• Wijzigingen in reglementen door KNKV '17-'18

    Vanaf komend seizoen voert het KNKV enkele ingrijpende regels door voor de wedstrijdsportteams. Zo blijven Meervogels S1, A1 en B1 komend zaalseizoen weer met schotklok spelen. Daarnaast mogen alle wedstrijdsportteams (S1, S2, S3, S4, S5, A1, A2, B1, C1 en D1) vanaf komend seizoen acht keer per wedstrijd wisselen, waarbij ook terug gewisseld mag worden. 

    Rangorde bepaling
    Ook een nieuwe regel die voor alle teams geldt. Vanaf komend seizoen geeft in alle klasses het onderlinge resultaat doorslag als het gaat om de eindstand van de competitie. Lees hier onder enkele passages uit de brief die het KNKV stuurde naar de verenigingen over de nieuwe regels. 

    Gebruik schotklok uitbreiden
    De schotklok zal verder worden ingevoerd in het wedstrijdkorfbal. Dit houdt in dat met ingang van het seizoen 2017/2018 de schotklok zal worden ingevoerd in de 1e klasse en reserve overgangsklasse als ook in het dameskorfbal bij de dameskorfbal hoofdklasse junioren.

    Maximaal 8x wisselen waaronder terug wisselen
    Vanaf het seizoen 2017/2018 zal in het gehele top- en wedstrijdkorfbal 8x wisselen inclusief terug wisselen van toepassing zijn. De nadere uitwerking hiervan zal verschijnen medio augustus in de spelregelwijzigingen voor komend seizoen.

    Onderling resultaat in standaardcompetities
    Met ingang van seizoen 2017/2018 zal in het gehele top-, wedstrijd- en breedtekorfbal het onderlinge resultaat van toepassing zijn wanneer een of meerdere teams aan het einde van de competitie gelijk zijn geƫindigd.

    Hervorming competitie
    De competitie zal worden hervormd in de 3e en 4e klasse m.i.v. 2018/2019 middels een versterkte degradatieregeling in de 3e klasse. Dit zal nader worden uitgewerkt in de promotie/degradatieregeling voor de komende competities.
    De promotie/degradatieregeling voor seizoen 2018/2019 zal eind augustus verschijnen waarin voor iedere klasse duidelijk zal zijn wat het effect is.

    Reservebank

    Op de spelersbank van een ploeg mogen maximaal dertien personen plaatsnemen. Hierbij gaat het om maximaal acht vervangende spelers. De overige bankzitters, waaronder de coach en eventueel assistent-coach, zijn met een begeleidingstaak belast.

    Assistent-coach

    De coach en assistent-coach melden zich, direct na het fluitsignaal, bij de scheidsrechter en maakt zich als zodanig bekend. Op het wedstrijdformulier moet de naam van de coach en de assistent-coach worden vermeld.

    Voor beide coaches is het toegestaan spelers aanwijzingen te geven van buiten het speelveld en op een wijze, die niet storend is voor anderen. Het is de coach of assistent-coach toegestaan zijn plaats op de bank tijdelijk, voor een korte periode, te verlaten en op een andere plaats, aan dezelfde zijlijn waar de banken zijn geplaatst, van buiten het speelveld aanwijzingen te geven.

    Het is niet toegestaan dat zowel de coach als de assistent-coach beiden de bank hebben verlaten en daarbij tegelijk aanwijzingen geven. In voorkomend geval wordt de coach bestraft met een formele waarschuwing en de assistent-coach wordt voor het vervolg van de wedstrijd het recht ontzegd om de bank te verlaten om aanwijzingen te geven.

     

    Meer informatie via de website van het KNKV.

    Sportieve groet,

    Esther Tesselaar

    Technisch Coƶrdinator