• Interview met bordsponsor Bram Smit van Smit Riooltechniek

    Nieuwe jaar nieuwe kennismakingen. Dit keer een interview met Bram Smit. Een van die onmisbare sponsors voor een vereniging. Vol passie geeft hij een weergave van een hardwerkende ondernemer met hart voor De Meervogels. En vooral het idee van een luilak toernooi - laatste punt - is wel iets om over na te denken.

    Wat is je connectie met Z.K.V. De Meervogels ?

    Ik heb vroeger zelf gekorfbald bij de Meervogels. Daarbij kwam ik bij één van jullie leden om een verstopping en breuk in de riolering op te lossen. Omdat ik lokale sport een warm hart toe draag en graag iets terug doe voor de maatschappij, heb ik besloten om een sponsorbord te nemen langs jullie veld.

    Vertel eens wat meer over Smit Riool Techniek?

    • Hoe lang bestaat het bedrijf?

    Smit Riooltechniek in april 2017 2 jaar. Na 20 jaar in het vak te hebben gewerkt voor een baas, kwam ik in november 2014 door een reorganisatie zonder werk te zitten. Het bedrijf waar ik bedrijfsleider was, werd verkocht. Ik besloot de stap te wagen en begon mijn eigen bedrijf.

    • Waar zit het bedrijf?

    Ons kantoor is gevestigd in Hazerswoude, op het industrieterrein vlak voor Boskoop, waar ik al jaren woon. Onze mensen werken vanuit huis, waaronder in Zoetermeer. Ik ben zelf in Zoetermeer opgegroeid en zag mogelijkheden voor een Zoetermeers rioolservice en ontstoppingsbedrijf, omdat Zoetermeer dat nog niet heeft. Ik hoop Smit Riooltechniek ooit echt in Zoetermeer te vestigen.

    • Hoeveel werknemers?

    Na iets meer dan 1.5 jaar mag ik me gelukkig prijzen met 4 hardwerkende collega’s en 3 bedrijfswagens. Bij Smit Riooltechniek hebben we één vernieuwing- en reparatieploeg. Deze 2 mannen voeren dagelijks reparaties uit en vervangen rioolstelsels in kruipruimten en tussen de woningen en het gemeenteriool. Ik zelf en mijn collega houden zich bezig met rioolservice; ontstoppen van kleine afvoeren, doorspuiten en inspecteren (met een rioolcamera) van rioleringen en bijvoorbeeld het uitvoeren van stankonderzoeken. En uiteraard hebben we een parttime kracht op kantoor voor planning en administratie.

    • Waarom zou ik voor Smit Riool Techniek kiezen t.o.v. andere bedrijven?

    Bij Smit Riooltechniek heb je één aanspreekpunt. Ik ben zelf 24/7 bereikbaar, zonder tussenkomst van een centralist of keuzemenu. We lossen altijd alles op, van A tot Z. Wij begrijpen dat een gezin met een verstopt toilet geen dagen kan wachten. We hebben alles zo ingericht dat we iedere klant nog dezelfde of de volgende dag kunnen helpen, ook in het weekend.

    Ik verzamel vakmensen om me heen, die plezier hebben in wat ze doen. Dat zie je ook terug in ons werk. Onze tarieven liggen meestal iets gunstiger dan bij andere rioolservicebedrijven. Al merken we wel dat onze klant een nette monteur, een goede uitleg en vertrouwen dat het goed komt, belangrijker vinden dan de kosten.

    Is er toevallig nog iemand in de familie die Z.K.V. De Meervogels sponsort?

    Mijn vriendin Lisette Hoogduin heeft sinds 2 jaar ook haar eigen bedrijf; Eureka! Praktijk voor gewichtsbeheersing. Zij is gewichtsconsulenten en helpt mensen die tobben met overgewicht. Ze biedt trajecten aan waarin ze haar cliënten coacht om anders om te gaan met bijvoorbeeld emotie eten. Met veel succes mogen we wel zeggen. Ook Eureka! zal op kort termijn moeten uitbreiden.

    Eureka! en Smit Riooltechniek hebben eind vorig jaar beide een wedstrijdbal gesponsord. En met succes, beide ballen zorgden voor winst voor de Meervogels!

    Wat zijn je bezigheden buiten het werk?

    Het hebben van 2 bedrijven is eigenlijk gekkenwerk. Er gaat heel veel tijd in zitten. Daarom zorgen we allebei dat er voldoende tijd overblijft voor ons gezin met 2 pubers en onze jongste van 6. We proberen zoveel mogelijk tijd met elkaar door te brengen en leuke dingen te doen.

    Persoonlijk schrijf ik graag over mijn ervaringen als ‘rioloog’. Misschien al eens voorbij zien komen? Belevenissen van een vakgek… www.facebook.com/smitriooltechniek

    Je sponsort nu geen ploeg (nog J)..wellicht daar wel interesse in?

    Als beginnend ondernemer in de groei moet ik erg op de kleintjes letten. Veel investeren en proberen ondertussen te sparen. Daarom is er nog geen toereikend sponsorbudget. Maar wie weet in de toekomst?

    Wat zou je – als je 1 dag voorzitter zou zijn van Meervogels – willen doen/organiseren etc?

    In Boskoop hebben we jaarlijks in mei het ‘luilak- voetbaltoernooi’. Om 3.00 ’s nachts trappen we de eerste wedstrijd af en dat gaat door tot 12.00 ’s middags. Ieder jaar komt een BNner de prijsuitreiking doen. Meer dan 100 zelf samengestelde teams, ieder met een zelfbedachte lollige naam, van voornamelijk Boskoopse kinderen gaan dan de strijd met elkaar aan. De kinderen zoeken zelf sponsors voor de shirtjes en wat lekkers. Er staan tentjes langs het veld waarin de teams kunnen uitrusten. Er zijn kraampjes met koffie, snacks en de kantine draait op volle toeren.

    Op deze manier maken veel jonge niet-leden kennis met het plezier van sporten in groepsverband. Een geweldig evenement dat ook prima bij de Meervogels zou passen!

     

    Eric Plugge