• Na vorige week een verslag overgeslagen te hebben is het na opnieuw een roerige week tijd voor een nieuwe testcase tegen Sporting Delta A1. Met Anine, Renske en Estelle in de basis waren wij nog jonger dan dat de ploeg compleet al is. 2, 2e jaar A’s 3, 1e jaar A’s en 3 B’s. Renate en Michelle mochten zich bij het 2e melden voor een belangrijke pot die winnend werd afgesloten bij Sporting Trigon. Daphne nog steeds in de lappenmand met een nog onbekende ziekte. Sterkte Daffie!

  De kracht van de A1 in de eerste weken van dit seizoen is gebleken dat ze de tegenstander verdedigend vast kunnen zetten en dat ze aanvallend langzaam maar zeker de tegenstanders kunnen slopen. Hierop hebben we voor de wedstrijd nadruk op gelegd. Tevens moest er weer plezier gemaakt worden. Iets wat vorige week ver te zoeken was. Korfbal speel je immers voor je plezier, ook al wil je graag goede resultaten neerzetten.

  12:30 Tijd om te starten. De A1 komt scherp uit de startblokken als Jaron al snel de 0-1 aantekent. Het vak met Martijn-Jaron-Anine Renske start goed en creëert makkelijk goede kansen. De afronding is wat ongelukkig en kan ook wel verklaard worden als een beetje pech op zn tijd. Delta kan hierdoor naar 1-1 komen en hoe scherp het 1e verdedigingsvak begon met veel onderscheppingen zo slap werd er gestart in de aanval. 3 aanvallen op rij stranden zonder schot waardoor Delta snel achter elkaar kan aanvallen en de verdediging uit elkaar speelt en binnen no-time op 3-1 komt.

  Delta speelt agressief en daar heeft de A1 duidelijk moeite mee. Veel duels worden onnodig verloren of worden niet meer aangegaan. De verdedigende druk valt enigszins weg en in de aanval blijft de afronding slordig. Delta speelt zeker niet groots maar onze jonge garde heeft moeite om het fysieke spel te matchen met veel energie, energie die weer langzaam wegebt in ongeloof waarom de ballen nou gewoon niet door het mandje vallen. Delta loop hierdoor langzaam uit naar 5-1. De A1 kan nog wat terug doen met de 5-2 en later de 7-3 om vervolgens met 8-3 te gaan rusten.

  3 scoren in 1 helft is karig. De 8 van Delta zijn eigenlijk al niet genoeg en daar hebben we het dus ook niet laten liggen. Met vertrouwen die 2e helft ingaan en wat meer van jezelf laten zien! Vechten voor elke bal, niet ervan uit gaan dat je m gaat verliezen.

  Da de rust valt snel de 8-4 waardoor er weer wat hoop bij de A1 binnenkomt. 8-5 en 9-5 volgen snel om vervolgens de complete controle over de wedstrijd te nemen. Een fase van 10 minuten waarin de A1 laat zien dat ze goed kunnen korfballen. Dynamisch en met goede Timing. Hard werken voor elkaar. Vechten voor elke bal. Het valt 10 minuten lang op zn plek. Hierdoor trekt de A1 de stand via 9-7, 10-8, naar 11-10.

  Een cruciaal kwartiertje is aangebroken en Delta gaat steeds fysieker spelen omdat ze het spel van de A1 niet meer kunnen volgen. Het slopen van de tegenstander is begonnen zou je denken. Langzaam maar zeker. Bij Tempo was het laatste kwartier cruciaal, zo ook hier in Dordrecht. De A1 gaat mee in het fysieke geweld van Delta en maakt hierdoor een aantal onnodige overtredingen, waardoor we Delta weer in een zetel brengen. 2 vrije ballen zorgen voor 13-10. De 13-11 wordt nog wel snel gemaakt maar de frustratie loopt op en Delta weet via 15-12 en 16-13 de overwinning veilig te stellen.

  Met deze jonge ploeg is het zeker geen schande om van een fysieke ploeg als Delta te verliezen. Delta had op het grote veld meer inhoud en ervaring in de beslissende fase. Een tijd die voor deze ploeg nog gaat komen. Met de korfballende kwaliteiten die de ploeg bezit zien wij de ploeg nog een mooie toekomst tegemoet. Zeker als je bedenkt dat er 7 spelers volgend jaar nog in de A1 mogen spelen en dat de 3 jonge meiden die invielen de aansluiting steeds beter beginnen te vinden! Al met al weer een leerzame wedstijd voor iedereen. Hopen dat de Selectie snel weer Top-Fit is zodat iedereen weer op zn eigen stekkie kan spelen.

  Op naar de zaal! Want die 2,5 graad die m’n tempratuur meter vanochtend aangaf is toch wel erg koud.
  Veurtje! Here we come! A1ers! Weekje rust. Zaalschoenen alvast oppoetsen zodat we stralend de zaal in kunnen gaan!