• SDO – Meervogels|Física ; het uur van de waarheid (23-26)

  Zaterdagavond, een donker en nat Vernédepark met een touringcar, ruim 50 supporters. Alles aanwezig voor een mooie avond! Andere supporters al onderweg met eigen vervoer. Totaal ruim 70 Meervogels fans om ons 1e te ondersteunen. Zonder teveel te zeggen MOEST er gewonnen worden om de aansluiting bij de middenmoot te behouden. Een nederlaag zou eigenlijk al een 1e opmaat zijn naar de absoluut niet gewenste teruggang naar de Overgangsklasse.

  De SDO hal puilt uit, supportersverdeling 50/50, maar onze Sweet Lake Eagles maken net zoveel lawaai als de gevreesde Fort Oranje Superboeren uit Kamerik. Strakke koppies bij het warmlopen en inschieten. Meervogels zet (ongewild?) de boel al op scherp door laat uit de kleedkamer terug te keren en alles en iedereen te laten wachten: speaker, scheidsen en de volle bak. In rap tempo wordt alles en iedereen onverstaanbaar voorgesteld en dan? Ja dan besluiten onze Eagles nog even wat confettikanonnen los te laten wat de nodige hilariteit veroorzaakt omdat deze ook verstrikt raken in de lage staalconstructie. Wij ruimen de boel weer zelf op en ook de hoge slingers worden door een Vogelvader vakkundig weggehaald, na een behoorlijk aantal mislukte pogingen van een Kamerikker.  Gelach alom op onze tribune, en weer een tikkie naar de al geruime tijd klaarstaande thuisclub.

  Toch begint de wedstrijd in het voordeel van SDO. In no-time naar 2-0 maar Mike en Pien egaliseren weer net zo snel. En dat wordt het beeld van de wedstrijd tot aan de 7-7. Jaimy, Mike, Tariq, Tariq en Tariq zorgen voor die stand waarbij vooral de 7-7 een prachtige is: Wendy pakt haar dame stevig aan, die bal is voor mij en streept naar TdW. Die doet niet moeilijk en knalt de kans beheerst af.

  Daarna de 1e voorsprong via Thom, en Mike bouwt verder uit. SDO weer terug tot 9-9 maar Mike is vooral van plan om SDO niet dichterbij te laten komen. Via 2 treffers naar 9-11 in de 17e minuut. Dan ligt bij een stand van 10-11 Tariq op de grond, grijpt naar zijn knie en wordt vervangen door Danny. De Eagles begroeten de Nachtmerrie van Kamerik met de prachtige kaskraker “Wij zijn niet bang want Danny is er bij, Danny is er bij….”. De wedstrijd gaat dan voor de resterende tijd tot aan de rust mooi gelijk op.  SDO komt natuurlijk weer terug tot 11-11 maar Wendy, Pien en Thom zorgen voor een 13-14 ruststand.

  In de 2e helft valt Meervogels aan voor de eigen Eagles tribune. Toch pakt SDO de boel weer voortvarend aan en komt op 15-14 vooraleer, jawel, de Nachtmerrie zelf, de stand weer rechttrekt. Mike weer voor de 15-16 maar SDO geeft nog niet op, naar 17-16 voordat Jaimy, Mike en Thom de stand naar 17-19 tillen. Zou SDO dan eindelijk breken. Nee hoor, de Kamerikkers hebben in ieder geval één motto: nooit opgeven!

  Bij de 20-20 (Thom) kan het nog alle kanten op. Maar één man weigert daaraan mee te werken. Danny gooit de deur binnen 2 minuten verder dicht met 2 doelpunten. Als Pien daarna voor de 20-23 zorgt met nog 3 minuten op de klok geven de Eagles het sein voor “sta op als je een Vogel” bent en daaraan geeft het oranje/blauwe publiek massaal gehoor.  SDO geeft nog één keer (tevergeefs) gas voor de 21-23 maar daarna zijn Danny, Thom en Pien nogmaals succesvol, scoort SDO er tussendoor nog twee, maar het Eagles publiek begeleidt het team staande klappend naar de punten voor Zoetermeer!

  Enorme vreugde na afloop, bij het team, de staf én de supporters. Wetende dat we 2 belangrijke punten aan het totaal toe hebben kunnen voegen. Tussen de 2e plaats (DSC) en de 7e (Meervogels) zit een “enorm” gat van 2 punten. En dat na 7 speelrondes! De uitslagen zijn elke week weer onvoorspelbaar met dien verstande dat Tempo lekker op weg is naar promotie. Lekker laten gaan, de rest knokt voor de eigen plek.

  Groot compliment ook aan SDO. De ploeg knokt elke week weer maar helaas  tot op heden zonder succes. Met een glimlach kan ik schrijven: laat ze vanaf nu maar punten gaan pakken!
        
  Voorts de scheidsrechter: Danny Gerritsen laat samen met zijn assistent de ploegen korfballen, is geen strafworpenstrooier, laat veel toe en begrijpt als geen ander het belang van de wedstrijd. Dit was pure propaganda voor het korfbal met 2 zeer sportief knokkende ploegen. Mooi dat een scheids binnen de regels van het korfbal laat zien dat er ook rek en flexibiliteit in diezelfde regels zit. Klasse!

  Bedankt Eagles…jullie zorgen voor een prima sfeer…bedankt Tosca/Hans voor de busreis!

  En oh ja, ik was op de tribune vastgeklemd tussen  de ouders en partner van maar liefst 25 van de 26 Meervogels doelpunten. Schitterend om al het commentaar te horen, een geluidsopname “voor later” waardig!  
  En die 26 doelpunten: Mike 7, Thom 5, Eline en Danny 4, Tariq 3, Jaimy 2 en Wendy 1.

  Volgende week thuis de kraker tegen TOP (A). Het worden vanaf nu allemaal finales. Maar tegen de Zeeuwen (en vooral de Zeeuwse Meisjes) hebben we echt wat goed te maken.

  De Eagles zijn er bij, ik ben er bij, u (gratis toegang!) toch ook?

  Joep