• Meervogels Física 2 blijft zegereeks voortzetten tegen DVO

  Op papier zou je denken de minste tegenstanders van de poule maar zoals al eerder een keer gememoreerd, op papier win je geen wedstrijden.

  Na een gezellige rit richting Bennekom komen we aan in de hal van DVO alwaar de ploeg aan het inschieten is. De “luxe” is nu aanwezig met een geheel fitte selectie – ok Daph nog niet dan om helemaal eerlijk te zijn – om een heel vak op de reservebank te plaatsen. Aan de andere kant moet je dan ook oppassen niet te snel te willen wisselen maar die fijne lijn moet vooral door de staf worden bewandeld.

  De terugkeer was daar ook nog eens van Joost die na omzwerving(kje) terug van Korbis weer kwam nu dat het wat makkelijker is om met een karretje de oversteek te maken van huis dus welkom back en we hopen dat je mooie tijden tegemoet gaat.

  Goed het is tijd om te beginnen met Tymo tussen Fab en Daph in, ook alleen maar omdat links apenkoppen en rechts de griotten konden worden gegraaid, en waren daar de enige 4 supporters die aanwezig waren – op dat moment .

  De start is nu eens niet van ons als DVO de 1e treffer scoort maar al snel zou blijken dat DVO in principe een maatje te klein zou moeten zijn voor deze poule. Spelen op het veld 2e klasse dus het zal een pittig poultje worden voor ze – zo was dan in ieder geval de inschatting.

  We nemen snel het heft in handen als we bij de 1e echte kans op gelijke hoogte komen door Bonno en na een kleine 5 minuten is het aftasten wel voorbij.

  We komen op voorsprong door een snel schot en treffer van Otje en even later is het dezelfde speler die via een vrije bal de stand op 3-1 brengt. Dit overigens tot verbazing van dezelfde T. de Wit die verbaasd even daarvoor aangaf “Wat Otje die een vrije bal neemt?” om tien seconden laten schamend naar beneden te kijken.

  De treffers volgen zich in sneltrein vaart op als Bonno op snelheid door het midden gaat en met een doorloop de 4-1 scoort en binnen 10 minuten is daar ook de 1e time – out van DVO.

  Deze is niet echt helping want vlak na de TO is het Joost die zijn rentree viert met een one-hander net op het moment dat het supportersaantal van 4 naar 6 gaat als de voorzitter en zijn eega de hal binnenwandelen.

  Lars / Otje whatever want “die ander” zit op de bank, is op schot als vanaf de zijkant de 6-1 valt en vanaf de andere zijkant is het 2 minuten later Renate die de 7-1 scoort. Het is net aan een  kwartier en met deze inzet en met de betere conditie mag je verwachten dat de ploeg er vandaag een feestje van gaat maken.

  Verassend is het dan ook dat DVO in het middenstuk van de 1e periode mee op gaat met de onzen of – en dat denk ik eerder – wij gaan mee in het niveau / spel van DVO. Het was duidelijk dat in hun 1e aanval alles over een heer ging en vanuit het andere vak was het vaak hopen. Een ideale kans om er op en ver overheen te gaan maar dat laten we na.

  De 7-2 valt en of Joost niet weggeweest is – de korf en afstand blijft toch echt hetzelfde – valt de 8-2. Daarna is het echter om en om en weet DVO de schade beperkt te houden als zij de 8-3 scoren en wij via Iris met een Duitser de 9e binnentikken.

  Het gaat echter niet zo makkelijk meer en het is wachten tot het einde van de 1e helft voordat we nog een 2x keren scoren door Joost en Bonno en de stand op een geruststellende 11-3 komt.

  Op het moment dat Joep echter nog een graai in de apenkoppen doet -  “shhh nix tegen Marleen zeggen” en dat doen we ook niet want we tikken het in het verslag – weet DVO in 1 minuut en 20 seconden hun score van 3 naar 6 te brengen waarbij wij nog een treffer van Joost weten te produceren maar het einde was nou niet echt om over nach hause te schrijven en met een 12-6 gaan we / jullie de kleedkamers in.

  En alsof het een voorbode was van wat er komen ging, we zakten weg en dan bedoel ik toch wel ver weg want DVO rook ineens bloed. De 1e 12 minuten van de 2e periode weten we niet te scoren ???? en aangezien DVO dat 3 x doet is het gewoon 12-9 en is er weer sprake van een wedstrijd.

  We hebben de kop niet van de slang afgebeten en die bungelde er een beetje bij en heeft nog behoorlijk wat gif in zich. Ruim 13 minuten na de herstart is het Joost die voor de ogen van het publiek de 13-9 scoort maar niks is te gek nu meer voor de Bennekommers.

  We moeten toezien hoe de 13-10, de 13-11 en via een stip op 12 minuten van het einde zelfs de 13-12 valt en ik schrijf alleen maar met grote letter WTF…..wat is hier dan gaande?

  Als we dan zelf ook nog bij deze stand een stip missen dan ga je zelfs denken “het zal toch niet” maar op de een of andere manier was die gedachte zover van onze gedachten verwijderd dat je daar ook weer niet echt in gelooft. Wellicht ook omdat de voorgaande 9 wedstrijden ook werden gewonnen dit seizoen maar zo spannend op het einde …mhoawww een nieuwe fase dan maar.

  Inmiddels is Lars W in het veld gekomen en na wat oefenen is daar dan de 14-12 door  L en van vreugde of boosheid of misschien wel klunzigheid J is het Arjan die de aanwezige zijnde verlengde keukentrap in de hal aan gruzelementen trapt. Was dat een verkapte poging om Gekkie Mourinho na te doen die als een dorpsidioot een bak vol met bidons kapot smeet?.

  Goed terug naar de pot en Joost zorgt voor de 15-12 en wat lucht en de kans voor DVO is verkeken. Ze scoren nog wel de 15-13 maar we verhogen het ritme en scoren nog door Bonno en JJ voegt ook nog eens twee treffers aan zijn totaal toe en dist de supporters die een high five willen geven als hij voor het publiek langs loopt “niet te arrogant he hahah”.

  Aangezien Bennenkom ook nog een keer scoort eindigen we op een 18-14 voorsprong maar het was toch onnodig benauwd geworden luitjes.

  Jullie hebben volgende week een tegenstander van een heel heel ander kaliber namelijk Meeuwen 2. Zij hebben een prima veldperiode achter de rug en staan daar ook fier bovenaan en hebben gehakt gemaakt van DVO en DOS in de 1e 2 potjes dus we zijn gewaarschuwd.

  We hebben de punten wederom binnen – na de wedstrijd gaf aanvoerder Bonno nog haarfijn aan waar het aan lag en dat is dan vooral voer voor de komende trainingen – en we zijn de zaalperiode goed begonnen met in ieder geval 4 punten ook al was het soms moeizaam maar de cijfers tellen en als we volgende week in Putten deze zegereeks voortzetten heeft geen poedel het meer over hoe de punten tot stand kwamen.

  Eric Plugge

   De treffers kwamen op naam van : Joost (8), Bonno (4), Lars O (3), Lars W, Iris en Renate (1)