• Nieuwjaarsrede

    Al geruime tijd, zo'n jaar of vijf, zie ik dat steeds meer mensen die het nodig vinden hun mening te geven op zaken waar ze geen kaas van hebben gegeten. Ik vind dat beschamend, maar netjes opgevoed, toon ik respect en luister ik. Ik hield mijn mond en vond het niet nodig mijn mening te geven. Zij die iets te zeggen hebben, zullen het wel weten...; dacht ik. Het heeft mij dan ook lang weerhouden dit op papier te zetten.......


    Ik merkte wel dat er bij mij af en toe vraagtekens boven kwamen. En ik werd steeds stiller. Ik moest zoveel luisteren omdat iedereen ergens iets van vond. En ik wilde mij goed laten informeren, voordat Ik er iets van vond. Gelukkig was er wel altijd een mening waarin ik mij kon vinden. Maar ik merkte ook dat die mening niet veel gehoord werd; onder sneeuwde. In toenemende mate ging ik mij er aan ergeren. Ik kreeg er lichamelijke klachten van. Hoge bloeddruk.

    De frustratie dat de mensen die er volgens mij toe doen worden weggezet en de "nietszeggende" het steeds meer voor het zeggen krijgen, was voor mij de reden om er nu toch iets over te zeggen. Het touwtje uit de deur was voor mij de druppel omdat het belachelijk wordt gemaakt...... Nou, dat vind ik belachelijk. Omdat het er toe doet. De essentie is dat we in goed gezelschap elkaar die aandacht moeten geven, waar we behoefte aan hebben. En dat we Dat van elkaar weten en respecteren. In alle eerlijkheid, openheid en vol vertrouwen.

    Zullen we terug gaan naar vroeger en ergens iets van vinden als we er iets zinnigs over kunnen zeggen? En respect tonen voor de mensen die echt iets te zeggen hebben? En onze mening eerst vormen, leren in rust, alvorens er iets van te vinden?
    Zullen we elkaar die aandacht en rust geven en gunnen in 2017?

    De vereniging staat er weer een stuk beter voor dan een jaar geleden. Financieel klopt het allemaal. Bedankt Joep. We hebben een mooie accommodatie, vrijwilligers, scheidsrechters (in opleiding), jurytafels, zijn Arbitrageproof, gedragscode en hebben verenigingsdiensten geïmplementeerd. We hebben toekomstplannen én hebben de jeugd en straks ook de Senioren van Zoetermeer. Door contributie-inning, kantine opbrengsten en sponsoring kunnen we stappen maken in ontwikkeling en beleving; korfbal met plezier én meer!

    Als de korfbal resultaten dadelijk ook de goede kant op gaan en mensen zien dat het bij ons leuk is, krijgen we vanzelf een aanzuigende werking.
    Ik voorspel een mooie zaalcompetitie-einde met misschien wel weer een jeugd Nederlands kampioenschap, een plek vier voor ons vlaggenschip, handhaving, ondanks veel blessures, van het tweede en A1, en een wedstrijdsportselectie die samen leuke dingen doet en in ontwikkeling is.
    Veldseizoen 2016/2017 sluiten we af met het kampioensfeestje van het tweede en de promotie naar de overgangsklasse, behoud van één en A1. Twintig geslaagden voor de cursus KorfbalTrainer 2 en twee geslaagde voor de KNKV cursus scheidsrechter. Als klap op de vuurpijl een lustrumfeest met veel gezelligheid.

    In augustus vervolgen wij de dit jaar sportief ingeslagen weg en starten we met de basis van een heel mooi seizoen op onze Vierkamp en Driekamp. De Topsportselectie blijft blessurevrij en er komt versterking van buitenaf. Zij gaan hun ambitie waarmaken! De A-selectie blijft in de huidige samenstelling en gaat ook voor het kampioenschap én de promotie naar de hoofdklasse. De wedstrijdsportselectie krijgt ook wat versterkingen en leggen de lat voor beide teams hoger. De aansluiting met de Topsport krijgt hierdoor vorm. Ook vriendenteams in de breedtesport behouden de lol in het spelletje en doen daarnaast leuke dingen met elkaar. De jeugd doet dat ook, met focus op goed begeleide ontwikkeling.

    Belangrijk is de rust te behouden (ook als het fysiek en daardoor sportief even niet mee zit) en alles leuk en bijeen te houden! De spelers en trainers/coaches in samenwerking zijn hierbij cruciaal. We gaan voor de lange termijn, in relaties en daarmee komen ook de prestaties. Op alle niveaus.

    Laten wij als totale vereniging voorgaande allemaal supporten & faciliteren, en de ambities van Jeugd-, Breedte-, Wedstrijd- en Topsport mogelijk maken.

    Namens het bestuur van ZKV De Meervogels wens ik iedereen een mooi 2017 met sportieve hoogtepunten,

    Tom