• MV1 verliest na heroische come-back tegen Groen Geel

  Na de nederlaag tegen TOP (A) was een goed resultaat gewenst tegen 1 van de vooraf bestempelde titelkandidaten Groen Geel uit Wormer.

  De sfeervolle hal was gastheer van een wedstrijd die voor De Vogels desastreus begon.

  Na een snelle 0-2 achterstand verkleinde Nienke weliswaar met een vrije bal naar 1-2 maar a) viel alles wat maar vallen kon bij GG b) waren we zelf ook niet op schot getuige de vele randballen en c) was scheidsrechter Vreeswijk behoorlijk "ongelukkig" met zijn beslissingen to say the least.

  Absoluut dieptepunt bij c was wel de gele kaart die Jaimy kreeg in de 12e minuut. De bal is los hoog in de lucht twee spelers hebben alleen oog voor de bal, de heer van GG is een fractie eerder bij de bal dus dan is het logische fysieke gevolg dat de andere heer tegen je opbotst en valt. Geel getuigt van een missing gevoel van actie reactie en daar laten we het bij.

  Maar goed als we na 18 minuten  op een 11-3 achterstand staan is dat grotendeels onze eigen fout.  Eline en Mike scoren nog maar de bedeesdheid was voelbaar bij alles wat MV ademde en ik moet zeggen dat de supporters talrijk waren waarvoor een grote plus....

  Terug naar de wedstrijd want wat is er nog te halen in Noord Holland?

  Nou dat zal ik u haarfijn vertellen namelijk een hoop. Wat leek op een paar eretreffers door Nienke (2)  en Mike (2) zorgde voor een stand van 11-7 maar als de ingebrachte Tariq de 5e MV goal op een rij scoort gaan we er eens goed voor zitten. Maar dat duurde erg kort.....namelijk rust haha en dat kwam als een welkome adempauze voor de aangeslagen thuisploeg.

  De grote vraag was echter of we dit in de 2e helft konden doorzetten? Het antwoord daarop was een dikke vette JA.

  Tariq voor de 11-9 en zomaar een stip door Mike zet ons op 1 punt en het ongeloof is van de GG supporters af te lezen. Het Meervogel vak wordt luidruchtiger en luidruchtiger en als dan ook nog eens Thom van het achterveld de gelijkmaker scoort is er sprake van de grootste come back die ik op dit niveau van ons vlaggenschip meemaak.

  GG is rijp voor de slacht is wat overdreven maar het is wel pure paniek als ze ook nog eens 2 stippen in een kort tijdsbestek missen en als klap op de vuurpijl zet Nienke in de 6e minuut na rust de come back miraculeus kracht bij door de 12-11 in ons voordeel te scoren.

  GG wist pas na 16 minuten zuivere speeltijd weer te scoren en dat "slechts" voor de gelijkmaker.

  We zaten volledig in de wedstrijd en het was nu slag om slag. Het werd 13-13 door Mike van de zijkant, 14-14 door Danny met een onderhands schot van zowat met over de middellijn 15-15 door Thom nadat hij 4x geoefend had rondom de korf en 16-16 als Danny 1 seconde voor einde schotklok weer aanhaakt.

  De klok stond op 9:25 met de kolkende supporters schare die elkaar aan het toe schreeuwen waren....alhoewel bij ons Demy van Leeuwen maar de rest was zeker niet stil.

  Waar we echter helaas wel stil van werden waren de 4 mokerslagen die we tegen kregen in een tijdsbestek van 4 minuten. Na een geweldige indrukkende inhaalrace leek de pijp leeg bij de ploeg en leek het op 4:51 voor het laatste fluitsignaal een gelopen koers.

  Nog 1 x rechtte de ploeg de rug en op 2:07 en 1:45 voor tijd scoorde Mike twee x en verkort nog 1 x naar 20-18.

  Het bleek echter de laatste ademstoot en was de eindstand uiteindelijk 22-19 waarbij Mike ook de laatste voor zijn rekening nam.

  Veel komt dan voorbij als het laatste fluitsignaal klinkt. Wat als?.....en dan heel veel varianten.

  Balen dat je niet goed begint? Groot respect voor de manier waarop de ploeg terugkomt en er weer een pot van maakt?...dat laatste zeker en er zat al een prachtig slot in de pen maar helaas was de Harrie Houdini act niet goed afgelopen.....operatie goed uitgevoerd patiƫnt overleden is wat teveel van het goede maar flink balen was t wel.

  Een dik applaus was terecht , uithuilen en de juiste dingen van deze pot volgende week herhalen.
  Een simpele rekensom zegt...MV wint van Nieuwerkerk die wint van Tempo en volgende week Tempo-MV dus you do the math...ja zo simpel is t niet maar onmogelijk...op basis van deze pot zeker niet.

  Eric Plugge

  Treffers: Mike (8), Nienke (4), Tariq, Danny, Thom (2) Eline (1).

   

  Mike penetreert de GG verdediging

  Nienke vuurt