• Danny Schulting returns na 11 jaar

    Dat Meervogels altijd een aantrekkingskracht blijft houden voor spelers die een aantal jaren geleden de club hebben verlaten is wel duidelijk. Het beleid om spelers door de voordeur te mogen laten vertrekken om ze – hopelijk – in hun “prime” terug te zien keren op het nest des te fraaier en dan ook uiteraard via de voordeur.

    Een Vogel die na 11 jaar terugkeert is toch wel een bijzonderheid. Daarom wel een iets uitgebreider verhaal dan bij de al eerder gememoreerde spelers die terugkeren. In deze editie van “Guess who’s back” : Danny Schulting (30).

    Danny is woonachtig in Driebergen en werkt in De Bilt bij een belastingkantoor. Ja ik zie de zakelijke gesprekken met Dick al vorm krijgen maar dat terzijde.

    Danny kent een trilogie aan Meervogels ervaringen. Bij de kleintjes begonnen in het groen en geel van HKV en op 9-jarige leeftijd kwam het korfballende gedeelte van de familie Schulting bij Z.K.V. Meervogels ballen.

    Danny begon in de D1 en doorliep vervolgens alle jeugdteams vooraleer er een 1 jarig uitstapje volgde naar Fortuna. De “jeugdzonde”  werd Danny – inmiddels 16 -  vergeven want soms is het goed om even te zien dat het gras toch niet altijd groener is aan de overzijde.

    Danny keerde terug en speelde een jaar in de A1 en een jaar in het 1e. Op die leeftijd al dus vervroegd over, dat verraadde al wat van zijn klasse. Danny haalt aan “Ik speelde toen onder Rob Siemer en samen met Mo, dus grappig om haar onlangs weer te zien helaas niet spelend meer”. (EP Monique heeft een blessure aan haar duim en zal waarschijnlijk niet meer in actie komen).

    De verhuizing richting Driebergen zorgde ook gelijk voor een andere uitdaging want op 19 jarige leeftijd pendel je niet meer zo snel heen en weer naar Zoetermeer. De successen regen zich aaneen bij Dalto – want dat was zijn nieuwe club - en diverse kampioenschappen in de reserve Korfballeague werden behaald.

    Danny geeft aan dat vorig jaar oktober door “een vervelende samenloop van omstandigheden er een einde kwam aan zijn geel zwarte periode”. Lang duurde zijn leegte in het spelen niet want via zijn nichtje die bij zijn 1e liefde HKV speelt kwam hij na wat gesprekken met de trainer in HKV 1 terecht.

    Mooi om te zien dat hij dan wel van heel dichtbij heeft meegemaakt dat HKV het afgelopen jaar werd afgetroefd door zijn 2e liefde. Maar goed dat was  toen en toch benieuwd naar zijn reden om terug te komen naar Zoetermeer na een gesprek met Patrick.

    Danny vervolgt “eigenlijk heel simpel, ik wil graag in de hoofdklasse spelen, het spelplezier weer helemaal terugvinden. Natuurlijk volg ik de groep en de manier waarop ze enthousiast met elkaar omgaan  denk ik dat ik met mijn ervaring een stukje kan bijdragen in het verder helpen in de ontwikkeling van de spelersgroep”.

    Ook de verdere ambitie steekt Danny niet onder stoelen of banken “Ik wil volgend seizoen zo hoog mogelijk eindigen en staan wij mijn inziens met deze groep voor een hele mooie toekomst en last but not least, ik heb er vreselijk veel zin in”.

    Nou Danny, ook jij enorm veel succes bij je terugkeer na 11 jaar en we houden je in de gaten

    Eric Plugge