• Meervogels Física 2 speelt Sporting van de mat

  De 7e en – in voorgaande seizoenen – altijd de laatste veldwedstrijd van het najaarsseizoen. Dit jaar is het echter anders in verband met wat beslissingen bij de KNKV en krijgen we volgende week nog een toetje maar dat is dan voor volgende week…eerst taking care of business tegen Sporting Delta.

  Op papier een makkie maar zoals in het verslag van vorige week stond “op papier worden geen wedstrijden gewonnen” alhoewel men bij de Belgische voetballerij daar toch wel anders over denken.

  Lekker weer een gretige ploeg om de ongeslagen status te verlengen tot seven and O dus laten we kijken wat Sporting Delta in huis heeft dan maar.

  Het begin is in ieder geval heerlijk te noemen als Michelle bij de beginbal al irritant gehinderd wordt door een heer die in de weg loopt en Bonno legt aan voor de 1-0 via de stip. Nauwelijks dertig tellen later gevolgd door de 1e treffer uit de 1e poging door Lars W. Overigens iedere keer Lars W en Lars O is ook een beetje verwarrend dus ik bombardeer deze week Lars W tot Lars en Lars O tot Otje. Volgende week doen we het weer andersom als beide heren weer in dezelfde slagorde het veld betreden mochten. Lars O als je Otje niet leuk vindt dan ook gewoon zeggen he…

  Goed, als Sporting al gelijk stippen gaat missen en Otje vanuit het centrum een snelle roulatie goed benut en Jeanine een minuut later vanuit het achterveld de 4-0 maakt zijn de gezichten van de Dordtenaren al onder het minpunt gezakt en dan vooral met de gedachte “hier hadden we al voor gevreesd”.

  Maar goed zoals vaak bij dit spelletjes, de ene periode is de andere niet. Scoren we in ruim 3 minuten 4x , de volgende treffer zou 8 minuten op zich laten wachten met een SD treffer er tussen in. Bonno treft gelijk na die treffer voor de 5-1 en de marge weer hersteld.

  In de periode na de 5-1 heerst Meervogels Física op alle fronten en kreeg SD geen voet aan de grond. Jeanine liet haar trademark inmiddels gelden door een one hander onder de korf vooraleer Otje een stip omzet in een treffer, Lars twee x scoort – de ene net op tijd loslaten onder de korf na een inloop actie en de 2e een rommel/frommelgoal maar die tellen ook en de 9-1 na ruim 25 minuten. De wedstrijd lijkt al gelopen als Otje vanuit het centrum dodelijk accuraat weer is voor de 10-1.

  Dan een schrikmoment als de Oostelijke Toren van het WTC gebouw instort. OK zo dramatisch is het niet maar toch even oppassen als Bonno met een lichte kreet naar zijn enkel grijpt bij een val.

  Het blijkt even later genoeg om de wedstrijd te verlaten. Voor een gedeelte ook zeker voorzorgsmaatregelen treffen van het seizoen is lang en de stand is ook geruststellend dus zeker geen risico’s nemen.

  En daar hebben we Tinus die even daarvoor met S3 de punten binnenhaalt en zijn maatjes van vorig jaar komt ondersteunen. We sluiten de 1e helft vervolgens prima af met een fraaie 1-2 tussen Jeanine en Otje waarbij laatstgenoemde prima afwerkt en de rust wordt bereikt met een 11-1 voorsprong.

  Inderdaad dus Goliath tegen David en de 2 punten kan je gevoeglijk toevoegen aan het totaal op dit moment. Wel erg nieuwsgierig hoe de ploegen zich in de 2e helft gaan houden. Willen we er een monsterscore van maken zonder dat we egoïstisch worden versus welke krachten heeft SD nog.

  In het verleden wilden deze verschillen er nog wel eens toe leiden dat de 2e helft geen schim was van de 1e maar in het begin van de 2e helft leek dit scenario mijlenver weg in ieder geval.

  We gaan vrolijk door met treffers van Lars en Michelle voor de 13-1 en ook Daphne – in de rust ingevallen – doet mee aan het doelpuntenfestival als de 14-1 op het bord verschijnt. Na ruim 4 minuten weet SD een doekje tegen het bloeden te vinden voor hun 2e treffer maar we gaan er nog eens goed voor zitten.

  De doelpuntenmachine blijft ratelen en goed te zien dat Tinus lekker meescoort vanuit het achterveld voor de 15-2. Een streep van een pass op Tinus even later en hoppa dan maar gelijk nummer 2 voor de 16e treffer en pas 6 minuten gespeeld.

  En dan stokt het even, natuurlijk kan je niet 60 minuten domineren maar binnen 3 minuten verdubbelt SD hun aantal en nog een extra als er opeens 16-5 staat. Het is niet slordig maar er wel voor zorgen dat de marge daar blijft.

  Een twijfelaartje van Lars (en niet zozeer Lars maar vooral de bal) zorgt voor de 17-5 en vervolgens worden er twee heerlijke blokken gezet, een door Lars en ook 1 door – de wekelijke terugkeer van de Kell blok in plaats van een Kill block – pffff slecht i know.

  Weer twee tegentreffers voor de 17-7 maar ook deze wordt dan teniet gedaan als Kelly aan het einde staat van een snelle rotatie in haar ingespeelde vak en de 18e ligt in den kunststofmand.

  Er komt vervolgens een time-out en ik kan mij enigszins voorstellen dat de termen “concentratie – doorgaan – hoog tempo en tegentreffers vallen te makkelijk” de revue passeren. Het effect was overigens direct zichtbaar want het gaspedaal wordt direct weer ingetrapt.

  Lars van achteren – klinkt gek – Otje met er nog maar 1 – Daphne met een in out en doorloopje en Lars die het verzoek tot dubbelen negeert en afdrukt en hop ineens is het weer 22-7 en staan we weer met een straatlengte voor en we hebben nog 12 minuten.

  Nee het verschil was inderdaad veel te groot en SD scoort wel mee maar heeft geen minuut het gevoel gehad dat er iets te halen viel vandaag. Twee treffers van de witten worden gepareerd door een No Nonsense goal van Daffy. Vervolgens een stip tegen die helemaal niemand begrijpt maar we laten het gaan zoals Elsa ook vaak verzoek, pfff nog slechter.

  Lars en Otje scoren vervolgens de laatste treffers aan onze zijde maar helaas behoren de laatste 3 treffers van de pot SD toe en dat is dan toch wel een beetje …hmmm jammer dan.

  De twee helften (11-1 en 14-12) hebben een zeer merkwaardige scoreline en deels begrijpelijk maar deels ook een waarschuwing dat we niet de teugels te snel moeten laten vieren.

  Het applaus is zeker verdiend want het was gewoon een oppermachtig Meervogels dat zeker in de 1e 40 minuten geen spaan heel liet van de dappere SD’rs. Het moet ook gezegd dat er geen onvertogen woord kwam van de tegenstander en daardoor alle respect voor ze en hopen we dat ze nog wel de nodige punten gaan sprokkelen want er lopen wel een paar talentjes bij.

  Goed in Duitsland hebben ze het over de herbstmaister of zoiets en deze titel hebben we dan maar gelijk binnen. Na de pot leerden we ook nog dat Excelsior in Haarlem had verloren dus het gat met de nummer 2 (VEO) is opgelopen tot 5.

  Een aardige marge maar dat gaan we pas beoordelen over een week want zoals al aangegeven moeten we nog een potje spelen. Volgende week de 1e wedstrijd van de terugronde tegen Danaiden 2. In Leiden wonnen we maar ging het niet met 2 vingers in de neus. Met andere woorden, volgende week goed afsluiten en dan maken we de balans pas echt op voordat we verder gaan in 2019.

  Een prima / perfecte / smetteloze 1e veld campagne van MV2 moet nog 1 ouverture hebben , volgende week om 14.00 zullen de tonen daarvoor als het goed is hoorbaar zijn. Thnx luitjes voor de pot van vandaag (onder andere J) we hebben genoten……

  Eric Plugge

  Treffers van Otje

  En Kelly