• Meervogels Física 2 harkt 1e zaalwinst binnen tegen DOS (W)

  En dan is het alweer zaal 2018-2019 en staan we allemaal weer op 0 punten,  althans De Meeuwen is alvast zo vriendelijk geweest om op -2 te starten en dat zal allemaal met de rompregeling te maken hebben waarbij een 1e team nu eenmaal niet gestraft mag worden.

  Op dinsdag was het nog duidelijk dat Bonno niet zou beginnen en tijdens het planken gaf Rens ook aan dat hij niet zou beginnen en wat denk je ??? Inderdaad ze staan allebei in de basis. Juist heren fijn dat jullie mij al zelfs niet meer vertrouwen alsof ik deze informatie zou doorspelen aan de tegenstander hmmmm.

  Goed de 1e tegenstander en dan tellen de 8 overwinningen op het veld nu even niet en is het weer van voren af aan beginnen in een behoorlijk zware poule. De tegenstander van deze zaterdag staat op een 6e plaats op het veld maar zoals gezegd het zegt helemaal nada.

  Met een geweldig nieuw talent achter de schotklok (ene heer J.Buitink die na het tot 02.00 in de nacht kopiëren van de programmablaadjes van vandaag toch maar eens met de handen verder in de modder wilde gaan en dus langzamerhand alle klusjes een keer gedaan wil hebben. Afspraak dan over een paar weken om de katrollen uit te rollen voor de muziek hahaha).

  Goed we gaan beginnen en hopelijk snel de flow vinden van het veld. Euhh ik zei dus de flow vinden van de 1e helft en niet zozeer dat je deze gedurende de gehele 1e helft moest zoeken.

  De start was ronduit moeizaam te noemen en daar zeg ik geen gekke dingen mee. We komen nog wel op een 1-0 voorsprong als Lars W vanuit de hoek scoort en dan denk je nog dat het allemaal gaat zoals je wenst en dat je snel afstand kan nemen.

  Niets was minder waar want de schoten vallen erg kort – geen randballen maar gewoon te kort – maar gezien het feit dat DOS al helemaal moeite heeft met het vinden van de korf blijf je op +1 staan maar dan hebben we inmiddels wel al 10 minuten gespeeld !!!!.

  Een verdediging kan nu eenmaal niet alles tegenhouden dus ruim 10 minuten na de 1e treffer valt de 1-1 en beginnen we opnieuw. We ogen onrustig, schieten gehaast alsof de schotklok van vorige week in Arnemuiden is meegenomen en weten het ritme niet te vinden.

  De 1e helft is bijna 14  minuten oud als we zelfs 1-2 achter komen en dat is een hele tijd niet gebeurt meer dus werk aan de winkel. Een fraai antwoord valt 20 seconden later door Renate (volgens de voorzitter die naast mij zijn werk als schotklokker uitstekend deed een typische Renate treffer) …2-2.

  We komen vervolgens weer op voorsprong door Bonno maar we laten ons toch ook weer in slaap sussen door DOS die – zo bleek later – ook wisten van onze veldvorm en daardoor het spel niet al te aantrekkelijk wilde maken. Ze schoten niet vaak, waren menigmaal aan het dubbellen daar waar het niet meer nodig was en wilde het tempo (he die speelden later pas maar wel in dezelfde kleuren) volledig uit de wedstrijd halen.

  De 3-3 is dan ook niet geheel onverwacht en het gevoel was dat de wedstrijd pas in de 2e helft zou ontbranden maar dan moest het devies dan nog wel 10 minuten “erbij blijven” zijn om niet achter de muziek aan te wandelen.

  Mini scoort twee stippen en ook Bonno weet van het zijkantje te scoren maar even zoveel treffers moesten wij incasseren dus werd uiteindelijk de thee opgezocht met een 6-6 ruststand. Een betere start kan je je wensen maar liever zo beginnen als zo eindigen dus dan hebben we deze helft maar alvast gehad.

  Met frisse moed opnieuw starten en de status als favoriet voor deze wedstrijd dan maar gelijk waar maken. Helaas was het een kopie van de 1e periode van de …1e periode want ook deze helft kwamen we moeilijk uit de startblokken. Maar liefst 6 ½ minuut was het wachten op een treffer en als deze ook nog eens niet van ons is beginnen we toch wat ongemakkelijk op de stoel heen en weer te wippen.

  Gelukkig weten we gelijk aan te haken – want op 2 achter in een low scoring game is allesbehalve fijn -  als Kelly vanuit de zijkant de 7-7 scoort en het gejuich zei voldoende want dit zou een moeilijk potje nog worden.

  We moeten het kunstje bij 7-8 nog een keer doen en gelukkig steeds in de aanval die volgt (deze keer Lars O met een fraaie) en staan we na 12 minuten op 8-8 en nog steeds geen enkel daglicht tussen de 2 ploegen.

  En alsof het de gewoonste zaak van de wereld is komt het daglicht dan ineens opzetten op het moment dat je het niet verwacht. Binnen 35 seconden valt de treffer van Lars dus maar ook van Iris (over schreeuw gesproken) en Bonno en staan we “opeens” op 10-8. We zijn halverwege de 2e helft en 2 verschil zegt helemaal niets maar wel fijn als het in ons voordeel is. Zaak om deze moeizame pot over de streep te trekken en de competitie goed te beginnen.

  Even aaai bij de 10-9 maar een prachtige treffer van Otje als hij uit beweging vanaf een afstandje scoort en de 11e op het scorebord zet. En als ik het al heb over blijheid bij een treffer dan is de 12-9 daar wel een exponent van. Een heerlijke aanval over 4 schijven van het vak en eindstation Lars W met de 12e waarbij zijn vreugde misschien wel gemengd ging met een beetje frustratie als hij een gat in de deur timmert. Nou misschien niet zoveel vreugde dan maar je kunt het maar kwijt zijn. Hopelijk komt de gemeente er niet achter want dan hebben we nog een rekening die moet worden voldaan.

  We lijken langzamerhand de wedstrijd binnen te harken maar de 12-10 valt en met nog ruim 11 minuten is het toch nog niet helemaal loslaten bij het billenknijpen. Misschien kan dat dan wel als Lars O zowat een kopie uit de hoge hoed tovert van zijn eerdere treffer maar deze leek nog even wat verder en o zo belangrijk de 13-10 met nog ruim 8 minuten.

  Het signaal langs de kant is duidelijk “haal het tempo eruit, verzorg de rebound, kijk naar de klok en uitspelen die handel”. De minuten strijken voorbij en op 2 minuten voor het einde is de stand nog steeds +3 in ons voordeel dus de 1e twee punten kunnen we bijna bijschrijven.

  De keyword hier is BIJNA want o o o wat maken we het onszelf moeilijk. Oké op 1:49 van het einde valt de 13-11 maar met balbezit ben je zomaar een minuut verder. Dan is hier het keyword BALBEZIT want knullig verliezen we de bal in de aanval en weet DOS de 13-12 te scoren net op het moment dat we de laatste minuut ingaan en de scheidsrechter zijn vingertje opsteekt.

  Wel een beetje de bibbers maar de opdracht is duidelijk, rondspelen en Bonno in de rebound en 20 seconden voor tijd een schot afvangen en klaar. Ja dat zou zo moeten zijn in een ideaal scenario maar we verliezen de bal nog knulliger dan een minuut ervoor en dan is het nog bijna 13-13 ook en dan zou …nee dat zeggen we even niet.

  We overleven deze angstige seconden en weten zelfs nog de 14-12 te scoren als Lars W scoort en even later is het klaar en staan we met de 1e 2 punten van het nieuwe seizoen in onze handjes. Een zware pot maar winst is o zo important dan. Ik denk nog maar even terug aan de moeilijke pot in de zaal last year waarbij we net aan met een 13-11 of zo van KVA 2 wonnen.

  De kop is eraf en je wint gewoon en uiteindelijk komt het daar op neer. Natuurlijk is het beter met prachtig spel maar als dat gewoon even niet kan of lukt dan is het tanden op elkaar en over een andere boeg en dat hebben jullie gedaan waarvoor hulde.

  Even later ontvangt Joep nog zijn officiële schotklok diploma wat bestaat uit een schouderklop en een high five.

  Gasten over een weekje richting Bennekom om daar DVO 4 te bestrijden en op zoek te gaan naar de 10e overwinning van dit seizoen…gaat goedkomen we trust in MV 2.

  Eric Plugge

  Treffers van : Lars, Lars en Bonno (3), Rens (2), Iris, Kelly en Renate (1).