• MV Física 2, 2e helft onherkenbaar tegen HKC zware nederlaag

  Meervogels 2 hervat de competitie tegen HKC. Een voorheen ongelukkige combinatie getuige een redelijk goed veld seizoen 17-18 waar enige titelaspiraties in de tas konden na de nederlaag in Hardinxveld.

  In de hoop dat het deze keer anders zou zijn togen we naar HG. Een oefenpot tegen Dalto in de benen en op naar 2 punten was de bedoeling.

  Iedereen blijkbaar fit en om 15.00 - 10 minuten later dan de bedoeling - starten we met iets te fanatiek verdedigen waar we de bal uit het oog verliezen en even later een stip voor een vlotte 0-2 achterstand.

  Even bij de les gelijk en via Kelly en het achterveld de 1-2 maar ondanks vele lange aanvallen met o.a. ook pechschoten komen we toch op 1-3.De passing verdient de nodige aandacht want dat is nog te slordig maar de 2-3 via Jordi is een welkome onderbreking.

  Het lukt echter (nog) niet om de aansluiting te maken als we zelf een onnodige stip tegen krijgen 2-4. De schade wordt uiteindelijk definitief hersteld als we binnen 2 minuten aansluiten via een vrije bal van Joost en een stip van Bonno....duurt 13 minuten maar dan heb je ook wat.

  De volgende treffers worden gedeeld waarbij de onze een beauty is als Jordi in de beweging al draaiend de 5-5 scoort. Het ideale scenario vandaag was dan eerst achterstand goedmaken en vervolgens heft in handen nemen.

  Twee stippen van Bonno ( bij 1 blij dat de deur open ging waardoor deze alsnog binnenviel) en we staan op een 7-5 voorsprong in een pot waar er zeker nog geen krachtsverschil is.

  Jeanine en Bonno en even zoveel tegentreffers maken het 9-7 vooraleer de thuisploeg toch weer aanhaakt als hun lange heer makkelijk scoort.. .het was op dit moment de wedstrijd waarbij de torens van beide ploegen de treffers voor hun rekening namen.

  We naderen de rust met nog 7 minuten te gaan en waarbij onze 10e valt op een fraaie wijze als Bonno om de verdediging heenloopt en de bal als een heat seeking missile richting korf laat fladderen.

  De minuten glijden voorbij in de wetenschap dat het verschil bij de rust miniem zal zijn, zo ook de 1e helft samenvattend. De 10-10 valt maar vervolgens laten we ons in de verdediging in de luren leggen en verdedigen we kinderachtig uit met ook een treffer tot gevolg arggggh

  We lijken met -2 de rust in te gaan maar door een achtertreffer van Kelly blijft de schade beperkt tot 11-12 maar zeker nog niet gewonnen.

  De 2e helft en vanaf de tribune is duidelijk te horen dat we er gelijk bij moeten zijn om niet als de 1e helft achter de musica aan te lopen.

  Ik probeer dan een zin samen te vatten die de 1e 17 minuten van de 2e helft samenvat maar ik kom niet verder dan demasqué.

  Het is weliswaar nog geen hartje winter en er zweeft geen Elfstedentocht in de lucht en toch zakken we door het ijs als de stand onbegrijpelijk van 11-12 in die 17 minuten naar 11-21 gaat…HOE DAN EN WTF

  De laatste 20 minuten zijn de langste die uw correspondent in tijden heeft meegemaakt en de moedeloosheid sloeg toe zoals in een hele hele lange tijd niet is gebeurd...denk de laatste 10 minuten in de "kampioenswedstrijd tegen Tempo last year".

  HKC  - zo was te lezen- wilde graag winnen om niet naar beneden hoeven te kijken , dat zegt genoeg.

  Een fikse nederlaag die zeker niet ingecalculeerd was maar waar bij de wijze waarop het woord koppositie maar even achterwege gelaten moet worden. Op alle vlakken werden de steken gelaten en was het niet fijn om een verstokte MV2 supporter te zijn.....oef en dan is die weg lang hoor richting huis.

  Maar zoals altijd is er een glinstering want de volgende wedstrijd staat al weer over ruim 7 dagen om de hoek want dit tikken we in de auto want de pleister moet er snel op en het van je afschrijven schijnt therapeutisch te werken....we shall see.

  Eric Plugge

  Treffers; Bonno (6), Lars W (3), Kelly, Jordi, Joost, Iris (2), Lars O, Jeanine (1).