• Meervogels Física 1 hard onderuit tegen Tempo

  Alles was / zat / hing er klaar voor,  de rentree van De Vogels in de Hoofdklasse na zoveel jaar vertoeven in de lagere regionen. De 1e klasse en Overgangsklasse waren vaarwel gezegd en na een goede wedstrijd (3/4) vorige week in Arnemuiden was het op zaterdag Tempo dat op bezoek kwam.

  Zeker geen gemakkelijke tegenstander want ze worden in de regel gezien als een top 3 ploeg in de Hoofklasse met aan het roer de ervaren Frits Wip en gezegend met de gebroeders Steenbeek. Echter zou de kwaliteitsimpuls gecombineerd met het enthousiasme van het afgelopen seizoen wat leidde tot het kampioenschap toch aardig weerwoord moeten kunnen geven en misschien er zelfs wel voor zou zorgen dat de punten in huis zouden blijven.

  Drie tribunes waren uitgezet, de ploeg was fit, de prachtige spandoeken waren opgehangen, (bedankt San voor je opzet en met je vele mede naaikabouters en Peter Bel),de keuzes waren gemaakt en we konden eindelijk beginnen.

  Een snelle 0-3 achterstand werd omgezet in een 2-3 achterstand als Thom vanuit de beweging en Jaimy al vallend (what’s new) de ploeg doet aanhaken. Na de 2-4 is het Tariq met een stip voor de 3-4 maar “that’s all she wrote” in niet te misstaande bewoordingen.

  Bij de finale van de HKD waren we al getuige van een periode waarin we niet mee konden scoren wat leidde tot 12 treffers tegen en ook deze keer waren het 6 treffers op rij die zorgden voor de 3-10  met nog 5 minuten te spelen waarbij Tempo in de beginfase ook nog vrij slordig omging met de geboden kansen.

  Het verschil tussen 3-10 en bijvoorbeeld een 7-10 stand waren de korte kansen met een gemiddeld scorings% op de training tussen de 75 en 95% die nu in de wedstrijd gemist werden en daar kom je simpel gezegd niet mee weg in de Hoofklasse.

  Via Jaimy en Danny (fraaie treffer in de dying seconds) wordt de ruststand op een schier onmogelijke achterstand van 5-12 gebracht maar we hebben gekkere dingen meegemaakt in de korfbalsport en zeker in De Veur.

  Dan is bij de supportersschare – met aan het roer Alphons topper – altijd de hoop dat er met vuur gaat worden geschoten in de 2e helft en dat Tempo de toorn en boosheid van Vogels 1 toch nog gaat voelen maar het mocht deze reis niet het geval zijn.

  Binnen no-time loopt Tempo uit naar 5-18 en dan is enig sprankje hoop op een draagbare uitslag wel vervlogen. Een gedetailleerd verslag van de slotfase is dan ook deze keer niet een gepaste.

  Tempo was een maat – wellicht meerdere maten – te groot voor Meervogels Física 1 getuige de 12-29 eindstand en die constatering is een harde.

  Was er vorige week nog sprake van een zwaar geflatteerde uitslag, deze keer was dat niet het geval hoewel 17 treffers verschil gezien de vele randballen in de wedstrijd wel iets anders had kunnen zijn, waarbij er absoluut 0 recht was op een punt.

  De ploeg zal de komende week op met name het mentale vlak een inhaalslag moeten maken om ervoor te zorgen dat het niet snel een kwestie van MOETEN gaat worden om de punten binnen te halen.

  In het voorwoord bij het programmaboekje stond al dat een aantal ploegen moet strijden om een tweetal degradatieplaatsen en Meervogels wil daar dolgraag van verschoond blijven. Een ieder die de ploeg het vorig jaar aan het werk heeft gezien weet dat met hetzelfde elan dit doembeeld ook niet bewaarheid gaat worden maar dan zal in de komende wedstrijden een aantal overwinningen meer dan noodzakelijk zijn.

  Eric Plugge

   p.s. treffers van Danny Schulting (4) – Jaimy Roos (3), Tariq de Wit (2), Mike Roos,  Thom Weidmann en Eline van Lomwel (1)