• MV 1 haalt belangrijke zege op SDO binnen

  Na de 1e overwinning was de honger zeker niet gestild en moest SDO het volgende slachtoffer worden. Het woordje “moest” was hier wel de key word want als je nog naar boven wil kijken is puntenverlies dodelijk zo eerlijk moeten we ook zijn.

   Met dezelfde 8 spelers in het veld was het even anders dan anders. Niet de gebruikelijke opbouw met wedstrijden van de A1 en S2 ervoor – die waren vrij – maar de voorwedstrijd werd dit keer gespeeld door Meervogels 5 dat in de topper tegen Avanti 6 beide punten in De Veur hield en daardoor ongeslagen herbst/wintermeister is o.i.d. En nu maar wachten of de beloning volgt bij de eerstvolgende PubQuiz

  Goed we staan op het punt om te beginnen maar niet vooraleer de plaatselijke fanfare uit Kamerik de zaal binnenkwam. Was het in het vorige verslag van onze buren uit Nieuwerkerk nog zo dat men het eigen publiek afkraakte, dat zal bij SDO niet gebeuren. Een beetje jaloers zagen we de sfeermakers aan het werk met kerstmuts en al en we moeten zeggen, het werkte aanstekelijk.

  De start is daar, het belang ook want SDO is puntloos en zal bij een nederlaag toch wel het hoofd in de schoot moeten werpen in deze sterke hoofdklasse en de start is voor de gasten als we de 0-1 incasseren die snel weggepoetst wordt door Tariq met de gelijkmaker.

  De beginfase gaat gelijk op als Wendy (binnendoortje) en Tariq (afstand) net zoveel treffers maken als onze gasten en derhalve na een kleine 5 minuten een 3-3 stand op het scorebord.

  Een lekkere vrije bal van Eline – nee Eline ik zal je liefdesverhalen voor de wedstrijd hier niet herhalen – zorgt voor de hernieuwde voorsprong en als onze captain Thom een korte kans benut nemen we verdiend  een 1e voorsprong van 2 punten.

  Het wordt vervolgens een aantal kansen missen aan beide kanten maar als SDO toch aansluit bij 5-4 weten we een eerste echte demarrage te plaatsen. Met hetzelfde elan als vorige week Nieuwerkerk over de knie gelegd werd, zo dreigde nu SDO hetzelfde te overkomen.

  Tariq neemt met alweer zijn 3e treffer de ploeg op sleeptouw gevolgd door een prachtige treffer met idem combinatiespel van het gehele vak als er snel 2x wordt gedubbeld waarna Thom de aanval afmaakt voor de 7-4 en dan volgt ook nog een stip. Deze stip werd wat gelukkig gegeven want het “leek” alsof de bal niet goed werd ontvangen door de onzen en daarom was Jesper van Oele (trainer SDO) redelijk ontstemd.

  Hij dient een time-out aan en deze werkte dat want in plaats van de 8-4 en de marge op 4, missen we de uitgelezen kans en in plaats daarvan – dat zal je altijd zien – moeten we in een tijdsbestek van 3 minuten ook 3 treffers slikken en komen de oranjehemden langszij op 7-7 , oef die zagen we even niet aankomen.

  Er zit maar 1 ding op en dat is de rug rechten en opnieuw beginnen. Ja en als aanvoerder Thom geef je 9:00 voor het rustsignaal daar het goede antwoord voor en als Mike dan ook meedoet met het feest door met 1 hand naar binnen te schieten staan we weer op +2 met een 9-7 stand.

  Het was een leuke wedstrijd een spannende wedstrijd maar geenszins een harde c.q. gemene wedstrijd met incidenten. Groot is dan de verbazing als er binnen tijdsbestek van 2 minuten 2 gele prenten worden uitgedeeld. Allereerst de eerder gememoreerde Jesper van Oelev voor commentaar en even later voor Mike voor een overtreding die schijnbaar niet door de beugel kon, euuuuuuuuh ok en dooooor. De kassa rinkelt weer goed bij de KNKV zullen we maar zeggen.

  Terug naar de wedstrijd als we 5 minuten moeten wachten op de volgende treffer en die was helaas niet voor de onzen maar Tariq weet op 2 minuten voor het einde dat vlekje weg te werken en zodoende de 10-8 te scoren.

  De laatste score is voor onze bezoekers zodat we met een bloedstollende 10-9 voorsprong de catacomben ingaan en de gemoederen – die overigens allemaal positief zijn / waren – weer tot rust kwamen.

  Al snel kwamen de spelers het veld weer in, hongerig om de wedstrijd bij de keel te grijpen en wederom aan het einde met 2 punten te staan.

  In de rust gaf Patrick aan dat we vooral op dezelfde manier door moesten blijven spelen. Het feit dat SDO gemiddeld op 17 treffers komt en dat men in de 2e helft doorgaans niet meer de prestatie kan leveren als voor de rust was het belangrijkste gegeven en met 9 treffers in de 1e helft zou dat dus goed moeten komen.

  De keyword hier is ZOU want er waren nog geen 3 minuten gespeeld in de 2e helft en stonden we daar ineens tegen een 10-12 achterstand aan te kijken …nou dan komen die 17 gemiddeld wel erg snel in de buurt.

  Mike weet met een stip de schade wat te beperken maar in deze fase missen we gewoon weg teveel korte kansen en laten we SDO volledig in de wedstrijd en is de hoop bij de gasten nog geen eens een onterechte als ze 11-13 scoren.

  Er moet wat gebeuren en dat is in dit geval dan de wissel waarbij Danny in het veld komt. Nou lieve kijkbuiskinderen, je hebt wissels en je hebt wissels en laten we voor deze keer Patrick (en zijn staf) maar eens toedichten – net als bij Louis van Gaal vroeger – in het bezit te zijn van een gouden pik / piemel / fallus of welke benaming dan ook.

  Dan breng je een wissel en hoop je dat deze effect heeft, wat je niet verwacht is dat deze wissel de wedstrijd volledig maar dan ook volledig op zijn kop zet. De tegenstander moet het gevoel gehad hebben dat het best bewaarde geheim van korfballend Noord West in het veld kwam. De wervelwind Schulting komt erin en plof de 12e en even later plof de 13e uit de handen van DS.

  Even later mag hij verdedigend niet handelen en volgt de wissel en houden we stand op 14-14 als Thom nogmaals scoort.

  We gaan weer aanvallen in het vak waar Danny inkomt en vervolgens lach je toch de ballen uit je broek als hij 2x aanlegt en verdraaid ook 2x scoort. Alsof de bal met een magneet naar de korf toegetrokken wordt en net als Van Gerwen bij een perfect 9 darter wordt begeleid door de commentator die zegt “hij kan gewoon niet missen”…vol ongeloof kijkt de zaal toe en begint nu al “Danny bedankt” te zingen.

  De 15e Kamerikse treffer valt maar iets in ons zegt dat ze de klappen die we nu uitdelen op een x moment niet meer kunnen incasseren en dat de knock-down aanstaande is.

  Maar het is niet alleen Danny die aan de loftrompet mag zuigen of blazen o.i.d. maar ook Thom staat zijn mannetje als een echte aanvoerder. Hij is niet alleen op dreef met een hernieuwde treffer maar als SDO denkt een heer vrij te spelen is het Thom die a la Michael Jordan in zijn beste dagen invliegt voor een blok waarbij de heer van SDO alleen maar moest hebben gedacht “waar in godsnaam komt die gozer vandaan” oef dat doet pijn.

  Maar ja we hadden tenslotte al 3 minuten niets gehoord van Danny hahaha maar here he is en de volgende treffer die valt uit zijn handen voor de 18-15 en de laatste 10 minuten gaan in.

  We blijven heen en wisselen, Danny er in en Danny er uit maar bij 18-16 is het Eline met een vrije bal en Thom wederom met een zijkantje en Tariq met een korte kans die de wedstrijd dan toch wel in het slot gooien….21-16 met nog ruim 7 minuten.

  SDO probeert het nog met hun 17e maar Mike scoort – nee nu geen 11 maar perfect om te zien dat de ploeg niet afhankelijk van 1 topschutter – en dan lijken ze het hoofd dan echt neer te leggen bij hun 6e nederlaag.

  De volgende woorden in het aantekenboekje luiden “OF TOCH NIET” want voor de 3e keer is het een trio aan treffers dat de wedstrijd dan toch weer ongemeend spannend dreigt te maken als we op 4:07 van het einde dan toch weer opeens op 22-20 staan en even denken we “het zal toch niet?”.

  En dan is het lekker als die lange van Lomwel ineens haar specialiteit – alhoewel nee niet deze – zijnde een doorloop doeltreffend afwerkt en klaar, deze klap komen ze niet te boven en staat het 23-20 waarbij de 23-21 even later dan nog alleen van esthetische waarde lijkt te gaan worden.

  We doen nog 1x de wissel Danny voor Tariq waar laatstgenoemde toch met last aan de knie het veld verlaat en dan zal het toch niet weer gebeuren dat, nou we hebben het nog niet gedacht en hop vanuit een ogenschijnlijk onmogelijk hoek legt ie hem er gewoon weer in, het zijn van die momenten waar je bij moet zijn geweest als je alleen maar opschrijft ‘HOE DAN ?”

  Er wordt nog een applauswissel voorbereid maar de bal lijkt maar niet uit te gaan ook niet als Danny een speler in het midden van het veld torpedeert. Maar ook die moest zo zijn want echt 0.7 seconde voor tijd gaat de bal uit en kan Danny zijn dik verdiende  applauswissel in ontvangst nemen.

  De overwinning is daar, het applaus is verdiend , het was niet even gemakkelijk maar door een echte teameffort is de 2e victorie daar en staan er gewoon 4 punten bij en dat is toch lekker de kerst in kan ik u verklappen.

  Het MV lied wordt gezongen door het publiek en de handen gaan de lucht in. Nog een groot compliment van de supportersschare van SDO die tot het einde hun kanjers bleef aanmoedigen, met recht superboeren – he verzin ik niet he, stond achter op de shirtjes van de supporters.

  De selectie viert het sinter kerst feest en dat is toch net iets prettiger met een overwinning in de zak.

  Over 3 weken gaan we op zoek naar het 5e en liefst ook 6e punt als we de return tegen SDO gaan ballen. Op 12 januari gaan we wellicht 1 of 2 bussen richting Kamerik en laten we eens kijken of we hun enthousiasme kunnen matchen, het voorwerk is gedaan dus zet in uw agenda 12 januari Kamerik en het Bestuur gaat bekijken wat de mogelijkheid is.

  Voor nu wens ik allen die Meervogels Física een warm hart toedraagt prachtige feestdagen toe en een gezond begin van 2019, dat blijft toch bovenaan staan…maarre 2 puntjes zijn mooi hoor , smaakt naar meer.

  Eric Plugge

  p.s. treffers van Danny en Thom (6),  Tariq (5), Eline (3) en  Mike (3) & Wendy (1)

  p.p.s. ja Thom je had Demy er 10 beloofd maar deze 6 zijn ook erg lekker en o zo belangrijk.

  p.p.p.s. foto’s uiteraard van Fabiola Plugge

   Ja sorry zegt Danny hier want ik schiet er gewoon even 6 in haha

   

  Hier die bal zegt Thom ook goed voor 6 treffers