• Meervogels 2 balt met fris elan over DOS 2 heen

  Het is altijd even afwachten hoe de ploeg reageert na de 1e nederlaag van het seizoen (veld of zaal) en dan is een thuiswedstrijd in principe lekker om te ballen.

  In een poule waar er naar 3 wedstrijden 5 koplopers zijn is het een flinke kans dat er 1 van die 5 op bezoek komt en dat was ook het geval dus snel daar 4 ploegen van maken dan maar.

  Met Joost en Daphne afwezig door weekendjes weg was het in een lekker gevulde sporthal De Veur eens tijd om een goede zaalpot op de mat te leggen thuis..ja ok geen mat anders dan de IKEA wisselmatjes bij S1 maar deze werden ook gebruikt om de zolen stroever te maken of zo, ik weet het niet.

  We starten maar eigenlijk ook niet omdat er aan Kelly nog een cursus gegeven moet worden “wat is nou eigenlijk de voor en achterkant van een shirt” nou lief kind daar waar het rugnummer op staat moet achter …dit was de enige les dan ook en graag € 12.50 afrekenen bij het volgende loket.

  Ok nadat iedereen uit de lachstuip was gekropen was daar dan het begin van de wedstrijd en wel met de 1e treffer nog voordat het aantekenboekje was opengeslagen. Wel uit een ooghoek merkbaar dat deze van Lars W kwam dus de start is prima.

  We vliegen als volleerde Vogels ook echt uit de startblokken want binnen no-time is het door treffers van Michelle en Lars O een prima 3-0 start maar dan klinken de tonen van Esther T door mijn hoofd “het is niet goed als een MV ploeg zo snel op voorsprong komt, liever niet”…hmmm bedankt Es dat raak ik niet meer kwijt.

  Goed we komen wel op 3-1 door een DOS treffer maar we hebben ze dik bij de strot als we uitlopen naar 5-1 als Jordi vanuit het achterland scoort en ook Lars W een wegstapactie laat volgen door een dodelijk schot en we noteren de woorden “zo makkelijk kan korfbal zijn”.

  In de voorgaande wedstrijden hebben wij tegen DVO dit spel laten zien in de 1e 20 minuten en bij De Meeuwen grote delen van de wedstrijd maar nu nodig om de volle 60 minuten door te trekken en de wedstrijd te domineren.

  De enige manier om te scoren tegen ons blijkt een vrije bal te zijn want ook de 2e valt binnen en zodoende is het na bijna 10 minuten 5-2.

  Ook de 2e treffer van de tegenstander wordt gevolgd door een extra versnelling als Jeanine vanuit het niets uithaalt met nummertje 6 en ook Jordi als door een warm mes door de boter of als een mes door de warme boter whatever de stand op 7-2 brengt en we daadwerkelijk in het begin van de wedstrijd over DOS heen razen.

  DOS reageert wel door 2 treffers maar onder het motto “anything you can do i can do better”  weten we inmiddels de 5e versnelling te vinden om DOS nog meer te ontmoedigen.

  Lars O (zowat op 2 voeten, wat ongebruikelijk is voor deze ADHD klant haha) en naamgenoot hij van W zorgen voor evenzoveel treffers van de onzen maar we doen er nog een toefje bovenop als Michelle aan klantenbinding doet met haar 2e en inmiddels MVF’s (ja blijf het uittikken da-hag)  10e.

  Stand derhalve op 10-4 en we zitten nog geen eens op de helft van de 1e periode…dat wordt op deze manier een monsterscore maar goed minuut voor minuut maar doorkomen en treffer voor treffer.

  Belangrijkste is dat we niet een fase hebben waarbij we de teugels laten vieren zoals bij DVO het geval en je daardoor onnodig in de problemen komt. DOS liet al tekenen zien van “hier valt weinig te halen vandaag”’en dat is altijd goed maar dan wel dichtknijpen zodat de lucht definitief niet meer weg kan…..

  Nu was DOS weliswaar medekoploper maar er was vooral een speler die de Dossenaren deed terugkomen in de wedstrijd. Vooraf nog hakkend op de deunen van de muziek maar dat doen we ook niet meer want uit alle rangen of standen scoorde hij. Eigenhandig zorgt hij voor de 10-5 en de 10-6 dus even in de gaten houden please.

  We geven niets extra’s weg en scoren zelf weer 2x keer als we een onderhandse aangooi – nodig en je moet het maar kunnen – afmaken door een bovenhandse treffer van Jordi en een vrijgespeelde Michelle die de stand weer tillen naar 12-6. Nee we zijn goed bij de les en de kleine slordigheden moeten vooral klein blijven.

  ‘Die” ene heer blijft echter irritant als hij wederom binnen een minuut twee x scoort voor de 12-8 en is het wel zaak om HEM af te stoppen zodat de angel eruit is.

  Dan een staaltje “BOS INSTUREN” als Jordi zijn tegenstander laat tollen en waarbij deze nu nog wanhopig om zich heen staat te turen waar J. is maar dan wel goed afmaken voor de 13-8.  Bonno weet ook nog te scoren maar DOS 2x zelfs waarbij de ruststand uiteindelijk op 14-11 komt als we toch nog in de laatste seconde teveel ruimte weggeven…arghh dat moet eruit luitjes.

  Prima met nieuw elan beginnen aan de 2e periode en dan zijn twee treffers prima de luxe als we door Michelle (korte kans) en Jeanine (zijkant en ringloos) uitlopen naar 16-11 en gelijk onze stempel drukken op weg naar de 3e zaaloverwinning.

  Vooral de wil om te bal te heroveren, het positieve coachen etc was merkbaar, Een ploeg die aan de ene kant nog steeds baalde van de nederlaag tegen concurrent De Meeuwen maar die aan de andere kant deze baalmomenten gebruikt als voer voor de komende overwinning.

  Goed terug naar de wedstrijd en het moet gezegd, DOS gaf niet op en blijft “vrolijk” mee scoren voor de 16-12 en 16-13 waarbij DIE HEER nogmaals treft.

  Zolang we ze maar op 3 a 4 houden is het goed en moet DOS meer risico nemen en dan moeten we toeslaan. Jordi voor de 17e en Lars O voor de 18e en het verschil blijft (18-15)  op de zo gewenste + 3 maar voor de veiligheid mag het meer worden hoor haha.

  Wel is het tijd voor een time-out als Arjan exact dat aangeeft aan de ploeg “ook al komt men op +2 niet in de paniek raken want we hebben de klasse om hier goed mee om te gaan”.

  Nou die klasse moet dan wel getoond worden want even later is het inderdaad door de stip die nog uitstond 18-16 en staan we voor het eerst na de 3-1 weer op 2 punten en ruikt DOS bloed.

  Er is een 6e versnelling noodzakelijk en die wordt godzijdank gevonden door Jeanine van de zijkant en door het hart van het speelveld door Lars O en zo weten we binnen een paar minuten van een benauwde 2 weer een geruststellende 4 punten voorsprong te maken.

  De vermoeidheid slaat toe bij beide ploegen en de treffers vallen niet zo makkelijk meer. Een onnodige stip tegen zorgt voor de 20-17 maar we hebben genoeg vuurkracht nog in ons om daadwerkelijk de laatste ademtocht van DOS te begeleiden met 2 treffers.

  Nadat Jordi gemangeld wordt weet hij tijdig Michelle te bereiken die koelbloedig afdrukt en een heerlijk Bonno – bal (vanuit de A1 nog) zorgen voor de definitieve nekslag bij 22-17.

  Het verzet is gebroken en we lopen vervolgens nog prima uit naar een 26-20 eindstand waarbij die van ons nog worden gemaakt door Jordi en Lars O van far far away, Bonno met een korte kans en Lars W die zijn totaal ook weer kan bijstellen…

  Een minuut voor tijd nog een publiekswissel voor Michelle die erg belangrijk was met haar treffers. Daarmee ook het belang van de dames weergegeven want Jeanine was op dreef met haar schoten, Renate liet haar dame vele kilometers lopen achter die kleine aan en Kelly was vandaag de aangeef koningin om bij vele treffers net dat beslissende pasje of strakke aangooi te geven.

  Dat tezamen met de schotkracht van heren zorgde voor een prima 26-20 overwinning waarbij vorige week wel is weggespoeld. Door de andere uitslagen zijn er van 5 koplopers ineens nog maar 2 over en niet echt verrassend is dat dit Meervogels Física is en De Meeuwen.

  Betekent dit dat deze ploegen de dienst gaan uitmaken? Nou daar zijn een aantal andere ploegen het niet mee eens denk ik en het wordt nog een aardige kluif te beginnen in Haaksbergen tegen de plaatselijke HKC 2 op 12 januari.

  Iedereen heel blijven a.u.b. en vooral genieten van de feestdagen en op 11 januari op tijd naar bed haha…later luitjes en tot over een week of 4 dan maar.

  Eric Plugge

  Treffers van :  Jordi (6), Michelle en Lars O (5), Lars W (4), Jeanine, Bonno (3)

  Een van de 5 van haar van Lots (Foto: Fabiola Plugge)