• Zure nederlaag van MV 2 tegen De Meeuwen

  Vooraf werd de poule ingeschat en wisten we dat Meeuwen uit heel hoog op t verlanglijstje stond als zijnde een wedstrijd waar we er volledig moesten staan. Lars O en Jeanine moesten de oversteek naar S1 maken en waren helaas niet beschikbaar. Duncan Renske en Boaz vanuit de A1 (thnx luitjes) zaten op de bank en ook Rens zat helaas in burgerkleding op de reservebank......pffffff

  In een wedstrijd waar het er ECHT om zou gaan is MV 2 tegen de 1e nederlaag gelopen van het seizoen 2018-2019.

  In een bloedstollende wedstrijd was De Meeuwen 2 niet een maatje te groot of iets dergelijks maar ze hadden iets meer geluk en wellicht iets meer ervaring in de ploeg om de wedstrijd over de streep te tillen. De broodnodige ervaring ontbrak op cruciale momenten bij de onzen en dat is - op zijn zachtst gezegd - erg ongelukkig.

  Meervogels liep de gehele 1e helft achter een 1 tot 3 punten achterstand aan en haakte vlak voor rust het karretje aan bij die van de Puttenaren voor de 11-11. Helaas was t laatste woord aan de thuisploeg die met een score op 10 seconden van t einde met een 12-11 ruststand de thee ging nuttigen.

  In de 2e helft was het snel weer een gelijkopgaande pot en bij 16-16 volgde er voor eerst een 2 punten voorsprong  en gloorde de 11e overwinning op een grote concurrent aan den horizon.

  Helaas waren we in sommige periodes te gretig als t ging om overtredingen op heer dame waardoor je een stip tegen krijgt.  Meeuwen haakt aan en dan is t vooral hopen op een goed resultaat en zou een punt al prima zijn in de wetenschap dat je niet met je volledig team aanwezig bent.

  Je komt nog op 21-21 maar twee stippen in de eindfase doen ons de das om maar omdat Meeuwen de 2e miste kregen we nog een kans maar die werd niet benut. Een bitterzoete nederlaag is ons deel en moeten we opkrabbelen en opstaan.

  PSV leed ook de 1e nederlaag en kwam sterk terug met een 6-0 overwinning die we gaan de veerkracht tonen volgende week on de volgende zegereeks neer te zetten.

  De supporters - Fab, Joep die nog wat reserves meenam uit Amstelveen en ondergetikte waren er blij mee hoe jullie vochten voor wat jullie waard waren maar deze keer bleef dat konijn in de hoge hoed zitten.

  In ieder geval een spannende poule waarbij 5 ploegen aan kop gaan met 2 overwinningen na 3 potjes. Volgende week is DOS W de volgende tegenstander en die is ook 1 van die 5 ploegen die uitgelezen kans om te herstellen en weer een klapje uit te delen....vertrouwen erin en let's f*****g do this.

  Eric Plugge

  p.s. 1 treffer – een monkey bal zou iemand zeggen – mag niet onvermeld blijven. Vanaf de achterlijn met 1 hand zwaaiend voor een pass en valt gewoon binnen van topscorer Lars (8)