• HKD Glorie voor  De Meervogels

Al sinds jaar en dag een begrip in de korfbalwereld; De Haagse Korfbaldagen. Een prima opmaat voor het begin van de zaalcompetitie. Beter in dergelijke potjes het seizoen beginnen dan wat felle trainingen.

En dan is het nog lekkerder als je de campagne mag beginnen in “eigen huis”. Dinsdag de 27e was het Futura dat als tegenstander in Zoetermeer partij gaf. Alhoewel, eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het een veegpartij werd op de gloednieuwe ondergrond.

Heerlijke pot om te beginnen en sommige spelers tikken de 10 aan qua treffers en uiteindelijk bleef de teller staan op een 36-16 eindstand.

De volgende tegenstander heette Sporting Trigon. Nou daar waar we wel goed over geïnformeerd want nog geen 2 weken geleden was dit de laatste veldwedstrijd namelijk.

Doordat Trigon een lagere winstpartij tegen Futura had was een gelijkspel voldoende.  En alles in deze partij had ook iets weg van een puntendeling. Gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd waren de ploegen meer dan aan elkaar gewaagd.

In de loop van de 2e helft was het echter Meervogels dat steeds een voorsprong had van 2 a 3 punten dus de finale was wel erg dichtbij. Ruim een minuut nog te gaan en met 2 punten voorsprong uitspelen.

Meervogels zou echter Meervogels niet zijn als we het zelf nog spannend maken. OK 1 doelpunt dichterbij kan nog maar een 2e zo een 30 seconden voor tijd zorgt wel weer voor de onnodige billenspanning.  We brengen de bal even later rustig op en hebben nog 23 seconden te spelen met 25 seconden op de schotklok. Dus dat is klaar, naar elkaar overspelen en de tegenpartij is machteloos.

Doemscenario als tegen Nieuwerkerk kwam voorbij maar daar had de ploeg wel van geleerd toch? Nou we presteren het om nog een gevaarlijke diagonaal te spelen en 5 seconden voor tijd zelf nog te schieten ??? Serieus??
    Kwam ook omdat niet duidelijk was dat een gelijkspel ook voldoende zou zijn…..zucht.

Maar goed, de aangooi vanuit de verdediging van Trigon was slordig zodoende rendez-vous om 18.15 op zaterdag de 31e tegen Die Haghe maar toch in de competitie wel wat slimmer guys.

In een heerlijke ambiance liepen Tosca, Monique ,Kelly, Kirsten, Wouter, Dennis, Tymo en Thom op. Leuke sfeer, goede galm en lekkere muziek…..we moeten toch maar eens met gemeente om tafel om deze faciliteiten in De Veur te bewerkstelligen.

Maar goed, dat persoonlijke er even uit, en naar de wedstrijd. In de beginfase waren we absoluut de bovenliggende partij. De voorsprong van 6-1 was zeker niet geflatteerd maar geen enkele garantie.

Gaandeweg de 1e helft herstelden de Hagenezen zich van de slappe start en kropen treffer voor treffer dichterbij. In het verleden kon Meervogels dan wel eens in elkaar vallen maar nu vingen we de klappen op en sloten de 1e helft af met een voorsprong van + 1.

De 2e helft was gelijk opgaand , ook qua scores. Die Haghe kwam wel steeds dichterbij maar moest gaatjes van 3 of soms zelfs 4 punten achterstand goedmaken.

Dit bleek teveel van het goede en de laatste 4 minuten was het wel zeker dat de triomf voor de onzen was. Een heerlijk slot met de winst voor De Meervogels tot gevolg, de vlag die werd opgehangen en de medailles die werden uitgedeeld.

Een perfect begin van het zaalseizoen derhalve en een dikke vette gefeliciteerd is wel op zijn plaats……voor de matadoren in de HKV hal.

Zie de foto's op ons Meervogels Fotoalbum, album Haagse Korfbal Dagen 2015.