• Spelregelbewijs

    We schreven het al in oktober dat het bestuur het belangrijk vindt dat iedereen op de hoogte is van alle, op dit moment geldende, regels en dat wij denken dat deze actie meer respect voor de scheidsrechter oplevert en daarmee een bijdrage levert aan een veilig en vertrouwd sportklimaat binnen onze vereniging.

    Inmiddels zijn we 3,5 maand verder nadat iedereen vanaf de B-jeugd zijn inloggegevens toegestuurd heeft gekregen en staat de teller op bijna 30%. Meer dan 50 personen zijn inmiddels geslaagd en hebben het Spelregelbewijs gehaald.
    En 30 personen zijn bezig binnen diverse levels. Het is niet moeilijk. Wel lastig interpreteren. Een snelle leerling haalt het bewijs na geoefend te hebben op www.KorfbalmasterZ.nl in een uurtje. Anderen die al jaren korfballen blijven hangen op level 4 of 5.

    De eerste ploeg die allemaal het bewijs hebben gehaald, is bekend! Het eerste team van de Wedstrijdsportselectie, beter bekend als Senioren 3, heeft de slagroomtaart verdiend. En ook het tweede team, beter bekend als het vijfde, is op twee na allemaal geslaagd. Het is vooral leuk!

    Het is nu nog vrijblijvend. En je hebt nu met de feestdagen even de tijd. Aan het begin van het nieuwe veldseizoen 2017/2018 is iedereen verplicht het bewijs te hebben gehaald. Stel het niet uit. Doe mee! En haal je spelregelbewijs.

    Tom Duijvestijn