• MV 2 haalt uit en pakt koppositie terug tegen Wit Blauw

  Nou loop ik toch aardig wat jaren verslagen te maken maar dit is toch een unicum als ik de naam Wit Blauw Green Organics tik uit Kampen, ach hebben we ook weer meegemaakt dan.

  De nederlaag van vorige week hakte er aardig in en een paar goede gesprekken in de ploeg en met de staf verder moet ervoor zorgen dat de nare smaak zou verdwijnen althans dat was dus de hoop. Vooraf kwam Jor nog even aangeven dat er een goede pot op de mat zou worden gelegd.

  De “vibe” om er vandaag wat van te maken was af te lezen tijdens de warming up en bij de begin huddle, nu maar hopen dat dit geen gezichtsbedrog was. Met Renate herstellende en Rens ook weer inzetbaar voor wat minuten dan maar aan eerhertstel gaan werken.

  Euhh eerherstel houdt geen snelle 0-3 in overigens maar gelukkig weten we dat ongelukkige begin weg te poetsen met treffers van Joost en 2x Otje voor de 3-3 na een kleine 10 minuten. Niets wat ons vertelde dat het een doelpuntenregen zou worden maar als je alles van tevoren weet dan is het ook geen lolletje.

  We komen nog een keer op achterstand maar dit keer is het Bonno die de schade hersteld en gelukkig heeft Otje zijn “sweet spot” vrij snel in de wedstrijd gevonden want hij weet op dezelfde plek als de 1e treffers de voorsprong op 5-4 te brengen en we zijn er helemaal bij.

  Helaas maar liefst 16 seconden houden we de voorsprong vast maar Iris  het die samen met Joost ervoor zorgt dat we de 1e afstand van +2 nemen als ze beide keren vrij gezet worden door Kel die strooide met die tussendoor passen maar wie gedacht had dat WB hier genoegen mee zou nemen kwam bedrogen uit.

  De beide ploegen hielden huis qua treffers en gunden elkaar de vrijheid om te schieten. Voor de neutrale toeschouwer wellicht heerlijk om te zien maar soms wankelde de verdediging door het niet echt super sluiten. Zo kon het voorkomen dat we opeens weer op -1 stonden met een 7-8 achterstand.

  We laten ons even in de luren leggen qua verdedigen en dan zijn de heren van WB aardig accuraat aan het ballen. We zijn echter vandaag niet van plan om een regen aan tegentreffers te ontvangen zoals begin 2e helft vorige week.

  Joost is vanuit het centrum volledig vrij gezet – dat zijn nog de moeilijkste – maar deze keer een zogenaamd “koud kunstje” en we sluiten weer aan voor de 8-8.

  Dan is het ook weer eens tijd voor de dubbele Weg, nee geen tweebaansweg maar gewoon 2 vrije ballen van Lars double you wat ons op 10-8 brengt. Ja het is duidelijk dat de ploeg wat wil rechtzetten want Joost pakt vanuit het middenveld de bal af en loopt als een veredelde Martin Brozius (wieeee google maar) zich rot te rennen om de bal via het andere vak,,,affijn ik ben de draad kwijt.

  Een lekkere voorsprong van +2 als we de slotfase van de 1e helft in gaan maar het was helaas WB dat nog 1x aanzette en verdomd goed ook met maar liefst 4 treffers moeten we wederom in de achtervolging en deze had ik niet aan zien komen.

  Gelukkig weet Iris – onder het toezien van haar meelevende ouders – de 11e te scoren vanuit het midden maar nu even alert graag om niet te snel weer een achterstand op te lopen die zeker gezien het spelbeeld niet noodzakelijk is.

  Nee dit keer is de verbetenheid goed af te lezen van de ploeg want Bonno wordt nog maar eens heerlijk kort aangespeeld en moet dan die grijpgrage lange klauwen snel genoeg de lucht in krijgen maar dat lukt ja ja we zijn er weer bij op 12-12 en nog een ruime minuut te gaan.

  We hebben ook nog eens een heerlijk slotakkoord in petto als Lars W zelf vanuit de hoek nu weer de pendule laat slingeren naar onze kant en dus lijken we met 13-12 de rust in te gaan maar niet voordat er nog een heerlijk ludiek hilarisch slot aan de helft komt.

  We schieten, weet niet wie, maar de bal gaat mis, de scheidsrechter fluit voor een overtreding volgens zijn zeggen van WB en wijst de kant op van onze verdediging wat dus niet kan. Hij wordt erop gewezen en bedenk zich “o ja de andere kant uit maar dan is het voor MV eeuuh nou dan maar een doelpunt toekennen”,,,reactie van WB  “ja maar de bal zat niet”….de volledige paniek slaat toe bij de leidsman, de zweetdruppels parelen van zijn gezicht af en dus kan je nog maar 1 ding doen, inderdaad RUST……geweldige eenakter van deze verstrooide professor.

  Goed we nemen even wat thee en gaan er vanuit dat dit nare bijsmaak zoals 7 dagen geleden veroorzaakt. Gelukkig met Daffy Doorloop met de 14-12 dat gelijk weg te spoelen en op zoek naar de 4e overwinning van het zaalseizoen.

  Het gaat in het begin echter net als de 1e helft waarbij de ploegen elkaar maar niet loslaten. Via Joost maar helaas ook drie doffe kleunen van WB is het na ruim 5 minuten in de 2e helft 15-15 en lijkt deze wedstrijd af te stevenen op een te spannend gevolg en laat ik nou net mijn hartpillen thuisgelaten hebben, lekker dan.

  Bonno etaleert dat lang ook gracieus kan zijn, probeer ik mijn eega al jaren te vertellen maar helaas, want uit de draai in de lucht is ie goed voor de 16-15 maar helaas is dat 1 minuut later alweer teniet gedaan, maar ik onthoud deze wel hoor.

  Het was alweer een tijdje geleden dat wij goed waren voor een regen aan treffers en net als ik de paraplu dichtklap vallen ze dan toch als de rijpe appelen die ik in deze vorm wel erg smakelijk vind. Via Lars W, Daffy (fraai doorzetten van Jeanine) en Iris nemen we een lekkere 19-16 voorsprong na een minuutje of 10 long way to go maar we kunnen ze maar voorstaan.

  Soms zijn we nog iets te veel bezig met de tegenstander of met het onderscheppen van de bal in de verdediging en verliezen we de tegenstander uit het oog voor de 19-17 i know het is een keuze maar wellicht toch eerst die tegenstander uitschakelen dan.

  WB geeft niet op en scoort 2x maar wel met een tussentreffer van Lars W in the middle en zodoende komen we op een 20-19 voorsprong en hebben we nog 10 minuten te gaan, nagels daar gaan jullie.

  Maar net op dat moment breekt de lucht open, weet de zon zich van de beste kant te laten zien, breken de sluisdeuren open of welke superlatieven je ook maar wil horen.

  De stoomtrein MVF2 is een TGV geworden. Alsof je bij Mario Kart ineens drie paddenstoelen krijgt of better yet een oranje paddenstoel, zo denderen we ineens over de tegenstander heen alsof ze er niet staan.

  Joost met een fraaie, Daphne (nadat verdediging echt 110% druk gaf en dus aan de basis lag van deze treffer), Lars W met een zijkantje, Michelle eveneens en Joost van even heel ver weg en dan sta je 5 minuten ineens op 25-19 en is het klaar.

  Ook deze zag ik niet aankomen maar man o man wat was het een genot om de ploeg zo aan het werk te zien. Er komt nog wel een 20e van de overkant maar dan denken we “joh dat aantal treffers achter elkaar bevalt ons wel , LET US DO IT AGAIN”.

  Met nog 4:08 is het dan Lars W met een vrije bal (26e), op 3:07 de rentree van Rens die dan ook maar gelijk scoort (27e), Bonno op 1:57 in 2x waarbij wederom de buitendeur van De Veur openging en de bal na lang nadenken binnen zag vallen (28e) en dan met 0:44  te gaan is het ook nog een keer LW die zijn 8e maakt en numero 29.

  Ja dan wil je ook die 30e en als een ware volksmenner is het Otje die het publiek opzweept “dertig, dertig, dertig” …het is wat anders als “minder minder minder” maar we gaan er dan ook voor als de VB wordt genomen maar helaas die is mis MAAAAR dan is het Daffy Doorloop Dertig die haar naam eer aan doet – he ik ben de schrijver he – en dan toch met 1 hand onder de korf de 30-20 eindstand op het bord brengt.

  Luid gejoel onder de supporters en zeer blije gezichten aan de kant en een meer dan prima eerherstel om op deze manier met 30 treffers de punten weer in huis te houden. Jullie zijn geslaagd in de missie guys and dolls en Jor je voorspelling kwam uit en de VIBE was een terechte.

  Ben ik de spannende 1e 50 minuten dan vergeten toen er 1 punt verschil in zat? Nee dat zeker niet maar het is een poule waarin iedereen zowat van iedereen kan winnen dus dat betekent dat we blij moeten zijn met iedere overwinning.

  Ga maar na, na de nederlaag van koploper De Meeuwen. Er staan 4 ploegen bovenaan met 8 punten en daar zijn wij er 1 van dus alles in eigen handen om er een fraai seizoen van te maken. Ik maak dan hier een boude uitspraak “als we de komende 2 zeer zware potjes in winst omzetten dan moet je ook uitspreken dat je de 6 volgende tot het gaatje moet gaan om…vul maar in”…Over 2 weken rendez vous maar in deze vorm behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

  We zien elkaar volgende week in het gezellige Amstelveen……

  Eric Plugge

   Gebeurt toch een hoop he onder zo een korf, ik weet niet wat die knul van WB trouwens doet met zijn handen omhoog hahaha

   

  OK hij valt binnen