• BEP 1 – Meervogels/Física 1: Twee werelden…

  Om van het geinige Haarlem naar het pittoreske Purmerend te komen heb je volgens de navigatie 38 minuten nodig. Nou mooi niet. Iedereen reed tergend langzaam, een brug gaat open voor een klomp met een zeiltje en ongeveer 60 stoplichten staan te lang op rood.  

  Het gevolg was dat we pas bij het begin van de 2e helft het terrein opkwamen, en na een 1e blik op het scorebord begreep ik waarom alles op rood stond en iedereen langzaam reed. Een achterstand voor onze trots van 13-7. Naderhand gaf iedereen aan dat het maar goed was dat ik alleen de 2e helft mocht aanschouwen. Laten we dus (bijna) geen woorden meer vuilmaken aan het 1e deel.  

  Wordt het eerst nog 14-7 voor BEP, dan via Mike 14-8. BEP naar 15-8, maar door treffers van Nienke, Tom en Mike verkleint MV|F 1 het gaat tot 5 punten. Twee loeiers van afstandsschoten slaan echter weer een gat van 6.

  Maar dan komt MV los: gedreven, fanatiek, sleurend en met overtuiging worden ze bij BEP (en zeker de wat erg opzichtig schreeuwende coach) niet echt blij. Daar gaat’ ie: Tom, Jeanine, Nienke, Tariq en weer Tom zorgen er voor dat Meervogels weer terug in de race is: 17-16. Op dat moment heb je net dat beetje geluk nodig om de gelijkmaker te scoren en er vervolgens overheen te lopen. Géén grootspraak: dat zat er zeker in op dat moment met nog 5 minuten op de klok. Helaas valt de goal aan de andere kant en ondanks een aansluitingstreffer van Mike voor 18-17 scoor BEP 19-17 en speelt tergend langzaam de wedstrijd uit. Het zwarte duo had naar mijn zin een paar keer mogen fluiten voor ongeoorloofd tijdrekken, maar dat werd nagelaten. Leve de schotklok!

  Twee werelden dus: je verliest de 1e helft met 13-7, en je wint een meer dan acceptabele 2e helft met 10-6. Tussen de staf en het team doorlopend en luisterend hoor je één feit: waarom starten we niet meteen zoals we in de 2e helft spelen: fanatiek en gedreven? Kan iedereen een week lang over nadenken! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het verrassende (staan 2e in de poule) Futura op het programma. Waar Meervogels/Física vorige week nog klop kreeg van KVA, wisten de Hagenezen vandaag met 17-18 de punten mee te nemen uit Amstelveen.

  Laten we voor de gein eens zorgen dat we aansluiting houden en gewoon van Futura gaan winnen? Eerst naar Delft en dan naar Den Haag??minder stoplichten, geen bruggen en genoeg sluiproutes om op tijd te komen.

  Tot zaterdag!

  Joep