• Meervogels Física 1 delft onderspit tegen KVA 1

  In een sneltreinvaart naar Amstelveen vanaf t Phoenixveld en net op tijd om Mike te zien scoren MAAR wel na 2 treffers van KVA.

  Ok dan gelijk maar even aanhaken als we binnen een fart and a sigh het heft in handen nemen door doelpunten van Danny, Jaimy en Lisanne en zo nemen we een prettige 4-2 voorsprong als de regen ons gevolgd is naar Amstelveen.

  De plu gaat omhoog en gelijk daarmee ook de aanvalsdrift van de thuisploeg. Aangemoedigd door de altijd enthousiaste thuissupporters sluiten ze niet alleen aan maar staan we zelfs voor aan de, voor hun, positieve kant van de score 6-5. Nienke bij ons scoorde overigens zodat we geen treffers overslaan.

  Thom maant vervolgens zijn vak even tot kalmte om even de rust te nemen om dan als captain het goede voorbeeld te geven en al vallend de 6-6 te scoren.


  Dan een parallel met vorige week waar in een periode MV en VEO elkaar in evenwicht hielden – vooral de 2e helft - maar het kom altijd beter.

  In het vervolg van deze 1e helft waren de ploegen niet alleen aan elkaar gewaagd maar was er een scorings% van zowat 100.

  Ieder schot was een treffer en mijn pen kon dit nauwelijks nog aan. Jay vanuit stilstand, centrumschot van Mike, Danny met een korte kans, Mike van de zijkant (2x) en Eline met een omdraaibal.

  Maar voor iedere MV treffer volgde er een van KVA dus schoten we er niet veel mee op. Sterker nog de laatste viel aan onze kant in de korf en zo een 12-13 achterstand bij de thee.

  De 2e helft en alsof het de gewoonste zaak van de wereld is rijgen de ploegen de treffers ook nu weer in de beginfase aan elkaar. Thom met een draaier en Lisanne en dan ook Pien zorgen voor een 15-15 stand na 4!!! minuten pas on de 2e helft gespeeld.

  En dan komen de mysterieuze krachten in de topsport naar boven en helaas deze keer niet ten gunste van ons. De laatste keer dat ik een zodanig 1 zijdig scoreverhaal meemaakte was vorig jaar in de zaal toen we KVS overhoop speelde in de 1e helft.

  Treffer na treffer moesten we nu incasseren en de koppies gingen steeds meer hangen. De schwung verdween alsmede de agressiviteit nadat we keer op keer een tik kregen.

  Pas na 8!! achtereenvolgende treffers leek de honger gestild en was het in 15 minuten van 15-15 "zomaar" 15-23 en klaar. Marlous weet 2x nog te scoren (daarmee alle basisspelers op het stemformulier) en ook Tariq maar er was geen redden meer aan.

  Een smadelijke 18-25 is ons deel en verkleumd stap je dan 10 minuten later in de auto ri Zoetermeer. Was t verschil dan zo groot? Nee zeker niet maar de absolute wil was bij KVA dit x groter simpel zat.


  Om het in perspectief te zien. Vorig jaar zaal leden  we ook een kansloze nederlaag in de 2e pot tegen KVS. De return (zie eerder in t  verslag) en het zaalseizoen zegt genoeg. Snel vergeten wel van leren en volgende week voor the  home crowd de revanche....deal? deal !!

  Eric Plugge

  De treffers van: Mike Roos (4), Jaimy Roos, Danny Schulting, Lisanne Kerrebijn, Thom Weidmann, Eline van Lomwel en Marlous Touw (2), Nienke Hoogeveen en Tariq de Wit (1).