• Richtingloos Meervogels│Física 1 ten onder bij DSC 23 – 17

  Na de winst van Meervogels| Física 2 bij DVO in Bennekom met de ploeg én de staf van het 2e op naar Eindhoven. Onderweg in Uden nog een Italiaanse hap. Tussen alle in nette kleding dinerende Udenaars opeens 14 trainingspakken en 6 “burgers”. Maar alom complimenten van zowel de gasten als van de medewerkers.  Achteraf bleek het leuke samenzijn in Uden het hoogtepunt van de avond….

  Net als in de wedstrijd tegen Tempo staat het voordat de knop van de balpen is ingedrukt al 4-0 voor DSC. Leunend op een ijzersterk dameskwartet is de bliksemstart de 1e dreun die uitgedeeld wordt. MV hersteld zich binnen een paar minuten en in de 9e minuut is de stand al weer 4-3. Een tussensprint van DSC brengt de stand echter weer naar 10-5 waarna beide ploegen tot aan de rust om en om scoren. Met 14-10 gaan we pauzeren en is er toch nog een soort van hoopvolle verwachting bij de meegereisde 6 supporters op een goede afloop.

  Na rust 2e dreun: in de 7e versnelling knalt DSC weg en staat het opeens 20-12…….Tijdens een reeks van 10 doelpunten(vóór en ná rust) weet alleen Mike de korf te vinden.  DSC laat daarna, bewust of onbewust, de teugels wat vieren en bij Meervogels lijkt er een sprankje van de brille van afgelopen jaar de kop op te steken.  DSC blijft echter mee scoren en tikt uiteindelijk af op 23-17.

  Niet geflatteerd, de ploeg uit Eindhoven benut simpelweg de kansen die het krijgt, iets waar Meervogels héél véél meer moeite mee heeft. Omdraaiballen, korte kansen, doorlopen, het is niet aan ons 1e besteed. Tel daarbij op het aantal strafworpen dat de ploeg tegen krijgt en een behoorlijk deel van de 3e nederlaag op rij is verklaard.

  De ploeg zal zichzelf toch snel terug moeten vinden om de neerwaartse spiraal van dit moment te doorbreken. Er staan de komende weken een aantal stevige wedstrijden op het programma waarbij vooraf misschien wat punten op zijn ingecalculeerd. In de huidige vorm is Meervogels echter het wild, en niet zoals we graag zouden zien, de jager.

  De uitslagen in de Hoofdklasse zijn tot op dit moment onvoorspelbaar en zeker niet echt in het voordeel van Meervogels. De komende tegenstander Avanti won afgetekend bij Tempo, de ploeg waar Meervogels vorig weekend niets tegenin te brengen had.                

  Ná koploper TOP (A) met 5 punten volgen maar liefst 4 ploegen met 4, en is Groen Geel met 3 nu de ploeg op de veilige 6e plaats. Zij speelden afgelopen zaterdag 31-31 (!) tegen koploper TOP (A). Samen met SDO (tegenstander op zowel 22 december als 12 januari) staat Meervogels puntloos onderaan. 

  Van het grootste belang dat a.s. zaterdag aan het zelfvertrouwen gewerkt gaat worden in Pijnacker. De dubbele confrontatie daarna met SDO moet 4 punten op gaan leveren om de  6e plaats in het zicht te houden.

  De scores van Meervogels: Mike (7), Danny (3), Thom en Tariq (2), Marloes, Nienke en Jaimy (1).

  Joep

  Toch nog 2 schoten ná:

  -      De selectie van DSC was na afloop volop in de weer met het opruimen van het korfbalmateriaal, stoelen en reclameborden én het aanvegen van de tribunes. Goed om te zien.

  -      De “professionals” van het KNKV hebben het onmogelijke gepresteerd: een scheidsrechter van naaste concurrent SDO deze wedstrijd laten fluiten. Meervogels verliest niet van de scheidsrechter maar van DSC, maar het had heel anders kunnen lopen. Bedankt KNKV voor alle Hoofdklasse regels (één week voor het begin van de competitie). Maar misschien ook wat meer tijd besteden aan de toewijzing van de wedstrijden.