• De Meervogels A1 overtuigend langs Rohda A1 in boeiende pot.

    De Meervogels A1 is de zaalcompetitie overtuigend gestart. De belangen voor de A1 dit zaalseizoen zijn duidelijk. Vooraf wordt Achilles gezien als de grote concurrent voor promotie en dus zal de A1 hard aan de bak moeten om de dromen om volgend jaar in de hoofdklasse te spelen, ook werkelijkheid te laten worden.

    Rohda A1 was de 1e tegenstander van de A1. Een fysieke ploeg die niet schuwt om de duels op te zoeken. Onze De fluit gaat om 16:30 en om 16:30:10 heeft Renate de score al geopend. Daphne weet in aanval 2 de korf ook te vinden en zo start Meervogels zeer overtuigend en staat t binnen no-time 2-0. De 3-1 en 4-2 vallen snel achter elkaar waar blijkt dat Rohda hard knokt om bij te blijven en Meervogels het betere van het spel heeft. Doordat Meervogels wat pech heeft met de leidsman en Rohda daar wat gelukkiger in is staat het al snel weer 4-4 5-5- en 6-6. Rohda had op dat moment al 3 stippen en een vrije bal verzilverd.  Op 6-6 nam Rohda voor het eerst en de enige keer deze wedstrijd brutaal de voorsprong. 6-7. Gelukkig was dit na 1 aanval alweer ongedaan gemaakt. Om via 7-7 naar 10-7 te sprinten. Weer een Stip en een vrije bal betekende 10-9. Het knappe van de A1 is dat zij bleven korfballen ondanks dat de leidsman veelvuldig aan een kant wel floot en aan de andere kant niet. Jordy en Michelle werden meerdere malen in de mangel genomen en Daphne werd zelfs geblokt door een heer. Het mocht allemaal. Mede hierdoor bleef het gaatje klein, maar zoals eerder vermeld een compliment voor de ploeg die voor rust nog doordrukte naar 12-9.

    Iets minder overtredingen en iets meer druk inside zou de klus moeten klaren. Zo geschiedde de 2e helft. 13-9 kwam snel. Waarna MVA1 snel uitliep naar 15-10. Rohda knokte hard maar dat gaat dan ook gepaard met het smijten van krachten en energie wat in deze fase duidelijk werd. Rohda dat georganiseerd korfbalde begon meer onnodige fouten te maken en verdedigend konden ze het bij vlagen niet meer bijhouden. Bij 16-11 met nog 15:00 zat Daphne haar klus erop. Terug komend van de vervelende ziekte Pfeiffer super knap dat je nu alweer 45 minuten kon spelen!

    Invalster Anine tekende voor 17-11 waardoor de wedstrijd in het slot viel. Er werden nog wat dames gespaard. Omdat ook Michelle en Renate weer moesten invallen bij 2 en Bente ook nog steeds niet helemaal fit is.

    17-11 werd 18-12, 19-13, 21-13 en eindigde op 21-14.

    De A1 wist uiteindelijk 21! Velddoelpunten te maken. Ze kregen uiteindelijk geen enkele stip van de leidsman en de 4 vrije ballen waren helaas nog niet scherp genoeg. De 7 stippen en 3 vrije ballen die Rohda maakte stonden dan ook in schil contrast. Knap van deze ploeg hoe ze daarmee zijn omgesprongen. 21 Velddoelpunten maken is gewoon meer dan goed gedaan.

    De coaches van de A1 wisten echter al voor de wedstrijd dat Achilles had verloren bij Groen Geel A2.  De ploeg wist dit niet. Dus na de wedstrijd gelijk maar even gemeld. Zo smaakte de 1e 2 punten extra lekker!

    Dat ook Groen Geel veel kwaliteit heeft wisten we wel. Maar dit is een extra waarschuwing voordat wij de ploeg in Wormer over een paar weken moeten ontvangen.

    Eerst volgende week naar Amsterdam tegen Blauw –Wit A1. Focus!!!! Is t toverwoord!

     

    Terry