• Meervogels Física 1 in de week van de HKD

  Maandag 05-11-2018 De Meervogels/ Física 1 – Fiks 1

  De 1e wedstrijd van de HKD in de HKV hal tegen een vooraf al sterk geacht Fiks uit Oegstgeest. Altijd een kwestie van aftasten in een 1e zaalpot en het moet gezegd het liep niet allemaal even soepel maar geef het de tijd. De rust werd bereikt met een 9-9 stand dus dat gaf nog wel hoop voor de 2e helft maar na een snelle sprint van 12-12 naar 12-16 hield de ploeg van Fiks de afstand op deze 4 punten met als eindstand een 18-22 nederlaag. Na afloop gaf Patrick aan dat er eigenlijk weinig dingen nog echt goed gingen maar dat de ploeg dit zelf ook wel wist waardoor we natuurlijk moeten balen van de nederlaag maar de ruimte die er dan nog is moet vertrouwen geven voor de wedstrijd (en) die zou (den)  volgen al naar gelang de uitslag een dag later tegen HKV.

  Dinsdag 06-11-2018 De Meervogels/ Física 1 – HKV / Ons Eibernest 1

  De ploeg van de Vogels was maar liefst op 8 posities gewijzigd waarbij de terugkeer van Iris (zware knieblessure) en Jordi (zware rugblessure) al het 1e winstpunt was, en er was nog geen seconde gespeeld. In de eigen vertrouwde sporthal De Veur was de 2e starting eight – zo noemen we ze dan maar J - prima op dreef om HKV 1 te beteugelen. Een meer dan respectabele 7-7 en de wedstrijd kabbelde wat voort totdat Jaimy een rode kaart kreeg waar weinig mensen in de sporthal iets van snapten. Sowieso vielen de twijfelbeslissingen van de leidsman niet echt in het voordeel uit van de onze getuige de stippenverhouding (0 om 7). Maar goed we lieten ons even uit het veld slaan maar met een 10-12 ruststand was er alles om voor te spelen. In de 2e helft werd er driftig op los gewisseld en het klassenverschil tussen de beide hoofdmachten werd langzaam maar zeker duidelijker en die viel vooral uit in het voordeel van de onzen. De eindstand (24-18) was een meer dan terechte waardoor een halve finale tegen KVS een feit was.

  Donderdag 08-11-2018 De Meervogels/ Física 1 –  KVS / Maritiem 1

  Voor een plek in de grote finale werd aangetreden tegen KVS in Den Haag. Met grotendeels vertrouwde gezichten (Marlous had teveel last van een verstandskiezen ingreep en Jaimy 1 wedstrijd geschorst) werd aangetreden tegen de Scheveningers. Na een gelijkopgaande beginfase (4-4) werd de turbo licht aangezet tot aan 8-4 en dat verschil stond er ook nog op het scorebord bij de wissel (12-8). In het verdere verloop verried niets dat het nog spannend zou worden maar gedurende het laatste kwart van de wedstrijd verloren we langzamerhand de grip op de wedstrijd. Noem het in slaap sussen , noem het de laatste zucht van de rood-zwarten maar we kwam in de problemen bij 17-15  en even later zwaar in de problemen bij 20-20 met nog ruim 5 minuten te gaan. Beide ploegen missen vervolgens op cruciale momenten stippen in de slotfase maar dan is het 3x scheepsrecht als we de laatste stip wel scoren en de wedstrijd met 22-20 op slot gooien. Geen fraaie slotfase maar doel bereikt en zaterdag om de prijzen ballen.

  Zaterdag 10-11-2018 De Meervogels/ Física 1 –  Fiks 1

  Dezelfde tegenstander als 5 dagen geleden maar een geheel andere wedstrijd. De start in een volgepakte sporthal aan de Steenwijklaan was ontegenzeggelijk voor de onzen als we uit de startblokken schieten met fraaie treffers van Danny, Jaimy, Mike en Wendy en een snelle 4-0 voorsprong is ons deel. Wat er vervolgens in de 10 minuten daaraan volgend gebeurde zie je alleen in een horror movie met een cast die nog bezig waren het script te lezen. De ene na de andere treffer uit Oegstgeest viel waarbij de mond open viel van verbazing. Ze waren verdomd accuraat en bij 4-12 !!!! stopte de “slacht”partij. Opkrabbelen en terugvechten was de enige mogelijkheid.  We waren wel bij machte op de schade te beperken en er een gebalanceerde wedstrijd van te maken maar de ruststand van 8-17 was een marge waarbij we niet echt het gevoel hadden de wedstrijd nog om te kunnen draaien.

  In de 2e helft bleek deze opdracht inderdaad te groot en wonnen we weliswaar de 2e helft (13-11) en bleek ook wel dat de schotkracht van Fiks bizar goed was in de 1e helft en er een behoorlijk verschil was met de 2e periode. Ook hadden we ontzettend veel pech – met name in de 1e helft – met een stuk op 10 ballen die er haast in vielen maar dan nog was het verschil te groot vandaag.

   

  We feliciteren Fiks met de dik verdiende zege en de gold medals en natuurlijk is de volgende week veel belangrijker maar toch had je deze graag bijgeschreven of had je er een spannende finale van willen maken, het is maar voor het gevoel. Aan de spandoeken aanmoedigingen en supporters lag het in ieder geval niet…just one of these matches.

   

  Goed met een zilveren plek om de nek volgende week richting Arnemuiden om tegen TOP een 1e hoofdklassewedstrijd te gaan spelen sinds lange lange tijd. MV 2 gaat mee voor een vriendschappelijke pot tegen TOP 2 dus een volledige selectie bij elkaar, helaas gaat dit niet heel vaak voor komen omdat er geen koppeling meer mogelijk was (hoofd versus 1e klasse).

   WE HEBBEN ER ZIN AN!!!!!!!!!!!

   Supporters meeeeeeer dan welkom in Arnemuiden.

   Als broers doe je ook alles tegelijkertijd