• MV Física 1 komt net te kort tegen Pernix

  De overwinning van vorige week gaf een behoorlijk extra tintje aan de wedstrijd tegen 1 van de andere nummers 2 namelijk Pernix. Een groepje van 4 (Pernix – BEP – Futura en wij uiteraard) gaan het uitmaken en die 4 speelden ook tegen elkaar dus aanhaken of – voorlopig dan – even afhaken.

  Op volle oorlogssterkte starten we en we starten goed als Tariq na 24 seconden de openingstreffer voor zijn rekening neemt. Direct gevolgd overigens door de 1-1.

  Dit zou het scenario zijn voor de 1e 10 minuten waarbij de ploegen elkaar geen duimbreed toegaven. Mike stipt ( na goed doorzetten van Wendy) voor de 2-1 maar ook nu weten de Leidenaren dan gelijk te antwoorden.  We hebben wat mazzel als ze een stip missen – dit zou overigens 3x gebeuren deze pot – maar zonder geluk vaart niemand wel he.

  Tariq en Mike verdubbelen hun score maar doordat we niet helemaal sluiten bij sommige verdedigende acties is de stand na ruim 10 minuten 4-4 en is de 1e time-out een feit.

  De 1e “voorsprong” die er toe doet wordt genomen door de oranjehemden bij 4-6 en ze hebben op dat moment – hoe licht dan ook – de overhand in de wedstrijd. Het is vooral in deze periode aanhaken en wachten tot we op stoom komen.

  Mike stipt nog maar eens als de bal bij Nienke uit haar handen wordt getikt maar met een 1 op 1 duel worden we verrast voor de 5-7…voer voor Taar (vanuit de hoek Taartje genoemd ????) die de 6-7 scoort waarbij hij en Mike samen goed zijn voor de 1e zes treffers van de onzen.

  Vanuit de beweging dan is het Danny die mee scoort en we komen weer langszij met de 7-7. Het was even zweten en zoals gezegd aanhaken maar die fase zijn we voorbij en we staan weer op gelijke hoogte. Het is echter Pernix dat ons niet op adem laat komen en binnen 45 seconden de marge weer op -2 zet en we moeten opnieuw beginnen.

  Wat je de ploeg niet kan ontzeggen is veerkracht en via een zijkantschot van Lisanne staan we op 8-9 maar als er weer 2 treffers vallen hoor ik achter mij de Waldorf en Stadtler van Pernix die aangaven dat het eindelijk 3 is en ze nu pas gaan spelen???.

  Overigens het predicaat W& S tover ik 2 minuten later om in Dom en Dommer als de grijze heren denken dat de speeltijd is verbonden aan de lengte van het speelveld. Een kleiner speelveld versus een groter speelveld zou gelijk zijn aan 25 of 30 minuten aan speeltijd….goed dan weten we ook gelijk welke waarde we hechten aan alle uitspraken van ze.

  Maar goed terug naar de wedstrijd en we hebben wat reparatiewerkzaamheden te verrichten met nog 3 minuten te gaan. De toolbox wordt erbij gehaald en daar halen we een treffer van Mike uit een 1 van Lisanne als we inderdaad wat plakwerk verrichten voor de 10-11.

  Met een onnodige stip tegen en nog een mooie van Mike (zijn 5e inmiddels) zijn we aanbeland op een ruststand van 11-12. All to play voor in de 2e helft in ieder geval.

  Even later klinkt daar het fluitsignaal en hoe wreed en onrechtvaardig kan het spelletje dan zijn. Met een duidelijk nieuw elan begint de ploeg aan de 2e helft en overrompeld men Pernix. Het wachten is op de gelijkmaker en het signaal misschien van “erop en erover”  wat wellicht wat wishful thinking is maar ok.

  In plaats daarvan overleeft Pernix de 1e storm en weten ze uit de spaarzame aanvallen aan hun kant wel erg accuraat een aantal dodelijke schoten te lossen en moeten we met 11-15 een wat grotere toolbox tevoorschijn halen.

  Wat wissels aan onze kant en wederom een beroep doen op de veerkracht. Na ruim 10 minuten in de 2e helft onze 1e treffer door Thom maar daar is dan dat elan wat in de 1e minuten niet beloond werd. Jaimy (stip) en Lisanne vanuit het centrum en wederom op -1 met een 14-15 staan exact halverwege de 2e helft we zijn er weer.

  Maar waarom lukt het dan net niet om die gelijkmaker te scoren en de tegenstander echt aan het denken te zetten?. In Purmerend hadden we BEP ook bij de strot maar knepen we niet door waar de ademhaling leidde tot nieuwe krachten.

  De 14-15 wordt weer 14-16 met dit keer Nienke (VB) die de score weer op -1 zet.  De kleine foutjes – nu weer stip tegen – zorgen ervoor dat we er tegen aanhikken.  De 15-18 valt vervolgens en even is het gevoel daar  - nog 11 minuten – dat we het niet gaan redden.

  De minuten glijden voorbij maar dan is het toch weer Meervogels Física dat niet opgeeft. Tariq stipt en 2 minuten later is het Thom vanaf de zijkant met een gebalde vuist en de 17-18. Een spannende slotfase gegarandeerd?.

  Een minuut later de 17-19 maar wederom is het antwoord (Taar) daar voor de 18-19 en minder dan 3 minuten te gaan. De mokerslagen die vervolgens aan de verkeerde kant vallen zijn echter teveel van het goede als Pernix maar liefst 3x scoort en de dames daar heel belangrijk zijn voor de productie.

  Mike scoort nog maar de 19-23 nederlaag komt behoorlijk flink aan. Natuurlijk ben je niet kansloos in de poule en zullen de ploegen elkaar nog de nodige punten gaan afsnoepen en krijgen we nog 4 potjes thuis van de 7 maar we haken nu even af.

  Het was 2x net niet (BEP – Pernix) maar ervan overtuigd dat dit niet blijft. Volgende week is het Velocitas dat op bezoek komt en we met een beter gevoel de zaal in moeten gaan.

  Thnx voor de vechtlust die in het vervolg van het seizoen veld/zaal zeker zijn vruchten gaat afwerpen.

  Eric Plugge

  Treffers vandaag van: Mike Roos (6), Tariq de Wit (5), Lisanne Kerrebijn (3), Thom Weidmann (2),  Nienke Hoogeveen, Jaimy Roos en Danny Schulting (1).

   

  Tariq legt aan

   

  Thom in fel duel