• Rapid 2 – Meervogels/Física 2: solide overwinning voor ons 2e

  Normaal staan onder een kop als deze de prozaïsche woorden van onze vaste columnist Eric Plugge. Helaas is Eric er zeer recent in geslaagd om zijn totale ziektekostenpremies van de afgelopen 10 jaar er door 2 listige operaties volledig doorheen te jagen. Een opspelende blindedarm en een geperforeerde andere darm leiden tot een operatie, en de reparatiewerkzaamheden werden een paar dagen later door een nachtelijke spoedoperatie nog eens dunnetjes over gedaan. Inmiddels blijft de vla binnen, zijn de slangen losgekoppeld en is thuiskomst in zicht. Beterschap maat!

  Daarom gevraagd of ik het deze keer mocht doen, en jawel: toestemming. Dus op naar het altijd geinige Haarlem: de stad van Mart Smeets, Haarlemmer Olie, Frans Hals en de tegenstander van vandaag Rapid. Een niet zo heel erg gezellig veld, broodjes kaas waarvan de kaas “op” was…dat deed me denken aan een fantastische scene van Andre van Duijn….eh, doe dan maar een broodje kaas zonder kaas, of zoiets.

  Bij Rapid de toch wel redelijk unieke situatie dat het 1e in de 2e klasse uitkomt, en het 2e in de reserve 1e klasse.  

  Maar goed MV/F 2 gaat razend van start en in no-time staat de 0-2 op het bord. Bonno en Lars zijn de schutters. Tussendoor mist Rapid nog een strafworpje, waar ze tegen het einde van de 1e helft overigens nog een keer in slaagden. Via een strafworp 1-2 en van afstand 2-2. Uiteraard Lars weer van afstand voor de 2-3 en Rapid voor de 3-3. Dan weer Rapid met een strafworp naar 4-3 en Rens met een, jawel, strafworp naar 4-4.

  Dan komt er even een korte fase dat MV/F 2 zich de kaas (die er eigenlijk niet was) van het brood laat eten. Met 2 afstandsschoten nemen de Haarlemmers brutaal een voorsprong van 6-4. Dat is echt tegen het (lange) zere been van de langste en aardigste coach van Nederland: Arjan roept de manschappen bij elkaar, geeft aan: en zo gaan we het nu doen en via 2 x Jeanine en 2 x Lars gaan we rusten met een 6-8 voorsprong. Lars heeft daarvoor wel een mooi vakkie om zich heen: Bonno die voor dreiging zorgt naast hem, Kelly die gewoon alles afvangt en Michelle die snaar strakke ballen aanspeelt. Zo leuk en simpel is korfbal.

  In de rust verdwijnt een deel van de ploeg naar Purmerend (zie het volgende verslag) en zal de jonge garde van de A1 deels de vrijgekomen plaatsen in gaan vullen. Het begin is er met Menno voor Danny. Ook Wendy P. (voorzichtig terug na een blessure) en Daphne Z. maken weer minuten.

  Een afstandsgoal van Rapid wordt gepareerd door Rens en via Lars staat het een paar minuten na rust weer 7-10. Toch zijn we Rapid weer niet kwijt, een droge periode van MV/F 2 zorgt er voor dat Rapid op gelijke hoogte komt. Maar dan blijkt, en dat is niet voor het eerst dit seizoen, dat de prima fysieke gesteldheid van het 2e de doorslag geeft. Waar Rapid door vermoeidheid slordig gaat spelen kan MV veel ballen onderscheppen en via wederom Lars loopt MV uit naar 10-12. Een Rapid doorloop zorgt nog heel even voor spanning maar Menno gooit van afstand de deur definitief op slot….11-13.  

  Gedegen, solide, betrouwbaar, in fases mooi en goed, in fases even terugvallen en vergeten wat de opdracht van de coach was…maar wel plezierig om naar te kijken.

  Jullie grootste supporter heeft de beelden live kunnen volgen (Daphne W. had wel een lamme arm) dus die kan beoordelen of wat hierboven staat inderdaad klopt.

  Voor de cijferfetisjisten onder ons: Vakkie KLM-B 8x, Rens 2x, Jeanine 2x en Menno 1x.  

  Volgende week de kraker uit tegen Excelsior. Beide teams steken met kop en schouders boven de rest uit. Meervogels gaat met 2 punten voorsprong en een +9 beter doelsaldo naar Delft. ik ben er zeker bij!

  Joep

  NB: een prima scheidsrechter vandaag, rustig, geen solo-artiest, de regels interpreterend naar het moment, zichtbaar onzichtbaar: klasse!