• Meervogels Física ongelukkig onderuit in zaal overture bij TOP (A)

  Daar was dan de dag waarvan je wist dat ie zou komen...of zoiets. De rentree van Meervogels Física in de hoofdklasse zaalkorfbal.

  Met een fitte ploeg werd afgereisd naar Arnemuiden om daar tegen TOP de 1e wedstrijd van het seizoen 2018-2019 te spelen.

  Vooraf gaf hoofdcoach Patrick den Hertog (steevast bij opnoemen den Hartog waar ik per ongeluk een aantal jaren geleden mee ben begonnen) aan dat hij goede hoop had op een positieve afloop. De wijze waarop de koppies strak stonden voor de wedstrijd (ieder op zijn haar eigen manier) vertelde het verhaal. Aangekomen op het 1 na hoogste niveau brengt dat nu eenmaal met zich mee.

  Op de vraag of de ploeg al zover is dat Patrick zou hopen gaf hij het korte maar ook duidelijke antwoord “dat zullen we straks wel zien”.

  Het spel in de 1e periode van de wedstrijd ontwikkelt zich zoals gehoopt voor de neutrale toeschouwer – spanning - maar ik denk dat het handjevol MV supporters toch ook bij tijd en wijle enthousiast werd hoe TOP werd bestreden.

  De snelle 0-1 wordt teniet gedaan als Mike stipt en als broerlief met zijn karakteristieke schot – vallend naar achteren – de 2-1 scoort zijn we goed begonnen. De gelijkmaker komt snel maar het duo Snip en Snap ( “het is niet mijn broer”) in de vorm van Thom en Mike zorgen voor een lekkere 4-2 voorsprong na een kleine 4 minuten spelen.

  Dit zou overigens voor een hele lange tijd zijn dat een ploeg het heft in handen nam qua voorsprong want nadat TOP aanhaakt bij de 4-4 en ze ook nog twee stippen missen, geven de ploegen elkaar geen duimbreed toe.

  We blijven nog twee keer aan de goede kant van de score door een stip van Mike en een fraaie treffer van Tariq die aanzet in het midden en met een lay-up de bal omzet in een treffer maar even zo vaak wordt de gelijkmaker gescoord en staan we na 12 minuten op 6-6.

  Ook als we even achter komen bij de 6-7 is er geen paniek want de vrije ballen die tijdens de HKD niet vielen die gaan er nu wel in en Pien voor de 7-7. Nu is het weer onze beurt en via Nienke valt de 8e Zoetermeerse treffer om alleen maar 11 seconden later gevolgd door de 8-8.

  En als we in de mangel worden genomen – Thom werd gesandwiched door twee heren maar geeft op tijd af – weten we de escaperoute te gebruiken als Mike zorgt voor 9-8. Ook nu was het wachten grrrrrrrrrrrrrr op de treffer die 37 seconden later viel voor de gelijkmaker.

  Wel een goed gevoel als we niet alleen meekunnen scoren maar ook iedere keer een voorsprong nemen…Nienke vanuit de hoek van de supporters voor de 10-9 maar ook nu de 10-10 die toch te snel valt na onze treffers.

  Eline heeft de afstand gevonden voor de 11e met een benutte vrije bal maar dat was dit keer ONS antwoord op een voorsprong van de Arnemuidenaren. Hetzelfde scenario ontvouwt zich bij de 11-12 als Marlous met een lepe omdraaibal en 1 hand de 12-12 scoort en langzamerhand zien we het einde naderen van de 1e helft.

  Een spannende slotfase volgt als TOP vooral scoort door de dames. Vooral Anita de Ridder was trefzeker en zorgde er eigenhandig voor we niet te ver zouden uitlopen.

  En als we dan bijna bij het rustsignaal zijn is het lullig als TOP voor het eerst in deze wedstrijd een 2 punten voorsprong neemt. Een flash forward naar de 1e 3 minuten van de 2e helft en daar scoren ze nog 2 x dus je komt van de regen in de drup als je dan opeens tegen een 12-16 achterstand moet opboksen.

  Belangrijk om dan nu in deze fase , tegen deze tegenstander in deze hoofdklasse te laten zien over welke veerkracht je beschikt.

  En dan is het goed als de aanvoerder het goede voorbeeld geeft door in 30 seconden tijd 2x te scoren en dus zorgt Thom eigenhandig voor de 14-16. TOP probeert wel het heft in handen te nemen maar de 14-17 zorgt echter voor krachten die vrijkomen bij de onzen.

  Weliswaar aan de andere kant van de zaal maar zodra Nienke en Eline met vrije ballen zorgen voor de 16-17 is het duidelijk te horen waar de clan van Meervogels zich bevind en dan heb ik het niet over de spelersbank.

  De 16-18 valt weliswaar maar als je nu twee maal scoort ben je ernaast. De 1e aanzet wordt gegeven door Nienke door een benutte korte kans maar langszij is dan voor nu wat teveel gevraagd.

  En net op het moment dat je het gevoel hebt dat de wedstrijd op het punt staat echt te beginnen vervliegt de hoop als sneeuw voor de zon. TOP schakelt bij en de pech bij schoten slaat toe en dan zijn de wetten van de hoofdklasse meedogenloos.

  In het laatste kwartier scoren wij nog 2 x (Mike en Jaimy) en TOP 12 x en dat is weliswaar erg geflatteerd gezien 3/4 van de wedstrijd maar desondanks de nederlaag een terechte maar tegelijk een ongelukkige.

  In de 1e helft kregen we nergens het idee dat het op 19-30 zou gaan uitdraaien en waren we wel klaar voor een 1e zege bij de rentree in de hoofdklasse maar de score geeft nu eenmaal wat anders aan.

  Wel nog een voetnoot bij een weliswaar professionele maar uiterst onsportieve actie van een van de sterspeelsters van TOP namelijk de al eerder genoemde Anita de Ridder die met een bewuste bodycheck Danny opzij "beukte" onder de ogen van de MV supporters. Natuurlijk kan / mag je wat meer doen als dame maar deze actie was op zijn minst gezegd niet sportief zeg maar a-sportief.

  Een dergelijk zware overtreding leverde aan de hand van dezelfde ongelukkig leidende scheidsrechter in de HKD nog een rode kaart op maar nu werd er gespaard, merkwaardig.

  Nogmaals doet niets af aan de terechte overwinning en we hebben nog het nodige werk te verrichten voor de 2e zaalpot. Meervogels Física zal volgende week gastheer zijn van KV Tempo uit Alphen aan de Rijn in de 2e  zaalwedstrijd en dan kunnen we onze krachten meten met de broeders Steenbeek.

  We zien de ontmoeting met vertrouwen tegemoet in de hel van Zoetermeer

  Eric Plugge

  Normaal had ik voer voor wel 20 p.s. gezien het feit dat ik 4 dames in de auto had maar op straffe van de nodige boze blikken en nare beloftes als ik dat zou doen zie ik hier maar vanaf maar ik ben wat rapteksten en smeekbedes om een plaspauze rijker in ieder geval. haha!!

  De treffers kwamen van : Mike (5), Nienke (4), Eline en Thom (3), Jaimy (2), Marlous en Tariq (1).

  Pien passed Mike aan

   

  Gevecht onder de paal