• Samenwerking met gemeente om (65+) met plezier te bewegen

    De afgelopen weken heeft het Bestuur met de gemeente Zoetermeer op diverse vlakken de samenwerking opgepakt. Kantine/zaal huur/verhuur. Het (her)ontwikkelen van het Vernedesportpark. En verder hebben we recentelijk gesproken over beachkorfbal, clinics in de wijk en G-korfbal. Voor Beachkorfbal komt een (business)plan en zal gesproken moeten worden over het bestemmingsplan. Clinics in de wijk zitten in de planning. Over G-korfbal is afgesproken dat we dit volgend jaar met de gemeente samen gaan ontwikkelen.
    Dit alles past uitstekend binnen onze plannen (vastgelegd in het algemeen beleidsplan) van (leden)groei, ontwikkeling en maatschappelijk betrokkenheid/verantwoordelijkheid.

    Één van de gezamenlijke activiteiten die we nu oppakken is bewegen van 65+ers. De gemeente heeft ZKV De Meervogels gevraagd wat zij voor 65+ers kan betekenen. Het antwoord was kort en krachtig Kombifit op maat. Naast de twee groepen op woensdagavond en zondagmorgen wil De Meervogels samen met de gemeente kijken of er onder de Opa's en Oma's van onze korfballers, interesse is om vanaf komend voorjaar gezamenlijk, doordeweeks, overdag, in een aparte groep buiten op het kunstgras te gaan Kombifitten. 




    De gemeente zelf pakt het breder aan. De combinatie functionaris van de gemeente, Wouter van Ginkel, legt uit.
    "De basis voor een leven lang gezond bewegen wordt gelegd in de jeugd. Daar wordt ook de focus gelegd van het sportstimuleringsbeleid, zo proberen we ook zoveel mogelijk inwoners te activeren om te gaan sporten. Naast de jeugd is er aandacht voor mensen die niet (meer) gewend zijn om regelmatig te sporten. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar ouderen (65+). Juist voor deze mensen heeft regelmatig sporten belangrijke positieve maatschappelijke effecten."

    Naar aanleiding van het bovenstaande wil de gemeente de 65+ inwoners de gelegenheid geven om deel te nemen aan een fittest. Het bereiken van deze doelgroep blijft een uitdaging. Uit de contacten van de gemeente komt naar voren dat ZKV De Meervogels veel in aanraking komt met deze doelgroep.  Zij vraagt De Meervogels de volgende oproep te plaatsen:

    Op dinsdag 13 december as wordt vanuit de gemeente Zoetermeer, afdeling Samenleving, in samenwerking met Sportservice Zuid-Holland een fittest georganiseerd voor de 65+ inwoner. Deze test wordt aangeboden in de sportzaal aan het Willem Alexanderplantsoen 6b.
    Laten we kijken of we onze "oudjes" met plezier (weer) in beweging krijgen. Vraag je vader, moeder, tante, oom, opa of oma! En stimuleer ze mee te doen.

    Aanmelden (iemand rond de 60 jaar kan zich ook aanmelden) kan als volgt:
    1.       Door een mail te sturen naar w.van.ginkel@zoetermeer.nl inclusief NAW gegevens & geboortedatum
    2.   Via telefoonnummer: 06-55400280

    Wie weet zien we na de fittest, komend voorjaar een hele groep nieuwe gezichten Kombifitten.

    Tom

    PS ook jongere ouderen kunnen bij ZKV De Meervogels nog steeds komen Kombifitten op woensdagavond en zondagmorgen!