• C1 ongeslagen bovenaan in Hoofdklasse C; op weg naar meer…?

C1 kreeg in deze hoofdklasse-poule vijf andere tegenstanders dan op het veld. Op voorhand leken er reële kansen om de doelstelling deelnemen NK gewoon uit te spreken; nou, dat deed coach Peter dan ook! Met minder wordt geen genoegen genomen. Er moet en zal een actuele foto bijkomen in de kantine! Kijkend naar de veld uitslagen van de zaaltegenstanders zijn het Fortuna en KCC die daar hetzelfde over zullen denken.

1 KCR uit
    Na een eenvoudige oefenwedstrijd uitzege tegen KCR de week ervoor was er tegen datzelfde KCR een strategische reservebeurt ingeroosterd voor topscorer Juliën. De afwezigheid van Sanne gaf deze zaal-opener ook geen problemen. Een eenvoudige uitzege om de zaalcompetitie mee te beginnen is altijd lekker. Het werd een echte teamoverwinning: Jasper (4), Jamie (3), Milou (3) vielen wellicht iets meer op qua score, maar ook de doorloop-goals van Sarah (2) en Luna mochten er zijn.
    UITSLAG: 7-16 winst

2 Fortuna thuis
    De directe concurrent op bezoek in De Veur. Nadat de gehele squad de avond ervoor inspiratie opdeed in Sassenheim bij TOP-PKC begon de wedstrijd voortvarend met 3-0 en 5-2 tussenstanden. De ruststand 7-6 werd uitgebouwd naar 10-7 en naar 12-9. Een gat van 4 doelpunten kwam er helaas niet; sterker nog: de laatste 3 minuten bepaalden plots een eindstand van 12-12. 48 minuten lang een voorsprong en dan toch gelijk spelen; het voelt als een verloren wedstrijd. Dat was echter niet zo; een verloren punt dat wel. Opvallend detail: meer dan de helft van de goals (7 van de 12) waren doorlopers (waaronder 3 van Juliën). Overige goals: 2 van Sanne, Jamie en Sarah; 1 van Femke, Jasper & Alfons.

UITSLAG: 12-12 gelijkspel

3 KCC thuis (of toch uit?)
    Behalve Fortuna leek op voorhand KCC de andere concurrent. KCC kwam trouwens niet op bezoek in Zoetermeer, maar in Voorburg! Deed dat ter zake? Nee?? er viel niets te halen voor de Capellers, waar vooraf de zorgen al zichtbaar waren aangezien hun grootste heer met een blessure afhaakte in de warming up. De andere KCC-reus werd een prooi voor Juliën wat wel ten koste ging van Juul’s eigen score-drift (1-tje deze week)! De doelpunten kwamen deze ochtend  verder van Jamie (4), Jasper (3), Sanne (2), Luna (1) en niet te vergeten ook de 4 goals van Milou waaronder een prima 100% stipscore (3 uit 3). Thomas en Jasper lieten zien dat je ook verdedigend kunt opvallen met maar liefst 14 rebounds/onderscheppingen per persoon.

UITSLAG: 15-8 winst

4 Achilles uit
    Minimaal 20 goals kondigde coach Henk vooraf aan, met een verschil van 10 in de eerste helft...

Waar geen rekening mee was gehouden was dat de Achilleskids de bal wel erg graag in de handen vasthouden en/of oneindig rondspeelden zonder intenties om een aanval op te gaan zetten. Een onwaarschijnlijk trage wedstrijd die pijn aan de ogen deed was het gevolg. Dat de rebounds ook nog ongelukkig vielen ten faveure van Achilles zorgde bovendien voor een vreemde doelpoging verhouding (Achilles 59 ?? MV 41) Doelpunten: 2 van Femke, Juliën en Sanne en een belangrijke van Luna (de voorsprong na rust van 3-3 naar 3-4). In totaal dus geen 20 maar slechts 7! Snel vergeten, slechte wedstrijden winnen hoort er ook bij!
    UITSLAG: 5-7 winst

5 ONDO thuis
    Meer tempo en meer energie van deze tegenstander. Een rommelige wedstrijd met de nodige valpartijen en botsingen. Het sloopwerk van Sanne en Sarah vormde de basis voor de een volgende overwinning. Na een povere ruststand van 4-4 werd het na de 10-8 en 11-9 uiteindelijk toch nog wel onnodig billenknijpen op het eind?? Doelpunten van Juliën (3), Jasper (3), Milou (2), Alfons, Sarah en Sanne (allen 1) zorgden uiteindelijk voor wederom 2 punten!

UITSLAG: 11-10 winst

6 DIE HAGHE uit
    De laatste wedstrijd van 2016 werd een genieten van mooie doelpunten-pot. 7 voor rust en 12 erna; de een nog mooier dan de ander. Milou schoot het scherpst en eindigde uiteindelijk op 5. Ook Sanne viel weer op met 4, Jamie & Juliën 3, Jasper 2 (en een grote hoeveelheid rebounds); Femke & Luna allebei 1. Meerdere doelpunten rijp voor doelpunt van de week op korfbal.nl??

UITSLAG: 13-19 winst

Het kerstdiner, de kerstdagen en oud & nieuw zorgen voor een break; de concurrentie ligt inmiddels op een achterstand van minimaal 3 punten; dat lijkt een veilige marge. 11 punten uit 6 wedstrijden (wat er 12 hadden moeten zijn); veel te klagen is er niet.
    Eerstvolgende afspraak: Zaterdag 7 Januari / 11:00u! Dan komen de Eibers (nummer 2; directe concurrent) op bezoek in De Veur?? Voel u vrij om C1 te komen aanmoedigen!