• Tweede deel zaalcompetitie C1: The Road To Roden completed: C1 plaatst zich voor het NK !

C1 ging als koploper, met de concurrentie op 3 punten of meer achter zich, de feestdagen in.
    Een heel eind op weg richting het NK in de uiterste punt van Drenthe, vlak onder Groningen; het welbekende Roden.

1 HKV EIBERNEST thuis
    De eerste wedstrijd van 2017 bleef de ongeslagen status moeizaam behouden. 1-0 achter, 4-1 voor, 6-4 bij rust, slecht uit de kleedkamer: in no time 6-8 achter om uiteindelijk te eindigen op 11-11. Julien het meest opvallend met 4 goals, Jasper (2), Milou (1), Sanne (1), Alfons (1), Sarah (1) en de mooiste van deze ochtend kwam van Thomas (1).
    Uitslag: 11-11 GELIJKSPEL

2 KCR thuis
    Net als in de heenwedstrijd stonden er strategische reservebeurten gepland voor Julien en Sanne. Juul bleek echter nodig aangezien Alfons te veel gedronken had tijdens de Apres Ski.
    KCR nog puntloos onderaan. Het werd al snel duidelijk waarom?? maar, de wedstrijd werd vooral opgeschrikt door de enkelbreuk van Sarah. Halverwege de eerste helft fel verdedigen op een vrije bal, verkeerd terechtkomen en pats; het was meteen duidelijk dat het mis was. Een enorme domper ook gezien de agenda. De volgende wedstrijden zijn immers doorslaggevend tegen Fortuna en KCC en moeten leiden naar het moois waarop gejaagd wordt (NK?).
    De verhouding aanval/verdedig was 38 minuten om 12 minuten. Vooral Jasper was heer en meester in de verdediging met maar liefst 10 (!!) onderscheppingen en 6 rebounds. Behalve Jasper hielden ook vakgenoten Jamie, Femke en Sanne de nul. Hoezo verdedigend de baas?
    Thomas opende de score. Milou schoot weer ongekend zuiver van de stip (5 uit 5) met ook nog een mooie afstander erbij (dus 6 goals). De korte periodes dat het vak van Jasper aanviel leverde 5 goals van Jasper zelf en 3 van Femke op. Julien scoorde alleen in de 1e helft, maar deed dat toen wel 4x.
    Uitslag: 19-3 WINST

3 FORTUNA uit
    De concurrent bezoeken in Delft. Het verdedigen van de 1e plek. Bij een nederlaag gaat Fortuna er voorbij. Bij winst blijft het gat met de achtervolgers minimaal 3 punten. Onder toeziend oog van een gegipste Sarah was er een enorm sterk begin van de 1e helft met zuivere schoten van de heren, gevolgd door een moeizame en zenuwslopende 2e helft. Net als in de thuiswedstrijd steeds 2, 3 doelpunten voorsprong en het gat van 4 wat niet werd gevonden. 5 minuten voor tijd kwam Fortuna net als een paar maanden geleden met 3 op een rij van 9-12 tot de 12-12. Toen deden ze dat vlak voor tijd; nu was er nog tijd voor de winnende van Julien en een paar spannende slotminuten met 4 korftollers van Fortuna. Net als voorgaande weken was de winnende de 4e van Julien. Andere doelpunten van Sanne, Jasper, Jamie en Milou (allemaal 2) en Femke. Een hard werkend 8-tal, meelevend publiek, tranen bij Fortuna maar de punten voor de Meervogels!
    Uitslag: 12-13 WINST

4 KCC uit
    Bij winst konden de plannen gemaakt gaan worden voor de comeback van De Meervogels op het NK!
    In de heenwedstrijd was Meervogels tegen KCC overheersend; naar nu bleek dat de lange speler die bij KCC destijds uitviel in de Warming Up met zijn lengte inderdaad voor een andere wedstrijd kon zorgen. Veel rebounds bij de twee lange heren en dus ook veel herhalen van aanvallen. Eerst helft was nog voor Meervogels (7-8 bij rust); aan het begin van de tweede helft een dubieuze rol voor de scheidsrechter met 3 vrije ballen en 2 strafworpen waarbij bij geen van allen duidelijk was wat er dan gebeurd zou zijn en uiteindelijk de tweede helft wel voor KCC. Vooral zuur voor de ijzersterk spelende Sanne?? 6 goals (!) en veel rebounds en dan toch verliezen. 1e verliespartij in de zaal; KCC komt terug tot 1 punt?? De spanning is daarmee ook terug, want ook Fortuna won en komt terug tot twee punten. Overige doelpunten: Alfons 3 (alle 3 mooi!), Julien, Milou, Jasper en Femke (allen 1).
    Uitslag: 15-13 VERLIES

5 ACHILLES thuis
    Herstellen van het tikkie van de week ervoor; de tegenstander van deze week vond dat geen probleem. Een slachtpartij zou ’t worden. Jasper (vakantieweekend) en Sarah (blessure) afwezig.
    In de eerste helft liep het in 10 minuten uit van 4-0 tot 14-1 (rust); het beste spel van dit seizoen; de ene goal nog mooier dan de andere. De tweede helft leek verdacht veel op de heenwedstrijd waar Achilles weer het NK rondootje gooien deed en er wederom in slaagde het tempo volledig weg te halen. Sanne stal wederom de show; haar topvorm van vorige week was niet verloren gegaan en dus deed ze wederom een 6-klapper! Overige doelpunten: Julien & Milou (4), Jamie & Alfons (2).
    Uitslag: 18-3 WINST

6 ONDO uit
    Met nog 3 wedstrijden te gaan is het doel in zicht gekomen. 1 verliespartij zou nog mogen, maar om kampioen te worden blijft het krap aangezien KCC en Fortuna vorige week ook wonnen. De heenwedstrijd was nipt 11-10, maar achteraf gezien hadden we daar voor getekend! Ruststand 7-7, 5 minuten voor tijd 12-12 en dan 16-12 verliezen. Kansenverhouding ruim in het voordeel (54-67), maar Sanne werd aanvallend niet gevonden en het aanvalsvak kwam wel tot 48 (!!!) pogingen, maar als ze niet vallen wordt het zelfs met zo’n overmacht moeilijk. De spanning leek de vogels wat teveel te worden. Koppositie kwijt; doelpunten: Alfons en Julien: 3, Sanne & Femke: 2, Luna & Milou: 1
    Uitslag: 16-12 VERLIES

7 DIE HAGHE thuis
    Na de sof in ’s-Gravenzande was er in de ochtend de clash tussen concurrenten KCC (sinds vorige week koploper) en gedeeld nr2 Fortuna. Met na deze week nog slechts 1 wedstrijd te gaan dus van enorm belang. Fortuna gaf de 14-16 uit handen en KCC ging erop en erover 17-16.
    Gevolg: winst tegen Die Haghe en het NK is een feit.  Geconcentreerd, scherp, stabiel, veel rebounds (Thomas) en onderscheppingen (Jasper & Sanne) nooit in de problemen. Een ontketende Julien nam z’n team op sleeptouw naar een ruime overwinning! Feest in de kleedkamer: "We gaan naar Groningen!" Voor het eerst sinds 2011 staat er weer een Meervogel-jeugdteam op het NK!
    Doelpunten: Julien 6, Sanne 4, Jamie & Jasper 3, Milou & Femke 1
    Uitslag: 18-7 WINST

8 HKV Eibernest uit
    11 maart: ’s-Ochtends zelf spelen en dan vol de druk er op zetten bij koploper KCC! KCC moet dan later op de middag winnen om het kampioenschap te pakken. Een scenario waar we 3 weken op moeten wachten.