• Veilig en Vertrouwd Sportklimaat

    ZKV De Meervogels heeft gedragscodes http://www.zkvdemeervogels.nl/gedragsregels/ waarin staat dat zij op het veld en langs de lijn sportief en respectvol gedrag wil uitdragen richting spelers, bezoekers én naar de Scheidsrechters.

    In het algemeen beleidsplan staat dat het bestuur gedurende de komende 5 jaren actief beleid gaat voeren op een "Veilig en Vertrouwd Sportklimaat" en wil hierbij aansluiten bij de ambities van zowel het NOC-NSF, als het KNKV om (sociale) veiligheid op en rondom sportvelden te bevorderen. Het is belangrijk dat we zaken als pesten, discriminatie, agressie en seksueel geweld erkennen, dat deze zaken in de (huidige) maatschappij spelen, en dat we een verantwoordelijkheid hebben naar al onze leden én onze jeugdleden in het bijzonder om hier op een goede manier mee om te gaan.

    Om hier een begin mee te maken hebben we de nieuwe logo’s met kernwaarden als Sportiviteit, Respect en Plezier laten ontwikkelen. De volgende stap die we gemaakt hebben met onze Vertrouwenscontactpersoon, Anne-Marie Bierman, is het vaststellen van "gouden regels" omtrent normen en waarden. Deze regels zullen binnenkort in ons clubhuis en op & rond het veld te zien zijn. Waarom? Omdat we in principe allemaal staan voor sportief gedrag en respect naar elkaar. Het is belangrijk om elkaar daar aan af en toe te helpen herinneren en deze normen en waarden zorgvuldig te bewaren. Het is misschien wel de grootste kracht van onze vereniging!

    Deze actie staat niet op zichzelf. De komende maanden zullen er diverse momenten zijn waarop wij stil zullen staan bij onze kernwaarden. Zo zullen alle trainers gevraagd worden deze gouden regels te ondertekenen en volgen er instructies over deze regels via de (jeugd)trainers naar de (jeugd)leden. Verder zal er een discussieavond voor leden boven de 18 worden georganiseerd en volgt er een informatieavond voor ouders van jeugdleden. Vanzelfsprekend zal middels social media, website en promotiemateriaal over deze regels worden gecommuniceerd. We gaan er vanuit dat op deze wijze de kernwaarden van ZKV De Meervogels blijven (of gaan) leven, zodat een Veilig en Vertrouwd Sportklimaat bij ons heel gewoon is en blijft.