• Meervogels Física 1 wint van Velocitas en staat 2e

  Na de nederlaag van vorige week was het vooral hergroeperen en het 1e veldgedeelte goed afsluiten. Dat was ook exact de zin die Patrick de ploeg aangaf in de “huddle” vooraf.

  Tariq en Wendy werden met lichte klachten aan de kant gehouden en in de wetenschap dat de uitwedstrijd tegen Velocitas na een shaky start winnend was afgesloten begonnen we met een goed gevoel aan de laatste veldpot van 2018.

  Een snelle 0-1 werd snel door gebroeders Roos omgezet in een 2-1 voorsprong vooraleer Velocitas aansloot met de 2-2 in de 6e minuut.

  Vanaf dat moment echter was het in een rap tempo uitlopen naar 5-2 waarbij wederom Mike en Jaimy troffen maar deze keer was Danny erbij betrokken. Vooral de aanleiding tot de stip was een mooie omdat Thom zijn impressie deed van Michael Jordan en de bijbehorende “i believe i can fly’ actie waarbij hij hangend in de lucht de nodige meters aflegde vooraleer hij onreglementair gestopt werd.

  Het gaat gemakkelijk maar wellicht te gemakkelijk en het leek een beetje op de uitwedstrijd waarbij we onszelf ook een beetje in slaap (laten) sussen. Twee tegentreffers doen ons ontwaken uit de naderende winterslaap.

  Eline is het die een korte kans benut na een stukje flipperkast korfbal voor de 6-4 en we hebben wat geluk als Velocitas een stip mist. En als je hem mist dan ook op een fraaie wijze. De nemer beweegt met zijn hele lichaam maar mikt als een volleerde ballerina met een achteruit zwaaiend been de bal over de korf en we blijven op +2 staan.

  Even later is de wraak zoet als uit een mooie combinatie alsnog de 6-5 valt en we dienen uit te kijken en ervoor te zorgen dat Velocitas niet aanhaakt.

  Gelukkig is dat niet tegen dovenmansoren gezegd want in een tijdsbestek van 7 minuten nemen we alvast een voorschot op een mogelijke overwinning. Lisanne komt sterk naar binnen en voordat de stip gefloten wordt is het doorfluiten, treffer en nummer 7. Danny speelt zichzelf vrij en benut uit een vrijstaande positie. Jaimy met een fraaie individuele actie met een hoog acrobatiekgehalte a la cirque du soleil, Nienke van achterveld en Lisanne vanaf de zijkant.

  Hop voordat je er erg in hebt is de stand naar 11-5 getild en fluit Mw. Boogaard voor de rust. Deze stand stond op het bord aan het einde van S2 dus herkenbare getallen bij de theewissel.

  De 2e helft heeft vervolgens wat weg van zomeravond korfbal. Het verschil is/was gemaakt en de ploegen hebben elkaar in een prettige wurggreep.

  Het is niet zozeer dat Meervogels niet hoeft en Velocitas niet kan maar overal is het merkbaar dat het geen spannende wedstrijd meer gaat worden en vanuit MV kant is dat alleen maar een prettige constatering.

  Wat ook hetzelfde is, is dat Mike en Jaimy hebben besloten om iedere keer maar na elkaar te scoren. De Leiderdorpenaren treffen eerst maar dan is het Jaimy en little brother Mike die de stand naar 13-6 tillen.

  De 13-7 wordt gepareerd door Danny en ook de volgende treffers worden gedeeld waarbij de onze wordt gemaakt door aanvoerder Thomas Wiedeman in de volksmond genaamd.

  Als het voortkabbelt heb je dan nog wat leuke bijkomstigheden. Zo geven Pien en Thom een lesje blokken aan de tegenstander en mist Velocitas nog maar eens stip wat zeker niet helpt in de kans om een puntje mee te snoepen vanuit Zoetermeer. Velocitas scoort via een vrije bal en dan is het weer onze beurt door Danny vanuit het centrum voor de 16-9.

  Het zou een 2e helft zijn waar de beide ploegen elkaar ongewild in evenwicht zouden houden maar waarbij Velocitas zichzelf wel een beetje tekort doet als ze in totaal 3 stippen missen.

  Lisanne en  Jaimy scoren nog treffers, we krijgen er nog een drietal tegen en er is behoorlijk wat humor als we over en weer in een tijdsbestek van 1 minuut ballen heroveren door in te springen vanuit het andere vak.

  Beide ploegen hadden al door dat het gespeeld was en dat de punten keurig in Zoetermeer zouden blijven. De eindstand komt vervolgens op 18-12 uit waarbij de 2e helft in 7-7 eindigt.

  Een reguliere en ook noodzakelijke overwinning zo aan het einde van de 1e helft veld. Dan nog de boodschap dat BEP verliest wat betekent dat er een aantal koplopers is maar allemaal op 2 punten van ons.

  BEP, KVA en Futura komen nog op bezoek dus wat dat betreft ALL TO PLAY FOR. Een nuttige en goede overwinning vandaag en met een goed gevoel straks de zaal in om van de Hoofdklasse te gaan genieten om vervolgens over een paar maanden en een goede zaal op zoek te gaan naar een nieuw succes bij Meervogels / Física.

  Eric Plugge

  De treffers vandaag van:  Jaimy Roos (5), Danny Schulting (4), Lisanne Kerrebijn en Mike Roos (3), Eline van Lomwel, Thom Weidmann en Nienke Hoogeveen (1).

  Nienke schiet

  Mike en concentratie