• MV 1 verliest goede pot tegen TOP(A) en komt net te kort

  Na drie puike overwinningen op rij was het even afwachten hoe de pot tegen TOP Arnemuiden zou verlopen. Houden we de winning flow vast of …. Feit is wel dat we inmiddels weer volop meedoen om lijfsbehoud, sterker nog de grootste optimist gaf aan dat we maar een paar punten van een play-off plek stonden, moet niet gekker worden.

  OK dan eerst maar even de 1e nederlaag van de competitie in Arnemuiden proberen weg te poetsen, dat zou al een klus op zich gaan worden.

  De 1e periode van de wedstrijd hebben we het nakijken als we op een 2-6 achterstand komen waarbij Eline en Wendy ons nog wel op 2-2 zetten maar waarbij de sneltrein van TOP het station iets eerder verliet dan ons.

  Inmiddels genoeg kolen gevonden en we naderen met drie treffers vorm gegeven door Nienke, Tariq en Mike. Even later blokt Wendy het gevaar Marijs nog even fijn en als Danny de 6e treffer maakt is het prima om te constateren dat we niet afhankelijk zijn van een schutter vandaag…6 treffers en 6 verschillende schutters.

  We blijven aanhaken met Pien voor de 7-8 en even later Tariq voor de 8-9 en ten slotte Wendy voor de 9-10 maar de o zo belangrijke gelijkmaker wil maar niet vallen.

  TOP loopt zelfs nog even voor de rust uit naar 10-15 en de berg lijkt vervolgens alleen maar groter te worden en verder weg te liggen. De 10e trouwens uit de handen van captain Thomas.

  Het publiek is er zeker klaar voor en de groep heeft stappen gezet en wat zou een 4e overwinning in de op een na hoogste klasse van het korfbal welkom zijn maar vooralsnog houdt TOP ons op armlengte.

  Tariq (2) en Thom weten er voor de rust nog 3 in te leggen maar ook de tegenstander van de dag zit niet stil en hoeft in deze fase alleen maar mee te scoren om de neuslengte voor te blijven, Het is dan even wel of je de neus van een pasgeboren mopshond neemt of die van Cyrano de Bergerac maar met 13-17 moeten we dan toch de rust in gaan.

  Alles samenvattend is het vooral het niet benutten van de kleine kansjes die het verschil maken want voor de rest geven de ploegen elkaar weinig tot niets toe.

  Typisch als we de 1e kans van de 2e helft die echt een 200% kans was missen om dan toch die aansluiting te vinden.

  De gehele 2e helft weten we het verschil niet kleiner te maken als 3 punten (na exact 10 minuten in de 2e periode komen we nog eens op 17-20) en de muziek blijft nog voor ons lopen tot we ergens wellicht breken.

  En dat doe de ploeg echter niet en dat is het grootste pluspunt wellicht. Met een echte aanvoerder aan het roer (7 treffers) jaagt Thom zijn spelers aan als we nog een keer 3 x achter elkaar scoren en verkleinen van 22-29 naar 25-29 als we nog 4 minuten hebben te gaan.

  In het grootste jongensboek komt het verhaal uit en ooit is er weer een wedstrijd waar je over 20 jaar nog eens aan terug denkt maar een dergelijk slot is het niet. Met een dodelijke Janine Marijs (uit alle rangen en standen ging de KNOT uit Arnemuiden los) en daar was geen houden aan…en dan kan je het verschil maken.

  De eindstand komt vervolgens op een 28-33 stand uit en samen met de pot van MVF 2 kom je in 2 potjes uit op 111 treffers maar liefst. Een overwinning voor het korfbal maar eerlijk gezegd had een 12-12 voor het 1e mij liever geweest.

  Was het minder geflatteerd dan de uitpot, zeker…had de ploeg van Pat meer verdiend vanavond, absoluut en meer dan dat… is de ploeg nu opgewassen tegen de hoofdklasse..we zijn geneigd om te zeggen dat het verschil niet meer zo groot is en met DSC en Avanti op 2 punten die je allebei nog in eigen huis krijgt is het zeker nog een mogelijkheid.

  Wel is het zo dat volgende week dan het fundament gelegd moet worden in Wormer tegen de plaatselijke Groen Gelen…..rendez vous om 20:00 aldaar, ok geen bus maar wellicht dat er toch nog een paar man die kant opgaan…van harte en de ploeg is er zeker bij gebaat.

  Eric Plugge

  Thom (7), Mike (5), Danny en Tariq (4), Eline, Wendy en Nienke (2), Lars O en Jaimy (1)

  Na drie puike overwinningen op rij was het even afwachten hoe de pot tegen TOP Arnemuiden zou verlopen. Houden we de

   

  Hoe hoog kun je komen..Thom in actie