• Meervogels Física 3 wint kraker tegen TOP Sassenheim

  In een uitverkochte sporthal De Korf in Sassenheim trad Meervogels Física 3 als trotse ongeslagen koploper aan tegen de nummer twee TOP.

  Vooraf bestempeld als een topduel begon Meervogels fel en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. De ploeg van Bob en Peter liet in het begin duidelijk blijken dat er alles aan gelegen was om een gat te slaan met de Sassenheimers.

  Met frivool spel legt MV 3 de tegenstanders hun wil op en met niets aflatend enthousiasme was TOP weliswaar bij machte om aan te sluiten bij 3-2 maar dat was alleen maar meer koren op de molen van de Zoetermeerders die snel de 4e versnelling vonden (he het is nog geen Ferrari he).

  Al snel werd het 7-3 en via een fraaie 10-5 voorsprong leek de ploeg op weg naar 4 overwinningen in evenzoveel wedstrijden.  En dan kwam de makke van de ploeg een beetje naar voren en dat is simpelweg het gevoel van “wellicht zijn we er al en dus even gas terug”.

  Nou het is wel duidelijk dat MV 3 dat 100% speelt een ongenaakbare ploeg moet zijn in de 3e klasse maar als het naar 90% gaat dat iedere ploeg het ze moeilijk kan maken.

  Voor de rest kruipt TOP met 3 treffers toch nog onnodig dichterbij en komen we bij thee aan met een fraaie 13-9 voorsprong.

  Van belang hoe men zou beginnen in de 2e helft…..nou de uitgelopen supportersschare van MV  (we waren maar liefst met…….3en hahaha) was  blij om te zien dat de koe gelijk weer bij de rood/witte horens werd gepakt en we liepen met twee glaszuivere treffers uit naar 15-9 echter TOP wilde niet van wijken weten en wist daar 3 treffers tegenover te stellen…de snelle rekenaar komt dan uit op 15-12.

  Dit noopt Peter tot een time-out waar bij hij met niet te misstaande bewoordingen aangaf dat de gashendel toch uit uitgedraaid moest blijven om aan de goede kant van de score te blijven.

  Als een volleerde oud Russische volleybalcoach bulderde zijn stemgeluid door de sporthal heen, ervoor zorgende dat de uitzinnige toeschouwers muisstil werden.

  Nou dit liet de ploeg zich geen 2e keer laten horen want de respons was daar met een reeks aan treffers dat van mooie schoonheid was en zo TOP achterlatend in tranen.

  De eindstand van 20-17 in ons voordeel kwam door nog een beetje nonchalance op het einde maar dat mag want gallery play als altijd fun op het einde, alhoewel Peter was daar niet echt van gecharmeerd toen hij…nou ja de speler in kwestie weet het wel en ze knuffelden elkaar nog na het laatste fluitsignaal.

  Goed 8 punten uit 4 potjes maar nog een lange weg te gaan. Het was tof om deze ploeg met een prima mix aan het werk te zien en we gaan nog het nodige meemaken met ze op weg naar een ….nou ja vul dat zelf maar in.

  Van harte luitjes en over een maand gaan we verder …ja dat heb je met 7 ploegen in de poule.

  De 7-3 van Estellen

   

  De 10-5 van Larissa