• Trots op Meervogels C1

Vandaag was het dan zover het NK Hoofdklasse voor C teams in Roden, voor velen met mij net te ver om "even" langs te gaan maar dankzij het digitale tijdperk was het of ik erbij was vandaag.
    Via Facebook, Twitter en Whats app kwamen er steeds berichten door over de prestaties van de C1.
    Ik ga er nu geen lang verhaal van maken, maar wat ben ik trots op Meervogels C1, de coaches, de ouders, de reserves, de begeleiders en de supporters!
    Er volgen ongetwijfeld nog verslagen, foto's en filmpjes om deze dag met de rest van de club te delen. Maar op onderling resultaat net de finale missen (PKC C1 is uiteindelijke Nederlands Kampioen geworden). En dan de troostfinale verliezen is geen schande. Er zijn maar weinig teams die kunnen zeggen dat ze bij de beste 4 van Nederland horen!

Ik neem mijn petje voor jullie af!
    Namens de TCAP en het bestuur,

Esther Tesselaar

Technisch Coördinator

• Het toetje van de zaalcompetitie: C1 op het NK!

1 wedstrijd voor het eind van de reguliere competitie was het duidelijk. C1 ging na 8 jaar droogte De Meervogels weer eens vertegenwoordigen op een Hoofdklasse NK.

Laatste competitiewedstrijd: HKV EIBERNEST uit
    Een rumoerige wedstrijd waarin de druk op koploper KCC kon worden opgevoerd. Bij winst zou KCC bij ONDO moeten winnen om het kampioenschap binnen te slepen. Zoals zo vaak dit seizoen nam Julien zijn team op sleeptouw en scoorde er vijf. Veel rumoer op de tribunes; boos publiek. Het mocht voor HKV niet baten: de winst EN de sympathieke bloemen met succeswensen van datzelfde HKV waren voor de Vogels. Behalve Julien scoorden ook Jasper (4), Femke (3), Sanne (2), Milou, Jamie en Alfons (allen 1). Later op de dag zou blijken dat het net niet genoeg was voor het kampioenschap; KCC bekroonde hun seizoen door een eenvoudige winst in ’s Gravenzande.

Uitslag: 13-17 WINST

De voorbereidingsweek
    Veel voorpret bij ouders en begeleiding op de dagen voorafgaand aan Roden. Overnachtingen werden geboekt, speciale NK-shirts werden uitgekozen, besteld en bedrukt en supporters werden (ondanks de verre afstand) warm gemaakt en opgetrommeld. Het team zelf vond 2 huisjes in de buurt van Assen waar in alle rust de nacht voorafgaand aan de grote dag in Roden de laatste puntjes op de i zouden worden gezet. Uitbreiding van de Technische staf met Frank (spion) en C2 trainsters Eline & Kelly die de damesbungalow een beetje onder controle moesten gaan houden. Volgens de verhalen werd de rust zeker bij de heren niet gevonden, maar werd het wel een hele bijzondere overnachting. C1 werd voor de gelegenheid overigens ook nog aangevuld met Sjoerd, Yvar en Evelien.

18 MAART
    10:30u de opening: het welkom heten van de ploegen?? wat een belevenis! 8 teams uit alle hoeken van het land met elk zo’n 40-50 supporters zorgden voor een bomvolle sporthal, waar de teams onder gezang, gejoel, getrommel en met veel confetti werden onthaald en toegesproken (ook al hoorde niemand wat er gezegd werd). Een prachtige ervaring voor alle spelers en speelsters (en coaches/supporters). Nog even en het zou gaan beginnen. Al een week was duidelijk dat Meervogels in een loodzware poule terecht was gekomen. Met drie grote leagueclubs als tegenstanders waren de affiches prachtig! De underdog uit Zoetermeer zou zich kranig weren werd al snel duidelijk.

1: TOP C1 - Meervogels C1
    In de kleedkamer sprak coach Peter na de feestelijke en enorm luidruchtige openingsceremonie de woorden: "welkom op het NK!" Openingswedstrijd is nabij: meteen tegen TOP; de spanning was om te snijden. In de veldcompetitie werd met 1 doelpunt verschil in Sassenheim verloren in een (toen) prachtige wedstrijd. Ook vandaag zou het een ongekend spannende strijd worden. Opvallend was de terugkeer van Sarah (net op tijd weer fit na haar zware blessure) in de basis-8. Julien zorgde voor de vliegende start: 0-2 na twee minuten. Het oranje Meervogels publiek was verder aangegroeid met support van het eerste, de A1 en coach & dames van de B1! Onder leiding van Tariq werden de Vogels opgezweept: bezieling, strijdlust, snelheid, felheid, prachtige luidbejubelde doelpunten aan beide kanten. Ruststand 3-5 voorsprong!  Na een reeks strafworpen en vrije ballen voor TOP (maar liefst 6 grotendeels merkwaardige stippen en 4 vrije ballen kregen de Vogels tegen terwijl ze zelf alleen maar 1 vrije bal mee kregen) stond het met nog ongeveer twee minuten te gaan 9-9 toen Jamie van afstand de 9-10 op het bord schoot. Zou dat genoeg zijn? Alles leek nog mogelijk. TOP scoorde niet; plots kreeg MV zowaar ook een stip! Met nog 30 seconden te gaan?? de beslissing? Jasper, die enorm sterk speelde, achter de bal?? MIS! Spanning?? Gegil op de tribunes?? Nog 1 aanvalsopzet van TOP. De MV-verdediging met Milou, Femke, Thomas en Julien zaten fel op de bal?? Geen schotkans dus voor TOP?? Eindsignaal! Gebalde vuisten, juichende coaches, spelers die elkaar in de armen vlogen; publiek uitzinnig met zelfs hier en daar een traan. WINST in de openingswedstrijd! De start waarop gehoopt was?? Doelpunten: Julien (4), Jasper (3), Femke, Sanne & Jamie (allen 1).
    Uitslag: 9-10 WINST

2: PKC C1 - Meervogels  C1
    De tweede wedstrijd; wederom een tegenstander van naam! Opvallend genoeg verloor PKC de openingswedstrijd van DOS. Alfons en Luna vervingen Jamie en Sarah. Bij de tegenstander in beide vakken lengte bij de heren. Zuiverheid in schoten zou dus belangrijk gaan worden; uiteraard met positioneel goed (slim) verdedigen. De dames schoten MV naar een 2-3 tussenstand. In de beginfase waren vooral Thomas en Jasper scherp in de verdediging en onderschepping, hoewel Jasper’s tegenstander ruim een kop groter was. Alfons had ronduit pech met z’n schoten, PKC bleef rustig.
    Vlak voor rust begon de scheids weer stippen te strooien voor de tegenstander (wederom een opvallende verhouding (in totaal ook nu weer 6 stippen tegen (4 goals) en slechts 1 voor MV). Ruststand 4-4! Na rust nog 1 keer op voorsprong na de 4-5 van Julien, daarna nam PKC het heft in handen met vooral een overheersende aanvallende rebound. PKC kon steeds blijven herhalen en ondanks een fantastisch spelende Sanne en een als een tijger knokkende Jasper floot de scheidsrechter af op 10-7. Doelpunten: Sanne (3), Julien (2), Milou en Femke (allebei 1)
    Uitslag: 10-7 VERLIES

3: DOS C1 - Meervogels C1
    Nog niets verloren aangezien TOP de tweede wedstrijd (tegen DOS) wel won. Hierdoor stonden alle 4 de ploegen uit onze poule op 2 punten uit 2 wedstrijden; TOP had op doelsaldo de beste papieren; maar?? onderling resultaat telt! Winnen van DOS en dan hopen op een gelijkspel bij PKC-TOP (of winst voor TOP); dat was vooraf de opdracht. Een enorm sterk optreden van C1 zou voor euforie zorgen. Hoewel ook nu weer de scheidsrechter opvallend veel stippen tegen floot (in deze wedstrijd 5 tegen en 1 voor; het zal toch aan ons liggen begint uw reporter te geloven) gingen we met 4-4 de rust in; onder meer door een mooie bekroning op haar herstel van bikkel Sarah! In de tweede helft knapte er iets bij DOS, wat in 12 minuten volledig weggespeeld werd door met name Sanne & Milou die allebei 4x zouden scoren. Ook Jasper liet wederom zien dat het zijn dag was en de scheidsrechter gaf zowaar toch ook nog 2 stippen aan MV. Doelpunten: Sanne & Milou (allebei 4), Jasper (3), Julien (2) en Sarah (1).

Uitslag: 14-7 WINST

4: KCC C1 - Meervogels C1
    PKC en MV beide bovenaan met 4 punten uit 4 wedstrijden, want PKC won helaas nipt van TOP??
    Op onderling resultaat dus geen finaleplek?? Na wat rekenwerk bleek bovendien KCC de tegenstander, waar in de zaalcompetitie al tegen gespeeld was (1x winst, 1x verlies). KCC is een lastige ploeg, ook weer met in beide vakken lengteoverwicht van twee overheersende heren. Wat zou volgen was de minst enerverende wedstrijd van dit NK voor onze moegestreden Vogels. Het begin was nog energiek (2-2), maar daarna zou KCC uitlopen naar 7-2. De twee lange KCC heren zouden uiteindelijk de totale doelpuntenproductie van KCC voor hun rekening nemen (4 goals voor de ene, 3 goals voor de andere). Alfons bleef echt pech hebben en de Meervogel doelpuntenmachine stokte (bijna 20 minuten zonder goal). De scheidsrechter was voor de 4e wedstrijd op rij "niet mee" om het netjes te zeggen; ook nu weer een verhouding van 8 vrijeballen/stippen tegen en slechts 2 voor MV. Deze scheidsrechter liet bovendien zien dat ie ook z’n gele kaart bij zich had en coach Henk kreeg ‘m van dichtbij te zien.. Geheel terecht kregen Evelien, Sjoerd en Yvar hun welverdiende NK speelminuten. Met wat meer geluk zou Yvar nog gescoord hebben en Sjoerd kreeg ook van het neutrale publiek meermalen applaus. Namens de C1 ouders een speciale dank aan deze 3 kanjers (ook aan Eline & Kelly trouwens): onwijs bedankt voor jullie vrijgemaakte tijd en positieve bijdrages aan dit prachtige C1 avontuur! Doelpunten: Jasper (2), Julien & Milou (allebei 1)
    Uitslag: 7-4 VERLIES

Finale en prijsuitreiking:
    In de gelijk opgaande finale kreeg Merwede vlak voor tijd een stip om de gelijkmaker tegen PKC binnen te gooien. Dat lukte niet; winst en verlies zit dicht bij elkaar?? laatste tegenaanval PKC: doelpunt! Einde! PKC wint het NK! Toen het PKC feestje gevierd was werden 1 voor 1 de 8 teams naar voren geroepen. Vaantjes, prachtige ingelijste teamfoto en voor aanvoerster Milou een beker voor in de Meervogel-kantine: een zwaarbevochten 4e plaats op dit NK!