• Física Fysiotherapie stelt zichzelf voor

    Ja en dan heten we opeens geen Meervogels meer maar Meervogels Física. Voorheen was het tikken bij de verslagen altijde SWK /PKC o.i.d. maar nu heeft Física zich verbonden als bedrijf aan onze naam en zal de naam Meervogels Física veelal klinken als we ergens op bezoek gaan of als het zaalseizoen eraan komt en de naam door de speakers zal galmen.

    Maar wellicht handig om eens een praatje te maken met wie we dan zoals voor ogen hebben en wie beter om te spreken dan de man die onlosmakelijk verbonden is met Física.

     

    1.       Wil je je eens voorstellen, met wie hebben wij te maken ?

    "Mijn naam is Mitch Schaefers en eigenaar van Física Fysiotherapie. Ik ben 28 jaar ‘oud’ en in 2016 begonnen met de praktijk in Zoetermeer. Inmiddels heb ik een team met geweldige therapeuten en gezellige mensen om mij heen verzameld en uitgebreid naar andere locaties".

     2.       Waarom de passie voor fysiotherapie?

    "Ik heb altijd een passie voor sport gehad. Naast 20 jaar gevoetbald te hebben deed ik  aan vechtsporten en krachttraining. Karate, boksen, kickboksen en BJJ" (EP: nee dat is geen afkorting van Bil Jart Jongleren maar Brazilian Jiu Jitus) "waren geweldig om te doen. Zelf heb ik gelukkig weinig last gehad van blessures maar ik zag het veel om me heen. Hoe tof is het als je mensen kunt helpen om hun passie voor de sport weer uit te kunnen voeren".

     3.    Waarin verschilt  Física in ten opzichte van andere fysiotherapiepraktijken?

    "De meeste mensen zijn wel eens bij een fysiotherapie praktijk geweest. Je hebt bijvoorbeeld last van je knie en komt er niet vanaf. De fysio stelt je wat vragen en onderzoekt daarna je knie en verteld dat er met de knie niet veel mis is. Je krijgt wat oefeningen mee en mag volgende week terug komen".

    "Wij willen echter altijd opzoek gaan naar de oorzaak van je klachten. Die knieklacht hoeft niet door een probleem in je knie te komen. Het lichaam is geweldig in compenseren, misschien komt jouw pijnklacht wel vanuit je enkel, heup of onderrug. Misschien heb je de laatste tijd veel aan je hoofd gehad waardoor je lichaam zich slecht kan herstellen. Wij kijken naar het totaal plaatje en proberen door middel van hands-on (gewrichten en spieren losmaken) en hands-off (revalidatie training) therapie de oorzaak aan te pakken. Als je dit niet doet ben je aan het dweilen met de kraan open".

    "Daarnaast vind ik humor tijdens ons werk enorm belangrijk, het leven is soms al serieus genoeg. Ons team bestaat daarom ook uit een aantal prettig gestoorde therapeuten met een passie voor hun vak".(EP: geloof me, dat is wel duidelijk, bij een bezoek werd er eens gekeken wie de hardste brul kon geven en dat leidde tot wat verwarde mensen die langsfietsen of automobilisten die met raam open zich een ongeluk - bijna - schrokken.)

     4.    Op welke manier ben je in aanraking gekomen met De Meervogels?

    "Eigenlijk via een patiënt die bij ons in de praktijk komt. Zij is erg betrokken bij de Meervogels en vroeg me eens of ik het leuk vond om met jullie in contact te komen. Van het een kwam het ander en nu zijn wij zelfs met onze naam verbonden aan dat van jullie".

     5.    Wat houdt het samenwerkingsverband exact in?

    "Wij ondersteunen de selectie met fysiotherapie en revalidatie waar ze dat nodig hebben. Dit doen we gedurende het hele jaar bij ons in de praktijken en tijdens het zaalseizoen ook tijdens de wedstrijden. De overige spelers van de club kennen ons misschien nog niet zo goed maar zijn altijd welkom om eens bij ons te komen kijken. Daarbij proberen wij de spelers van de gehele club zo snel mogelijk te zien voor een intake en onderzoek".

     6.    Wat zijn je ervaringen met De Meervogels als vereniging?

    "Gezellig en ambitieus, eigenlijk precies de twee dingen die wij als praktijk ook belangrijk vinden. Vorig jaar hebben we natuurlijk meteen een fantastisch jaar meegemaakt met het kampioenschap van 1 en het kampioenschap van de A2 waar wij ook shirtsponsor van zijn. Mooie vereniging met veel gepassioneerde vrijwilligers".

     7.    Wat zou je nog kwijt willen aan de leden?

    "Heb je last van pijn of een blessure, of het nou sport gerelateerd is of niet, kom het gewoon eens proberen bij ons. De koffie staat klaar en een van onze gespecialiseerde therapeuten zal je helpen. Je moet wel tegen een geintje kunnen".

     

    Van links naar recht Floor, David en Mitch.....een stel gezellige maar vooral vakkundige gasten die prima bij Meervogels passen euhh bij Meervogels Física.