• Eerste deel veldcompetitie: C1 doet bovenin mee!

De Meervogels C1 (onder leiding van Henk van der Nol en Peter de Wit) verwelkomde in de nieuwe samenstelling van dit seizoen 2 nieuwe gezichten: Femke kwam over van Phoenix C1 en Luna kwam door uit de Meervogels D1. Jamie was al eerder (tweede deel veld vorig seizoen) overgekomen vanuit de C1 van Phoenix. Jasper, Sarah, Alfons & Thomas waren vorig seizoen al te bewonderen in C2; Julien, Milou & Sanne maakten vorig jaar al deel uit van de C1.

1 BEP thuis
    In de eerste wedstrijd van het seizoen was het de kleinste van het team (Luna) die haar debuut in de C hoofdklasse opsierde met een doelpunt. Tegen een fysiek sterke tegenstander werd redelijk eenvoudig gewonnen, onder meer door 4 doelpunten in de eerste 10 minuten van een ontketende Julien, die er uiteindelijk 5 zou maken.  Ook nieuwkomer Femke viel op met 3 doelpunten. UITSLAG: winst 13-9

2 TOP uit
    Een prachtige zaterdagochtend wedstrijd in Sassenheim. In de volle zon werd het een thriller van jewelste. De terechte voorsprong in de rust kon helaas niet worden vastgehouden. Met 1 doelpuntje verschil verliezen doet pijn, zeker met 3 vrije kansen in de laatste minuut. Tranen vloeiden dan ook na afloop, maar de neutrale toeschouwer had niets te klagen; volop spanning en prima spel van beide kanten. UITSLAG: verlies 12-11

3 GROEN GEEL thuis
    Na de teleurstelling tegen TOP was er wederom een verdiende voorsprong in de rust EN wederom werd die voorsprong niet vastgehouden. Een onnodige nederlaag tegen een ploeg die de tweede helft gewoon goed en rustig uitspeelde; dit in tegenstelling tot Meervogels, waar uiteindelijk slechts 2 doelpunten in de tweede helft werden geproduceerd. UITSLAG: verlies 9-11

4 HKV EIBERNEST uit
    Na de tweede opeenvolgende teleurstelling volgde in het agressieve Den Haag het herstel. De soms grof gebekte supporters en spelers van de Eibers kregen geen vat op de scheidsrechter en/of onze C1. Vooral Sanne heerste in haar vak in de rebound en scoorde er tussendoor ook nog eens 4! UITSLAG: winst 9-14

5 ONDO thuis
    ONDO thuis was een vervolg op HKV. Vanaf het begin het heft in handen, eventjes moeilijk tussendoor, maar het was uiteindelijk Jasper, die na meerdere sterke rebounds en intercepties van Sarah, de wedstrijd op slot gooide door eerst het verschil uit te bouwen naar 3 en daarna ook meteen de wedstrijd op slot gooide met een afstand beauty. UITSLAG: winst 15-9

6 ZKV uit
    De ploeg uit Zaandam die met 0 uit 5 troosteloos onderaan stond was geen partij voor C1. Een wedstrijd die al vroeg beslist werd door een vlijmscherpe Alfons die er uiteindelijk 4 zou maken. De spanningsloze wedstrijd werd al vrij snel slordig en rommelig. ZKV hield de schade in de eerste helft beperkt nog beperkt met een verschil van 3, na rust was het verzet gebroken. UITSLAG: winst 4-12

7 KZ thuis
    De nummer 2 op visite in Zoetermeer in het weekend voordat we de zaal ingaan. Klampt Meervogels C1 aan in de top van de hoofdklasse C of wordt het tweede deel veld een noodzakelijke inhaalrace, dat was de vraag vooraf. Een ijzersterke wedstrijd volgde waarbij Julien (5), Sanne (3) en Alfons (3) voor een groot deel van de doelpuntenproductie zorgden. Verder scoorde Jasper 2 stipjes en schoot Milou op beslissende momenten 2 heerlijke doelpunten binnen. Een prachtige one-hander van Julien bepaalde de eindstand en daarmee is de gedeelde tweede plaats (10 uit 7) samen met Groen Geel en KZ achter het ongeslagen TOP (14 uit 7) een feit. UITSLAG winst 15-11

Resumé
    De vooruitzichten voor het tweede deel veld (voorjaar 2017) zijn mooi. C1 speelt bij vlagen volwassen en snel. Met wat meer geluk zou de wedstrijd tegen koploper TOP in winst of minimaal een gelijkspel geëindigd zijn. De inzinking in de tweede helft tegen Groen Geel  is het enige deel geweest dat C1 minder was dan de tegenstanders. Het seizoen kan dus een mooi vervolg gaan krijgen. Na de herfstvakantie gaan we echter eerst de zaal in, waar 5 andere teams op ons zullen wachten?? HKV Eibernest en ONDO zullen we wel weer tegenkomen. KCC, Fortuna, Die Haghe, Achilles en KCR komen erbij.