• Drie nieuwe selectiespelers - dames - stellen zich voor

     

    Door het stoppen van een aantal oudgedienden en een aantal andere ??mutaties??  bij de damesselectie is er behoefte aan een aantal nieuwe speelsters c.q. vers bloed. In de spelerscarrousel van dit seizoen dus ook bij Z.K.V De Meervogels zijn er veranderingen. Tijd om de dames voor te stellen.

     

    1.  Stel jezelf eens voor (naam,  leeftijd, woonplaats en werk/school)

    Iris: Hallo allemaal! Mijn naam is Iris Gerritsen en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Pijnacker samen met mijn ouders en jongere broer en zus. Ik ben eerstejaars student Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast werk ik als gastvrouw in een Verzorgingshuis waar ik de maaltijden verzorg voor de bewoners.

    Wendy: Hoi, ik ben Wendy! Ik ben 20 jaar oud en woon op dit moment voor mijn studie Psychologie in Leiden.  Bij de start van het seizoen begin ik aan mijn derde jaar. Dit doe ik alleen niet aan Universiteit Leiden, maar aan de VU in Amsterdam. Ik ga daar een Minor doen, Sport- en Prestatiepsychologie vanuit Bewegingswetenschappen. Het tweede halfjaar ga ik dan weer mijn scriptie schrijven in Leiden en hoop ik dus mijn Bachelor af te ronden. Mijn ouders wonen in Dordrecht en daar ga ik ook nog regelmatig langs.

     

     
     Lisa: Ik ben Lisa de Witt, drieëntwintig jaar en ik woon in Voorschoten. Dit jaar heb ik mijn studie pedagogische wetenschappen afgerond en nu op zoek naar een leuke baan als begeleider of orthopedagoog in de verstandelijk gehandicapten sector.

     

     2.  Bij welke club(s)  heb je gespeeld ?

    Iris: Vanaf de Welpjes heb ik bij DKC in Delft gespeeld. Ik heb daar alle jeugdteams doorlopen en speel sinds mijn 16e in de selectie. Naast spelen in de selectie heb ik ook training aan D en C korfballers gegeven en ging als kampleiding mee met het DKC kamp.

    Wendy: Ik heb vanaf mijn 5e jaar voor DeetosSnel gespeeld.

    Lisa: Op mijn zevende ben ik bij korfbalvereniging de Danaïden begonnen. Deze club is in 2010 gefuseerd met KZ Leiden, waarna de club KZ Danaïden is gaan heten, een erg gezellige vereniging waar ik tot afgelopen seizoen met veel plezier heb gespeeld.

     

     3. Waarom heb je voor Meervogels gekozen?

    Iris: Korfballen is van jongs af aan mijn passie. Ik wil me graag blijven verbeteren. Deze kans om bij De Meervogels te kunnen korfballen is voor mij een super mooie uitdaging!

    Wendy: Afgelopen 1,5 jaar woonde ik al in Leiden, maar heb ik toch nog heen en weer gereisd om in A1 en het 2e te spelen. Aangezien ik alleen in Leiden studeerde was dit nog wel redelijk vol te houden. Volgend jaar ga ik dus in Amsterdam studeren en het reizen vanaf daar naar Dordrecht is niet haalbaar. Omdat ik een aantal mensen van De Meervogels ken en de busverbinding  naar Zoetermeer goed is, heb ik voor deze club gekozen.

    Lisa: Volgend jaar stoppen helaas een aantal spelers uit het eerste van KZ Danaïden, mijn oude team. Arjan Maltha kwam dit ter oren en heeft mij benaderd of de Meervogels niet iets voor mij is, een gezellige club, waarvan zowel het eerste als het tweede overgangsklasse speelt. Omdat spelplezier voor mij o.a. bestaat uit 1) gezelligheid, 2) fanatisme en 3) met het team het hoogst haalbare bereiken, leek mij het leuke uitdaging om bij de Meervogels  te gaan korfballen.

     

    4.  Wat weet je over Meervogels?

    Iris: Ik ken De Meervogels natuurlijk voornamelijk als tegenstander en weet dat ze in Zoetermeer spelen. Ik ben een aantal keer  bij de wedstrijden van 1 en 2 komen kijken en heb inmiddels met de andere selectiespelers kennis gemaakt.

    Wendy: Wat ik weet over De Meervogels is dat het vooral een hele gezellige vereniging is. In de geschiedenis heeft de club veel mooie dingen meegemaakt en de club is er nu klaar voor om weer een stap omhoog te maken. Ik werk daar graag aan mee.

    Lisa: Eerlijk gezegd weet ik niet zo veel over de Meervogels, op hetgeen wat Patrick en Arjan mij hebben verteld na. De Meervogels is een gezellige korfbal vereniging in Zoetermeer, waarbij het draait om plezier en gezelligheid, maar waarbij het ook de ambitie is om zo hoog mogelijk te gaan spelen. Om die reden is er een uitgebreide staf, wordt er hard getraind om zowel fysiek, technisch en tactisch beter te worden en draait het om teamgevoel en gezelligheid.

     

     5. Welke rol zie je voor jezelf  in je  nieuwe (korfbal)omgeving?

    Iris: Ik ben een echte teamspeler. Ik zou natuurlijk graag mijn eigen spel verder willen verbeteren maar ik voel me ook prettig in een hecht team waarbij je met z??n allen gaat voor het maximale.

    Wendy: Ik vind dat een lastige vraag. Ik ga er helemaal open in. Als selectie hoop ik dat we korfballend mooie prestaties kunnen neerzetten; ik ben een echte teamspeler en draag graag mijn steentje bij om prestatie en plezier samen te laten gaan.

    Lisa: Ik hoop mezelf op korfbalgebied verder te ontwikkelen en mezelf thuis te voelen in mijn nieuwe korfbalomgeving. Binnen KZ Danaïden was ik vrij actief, zo was ik lid van de feestcommissie, gaf ik training aan o.a. het G-team en organiseerde ik activiteiten voor de jeugd, ik hoop dat ik bij de Meervogels ook zo af en toe de handen uit de mouwen kan steken.

     

     6.  Welke(korfbal) doelen heb je voor jezelf gesteld ?? kan bij MV zijn en op lange termijn.

     Iris: Tijdens een van de laatste wedstrijden op het veld ben ik helaas geblesseerd geraakt. Ik ga super hard werken om te herstellen van mijn blessure zodat ik z.s.m. weer op het veld sta.

    Wendy: Mijn grote doel is om als Sportpsycholoog een sporter of team richting de Olympische Spelen te begeleiden. Met De Meervogels hoop ik te promoveren naar de Hoofdklasse en als dat gelukt is een stabiele hoofdklasser te worden.

    Lisa: Mijn doel is om me zo ver mogelijk te ontwikkelen op korfbalgebied, zonder mijn spelplezier te verliezen. Uiteindelijk hoop ik mijn ervaringen te kunnen delen met spelers die zich ook verder willen ontwikkelen.

     

    7. Wat zijn  je sterke en te ontwikkelen punten?

    Iris: Ik ben een bewegelijke en aanvallend ingestelde speelster. Ga graag voor het schot. Speel teamgenoten vrij en zou hierbij meer spelinzicht willen ontwikkelen.

    Wendy: Korfballend zijn mijn sterke punten dat ik verdedigend iemand helemaal vast kan zetten als dat moet en over behoorlijk veel snelheid en loopvermogen beschik. Mijn te ontwikkelen punten zijn dat ik meer moet uitgaan van mijn schot en mijn energie beter over een hele wedstrijd moet leren verdelen.

    Lisa: Bij KZ Danaïden waren mijn sterke punten het verdedigen (1 op 1 en pressie) en mijn loopvermogen inzetten om het vak draaiende te houden, ik kon de lege gaten opvullen. 

    Mijn te ontwikkelen punten zijn mijn snelheid en wendbaarheid op de juiste momenten inzetten, mijn schot en balbehandeling verbeteren onder druk.

     

     8.  Waar kunnen wij je in de nacht voor wakker maken?

    Iris: Kipnuggets en Sushi, een mooie film of een leuk feestje met mijn vriendinnen.

    Wendy: Chocola!

    Lisa: Het is verstandiger om mij de hele nacht lekker te laten slapen!! ??s-ochtends  geniet ik graag van een lekker ontbijtje; verse jus, kop koffie en broodjes uit de oven.

     

    9. Heb je nog een roepnaam in het korfbal?

    Iris: Iertje of Iet

    Wendy: Vooral omdat het lekker makkelijk is, word ik vooral ??Wen?? genoemd.

    Lisa: Mijn naam werd altijd afgekort tot ??LIES!??, omdat dat zo lekker makkelijk roept.

     

     10. Wat is jouw mooiste sportmoment of all times?  Mag van jezelf zijn of iets complete anders

    Iris: Ik speelde bij DKC nog in de A1 en viel tijdens een beslissingswedstrijd van het tweede bij achterstand in en scoorde de gelijkmaker en het winnende doelpunt. Dat was een mooi moment om nooit te vergeten.

    Wendy: Mijn mooiste sportmoment is het winnen van de derde kruisfinale met DeetosSnel A1 in onze thuishal, waarmee we ons plaatsten voor Ahoy. Na de reguliere speeltijd was het 25-25 geworden. De gehele verlenging stond ik verdediging. Met nog 10 seconden op de klok stonden we 26-25 voor. Het publiek telde af en precies toen het bij 0 was onderschepte ik de bal. Dat moment van besef dat we in Ahoy zouden staan, geeft me nu nog steeds kippenvel.

    Lisa: Mijn kampioenswedstrijd tegen ALO in 2014. We speelde thuis en het zonnetje scheen vol op, zo veel publiek had ik nog nooit gezien langs de zijlijn. We speelde tegen ALO; ALO moest winnen om in de race te blijven en als wij zouden winnen, dan zouden wij kampioen zijn. De hele wedstrijd ging het gelijk op en 3 minuten voor het einde is het 14-14. Allebei willen we de wedstrijd beslissen en gaan vol voor de winst. Dan scoort ALO, het staat 14-15.. We geven de moed niet op en gaan door, de spanning is om te snijden. Nog 2 minuten op de klok.. en dan scoren wij, 15-15! Het publiek gaat uit zijn dak! Nog 1 minuut.. we vechten in de laatste aanval. Ik snij als een speer in en sta in een hoge aangeef.. Nog 15 seconden. Mijn medespeler zet vanaf de zijlijn een sprint in naar de korf, ik geef hem de bal mee voor een doorloop en?? hij SCOORT! 16-15!! Het publiek gaat op nieuw uit zijn dak en ondertussen zijn we allemaal aan het duimen, want nog één keer gaat de bal naar het aanvalsvak van ALO. Gelukkig fluit de scheids snel af en het is één groot feest! 

     

    Wij wensen Iris, Wendy en Lisa een leuke en eensportief mooie tijd toe bij Z.K.V. De Meervogels

     

    Eric Plugge