• Meervogels Física 2 met 8 zeges op rij richting zaal

  Het laatste potje op het veld in het kalenderjaar 2018. De 8e pot in deze veldcompetitie en na 7 overwinningen zou het wel goud zijn om ongeslagen en better yet zonder puntenverlies de zaal in te gaan.

  Maar zoals gezegd in voorgaande verslagen, het is geen garantie als je de 1e pot wint tegen Danaiden of als je ongeslagen bovenaan staat dat je dan ook zomaar eventjes verder uitloopt. Je bent de koploper vanaf het begin van het seizoen en dan willen alle tegenstanders de 1e zijn die een of meerdere punten afsnoepen. Of ze nu een concurrent zijn of elders staan in de poule of dat ze – in het geval van Phoenix – gewoon om de hoek ballen, het maakt ze niet uit.

  Belangrijkste is dat de ploeg blijft doen wat het al 7 wedstrijden doet en dan moet het goed komen of zoals Kevin Costner ooit zei in Field of Dreams “if you built it they it will come”…nou laten we de punten dan maar verder aan de zegekar vastbinden.

  KZ had een goede pot neergelegd in de 1e competitieronde dus focus vanaf het 1e fluitsignaal. De druppels vallen nog even uit the sky maar als het begint om een uurtje of 2 is het droog en zitten we er klaar voor.

  Helaas wel een dompertje op het spelersniveau. Renate is voor een aantal weken uitgeschakeld (peesproblemen) en ook Bonno kan door zijn blessure aan de enkel dan ook enkel (padang tsss) toekijken.

  U zult het misschien al raden aan de lange intro van dit verslag, er viel in de 1e helft niet echt super veel om over te schrijven. Nou niet helemaal waar en ook niet verwacht want de 1e de beste aanval is raak, Kel denkt niet na – in dit geval dan he – als ze vliegensvlug Martijn ziet inlopen, passed snel en met 1 hand onder de korf verdwijnt de bal uit de handen van Tinus in de mand voor de 1-0 en het is 23 seconden na het openingssignaal.

  We snellen vooruit naar 1:56 als Veggie (we zouden Lars W deze keer “benoemen”) de 2-0 scoort na een snelle in / out beweging en de 1e klap is uitgedeeld. Het is zeker geen Sporting Delta dat we snel op 10 punten zullen zetten maar het begin is nu eenmaal daar.

  Er wordt met hoog tempo gespeeld en het belooft in ieder geval een bewegelijke pot te worden waarin we KZ snel onze wil willen opleggen.

  Het is echter daarna een doodse stilte. De 2e aanval is wat ongelukkig in de afwerking als de ballen er uit draaien of de precisie even ontbreekt. Dit duurt een aantal minuten en we houden verdedigend goed vol maar je kunt ook niet voorkomen dat KZ stilvalt.

  In de tussentijd de wekelijkse blok van Kel “vanaf de kant a.d.h.v. het PG de opmerking dat de doelstelling al weer gehaald is” ok inside information maar het is ook weer geen klokkenluiderverhaal.

  Goed het lukt niet om de gelederen constant te dichten dus na 12:33 valt een vrije bal binnen voor de 2-1. Als door een angel gestoken reageert de 2e aanval direct als Lars (O in dit verslag luitjes) van far far away in het centrum de 3-1 scoort en de voorsprong is weer daar.

  Ik schrijf dit op en mis dan 10 tellen later de 3-2 die vanuit het niets valt en wederom is het dan wachten. Ditmaal is de 1e aanval die het moeilijk heeft om de juiste afstand te vinden.

  KZ heeft het gevoel dat er vandaag iets te halen valt tegen de ploeg die tot nu toe niet alleen ongeslagen is maar ook regelmatig de 20 aan tikt en die nu na 20 minuten niet verder komt dan 3 treffers.

  Even later valt de gelijkmaker en is het gejuich vanaf de bank er vooral een van “gaan we wellicht stunten vandaag?”. We krijgen kansen genoeg, de schoten zijn er wel degelijk maar het is rand, net erover en dan gaat het wellicht in het koppie zitten, i don’t know maar als de minuten voorbij glijden naar minuut 28 is een 3-3 stand wat moeilijk te verteren.

  We zetten nog 1x aan en inmiddels is Renske in het veld gekomen die een prima actie binnendoor gestopt ziet worden door een duw in de rug wat weer een stip tot gevolg heeft. Rens weet Renske haha haar actie te waarderen door de stip om te zetten in de 4-3 voorsprong. Even daarvoor ook het debuut van Duncan in S2 en zodoende weer wat talent aan de horizon dat komt kloppen aan de selectie deur, goed te weten dat er een lichting aan zit te komen.

  De scheids fluit voor de rust en met een 4-3 !!! voorsprong gaat een lichtelijk onherkenbaar MV II de kleedkamers in. Aan de andere kant ben je wel gewoon veel beter vandaag maar in tegenstelling tot de vorige potjes komt het er deze keer nog niet uit, heb je pech etc. Maar dan is de sportman daar en zegt dat je voor staat dus en dat je nog 30 minuten hebt dus waar praten we over. Daar doe je toch 857 woorden over haha.

  Helemaal waar en we starten met frisse moed aan de 2e helft aan de kant waar de harde kern nu eenmaal zit. De 1e 10 minuten glijden langzaam voorbij enkel opgeschrikt door een positieve actie van Daphne die haar traditionele omdraaibal omzet in de 5-3 en we gaan gewoon weer starten om een gaatje te slaan.

  En als dan in de 11e minuut de 6-3 valt door Veggie die vervolgens een gezicht trekt waar je enkel van kunt lezen de woorden Hè en Hè weet je wel dat we wellicht door een dood punt  gaan.

  Hij heeft de smaak te pakken en 2 minuten later ligt de 7-3 ook binnen en kunnen we wat rustiger ademhalen en gaan zitten in de tuinstoel die we nu eenmaal meegenomen hebben want het is een lange zit weer today.

  Het zal geen sprankelende wedstrijd worden maar het belangrijkste is gewoon 2 punten, geen averij oplopen en gewoon toegeven dat het niet alle dagen feest kan zijn dus als het dan 1 wedstrijd is waarbij het niet geweldig loopt, dan is het deze…BASTA.

  Na 22 minuten zonder treffers bij KZ is het halverwege de 2e helft de 7-4 maar vooralsnog levert dat geen ongeruste gezichten op.  Sterker nog we drukken het gaspedaal iets verder in als Daphne en Veggie de stand tillen naar een 9-4 voorsprong als de laatste 12 minuten ingaan.

  Nee de 2 punten kunnen we al ruiken en zijn bijna tastbaar als de 9-5 valt in de 20e minuut maar dat is dan ook gelijk de laatste treffer van de Leidenaren vandaag.

  Het slotakkoord is voor MV 2 als Lars onverzettelijk is in zijn acties, zijn tegenstander zo irriteert dat deze het bloed onder de nagels voelt wegvloeien en daardoor Tinus in staat stelt onder ogen van zijn meelevende maatjes van MV 3 (lekker juichen luitjes) de 10e van de dag te scoren.

  Het slotakkoord is dan voor Lars die in de 28e minuut van de 2e helft zijn zelf verdiende stip maakt en daardoor de eindstand bepaalt op 11-5.

  Vaak zijn het de doelpuntenmakers die in een verslag terecht komen en dat maakt nu eenmaal de headlines maar ook de medespelers stellen hun in staat om te shinen. Vak Veggie/Tinus had vandaag Kel die megastrakke assistS gaf maar in deze pot was de onderscheppende Michelle een lust voor het oog.

  De ervaring van Daph/Rens en Lars en de jeugd in de hoedanigheid van Renske en Duncan het was allemaal prima en ja het was maar 11-5 maar de meeste gehoorde zin na de pot was “he lelijke wedstrijden moet je ook winnen” en in deze fase van de competitie heb ik geen @#_)#@ aan het motto “ja jullie speelden geweldig maar jammer van de 24-23 nederlaag”. Nee een lelijke overwinning lees je misschien in het verslag maar in de stand zijn het gewoon dos puntos.

  We hebben alles in eigen hand stand met 16 punten ruim boven aan en Rapid en Excelsior volgen op 6 punten dus een perfecte start van de veldcompetitie.

  Luitjes over een maandje of 6 gaan we hervatten en op zoek naar die heilige graal / schaal of hoe je het ook mag noemen. Het is niet over voordat die dikke dame gaat zingen maar in de verte hoor ik toch al wat dus laat maar komen.

  Volgende maand de zaal in waarin we eerst oefenen tegen TOP (A) 2 en dan voor het eggie met o.a. veg (nee te flauw). We hebben er zin in.

  Groet,

  Eric

  Treffers van Lars van der Weg (4), Lars Ottevanger, Martijn Schuchmann, Daphne van Zweden  (2) & Rens Molenaar (1).  

   

  Lars legt aan

   

  En Lars legt aan