• Terugkoppeling JAV 2018

    Afgelopen woensdag 17 oktober heeft de JAV 2018 plaatsgevonden. Er waren genoeg stemgerechtigden aanwezig, dus de vergadering kon ook daadwerkelijk plaatsvinden.

    Het was een positieve vergadering met een terugblik op een succesvol jaar voor de Meervogels en een vooruitblik op het komende seizoen.

    Het bestuur had een aantal begrotingsvoorstellen aan de leden voorgelegd en deze zijn allemaal door de leden goedgekeurd (mits er nog even goed naar het type stoelen gekeken gaat worden).

    Na intensief overleg tussen de BAC en het bestuur zijn er nieuwe statuten en een nieuw huishoudelijk reglement opgesteld. De statuten zijn door de vergadering goedgekeurd en kunnen nu naar de notaris doorgestuurd worden. Het huishoudelijk reglement moet op aantal kleine punten na feedback van de leden nog aangepast worden.

    De leden zijn akkoord gegaan met de vervanging van de dug outs en hiervoor het budget van de het beachkorfbalveld te gebruiken. Wel is gevraagd aan het bestuur om goed onderzoek te doen naar hoe dit vormgegeven wordt met oog op de toekomst en de herindeling van het kunstgras bij kleine velden.

    Voor een proefperiode van 1 jaar wordt een ledenraad samengesteld welke getrokken gaat worden door Niels Ketting. Deze ledenraad, die bestaat uit spelers uit de senioren en ouders van jeugdleden, zal advies aan het bestuur geven de “voelsprieten” binnen de vereniging worden.

    Natuurlijk konden we afgelopen jaar ook niet zonder de diverse vrijwilligers. Elk jaar worden er tijdens de JAV vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit keer hebben we Feike bedankt voor al zijn sponsorwerkzaamheden van de afgelopen jaren en zijn deelname in het bestuur, Fabiola voor de “Hoogvlietactie” die zeer succesvol was en Esther & Sylvia voor hun inzet rondom het schoolkorfbaltoernooi waarmee weer veel nieuwe jeugdleden erbij hebben gekregen.

    Ook is Tim Borger bedankt voor zijn jarenlange inzet binnen de vereniging op diverse plekken (letterlijk en figuurlijk). Om Tim te bedanken is het Tim Borger Meervogels Jeugdfonds opgericht. Een fonds waarmee de diverse energiebesparende maatregelen waar Tim zich hard voor heeft gemaakt worden terug gestopt in de jeugd. Jaarlijks zal met Tim bepaald worden waar het geld aan besteed zal gaan worden. Tim bedankt!

    Naast Tim zijn Tineke de Jong en Annelies Vogelezang aangedragen door het bestuur als Lid van Verdienste. Beiden hebben zich zowel binnen als buiten het veld jarenlang ingezet voor de Meervogels. Uiteraard kwam er vanuit de leden geen bezwaar tegen deze benoeming.

    Afgelopen maart is de gehele accommodatie van de Meervogels ROOKVRIJ verklaard om voor iedereen waarschijnlijk wel duidelijke redenen. Met terugwerkende kracht heeft het bestuur hiervoor toestemming gevraagd bij de leden en dit ook gekregen. Roken mag alleen nog buiten de accommodatie op de parkeerplaats.

    De kascontrole commissie heeft de Financiële verslagen over het boekjaar 2017-2018 zoals opgesteld door het bestuur goedgekeurd. Marjoke en Michel hebben zich voor nog een jaar verkiesbaar gesteld en de vergadering is hiermee akkoord gegaan.

    Elk jaar wordt tijdens de JAV de contributie vastgesteld voor het komende seizoen. Gezien het positieve resultaat van afgelopen seizoen heeft het bestuur besloten om de leden tegemoet te komen en voor seizoen 2018-2019 géén verhoging door te voeren. Hierbij wel de kanttekening gemaakt dat er voor komend seizoen serieus gezocht moet worden naar sponsoren om een forse verhoging volgend jaar te voorkomen.

    Vanaf 1 januari wordt de BTW verhoogd. Vooralsnog is nog niet duidelijk wat dit voor effect zal hebben op de kosten die we hebben als vereniging. In maart 2019 zal een eerste balans worden opgemaakt en gekeken worden hoe we hier als vereniging mee om kunnen gaan en of we maatregelen moeten treffen.

    Al met al een geslaagde avond. We bedanken de leden voor hun aanwezigheid en nodigen de afwezige leden uit om de volgende vergadering ook aanwezig te zijn.

    Namens het bestuur,
    Tosca den Hertog