• MV2 haalt belangrijke punten binnen tegen KVA 2

  En op naar de helft van de competitie. Een zware pot was de verwachting zoals altijd in het Amstelveense tegen de plaatselijke KVA.

  Behalve Renate alles fit en wel en op naar hopelijk een hernieuwde zege.

  In de kille Bankrashal wordt KVA in het begin vooral in het zadel gehouden door een aantal stippen die twijfelachtig waren maar dan moeten we uit de duels blijven om geen enkele twijfel te zaaien.

  Iris schiet tussen de stippen door raak en ook Rens heeft na een aantal weken noodgedwongen naast de kant de draad goed opgepakt en scoort mee voor de 2-2 vanaf de hoek.

  De 1e heerlijke trio vindt plaats tussen minuut 10 en 12 ( nee geen Kim Holland, zus en Ron Jeremy) als we drie x  treffen door Lars W die 2x attent is bij losse ballen en ook Michelle rond het voorbereidende werk af van Jeanine voor de 5-2.

  KVA weet dat t vandaag niet zomaar gaat winnen tegen een verbeten Vogels 2 als ze 2x scoren en er wordt aangehaakt naar 5-4.

  Vooral geen zwakke minuten tonen en bij iedere tegentreffer er voor zorgen dat je je neus voor die van de tegenstander steekt en de voorsprong behoudt.

  Iris heeft die boodschap goed begrepen en tekent voor de 6-4 waaruit blijkt dat we vooral de zijkanten goed benutten voor de treffers.. .hé wat werkt dat werkt.

  Een 3e stip tegen zorgt voor de 6-5 en we komen vervolgens goed weg bij een barrage aan schoten waar we net niet de gelijkmaker tegenkrijgen en een beetje geluk wordt beloond als Rens een "niet nadenk"  momentje heeft als de 7-5 uit zijn handen valt...lekkâhhhh.

  Maar goed nog ruim 10 minuten, duidelijk niet voor de 30 treffers van vorige week maar kan niet altijd feest zíjn, en vooral met zelfvertrouwen richting rust spelen.

  De 7-6 wordt nog gecounterd door Daph als zij van dezelfde plek als de 6e treffer nummer 8 omzet in een doelpunt.

  Dan lijkt het even de verkeerde kant uit te vallen. Beslissingen die twijfelachtig zijn vallen negatief uit voor ons, KVA scoort 2x en we missen een stip allemaal in 5 minuten waarbij we dreigen om toch niet met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken, nog 8 minuten en 8-8.

  Het vlekje vam de stip wordt vervolgens door Lars W. vakkundig weggewerkt. Allereerst een vrije bal die in 2e instantie goed valt -oops nippertje - en even later nog eentje van LW en we nemen een hernieuwde 2 punten voorsprong 10-8.

  Maar wat MV2 kan dat kan KVA2 schijnbaar ook als het toch even later 10-10 staat waar de bal eerst uit handen van de onzen wordt getikt....ok deal with it en met nog 2 minuten te ballen i.i.g. niet achterkomen.

  Lars W haalt zijn gram door een doorloop te scoren maar we worden toch even later weer met een schitterende- ja eerlijk is waar- tegenaanval op 11-11 gezet.

  We dreigen met de gelijke stand te gaan rusten maar dit maal is de schrille fluit in ons voordeel en 1 seconde voor tijd via een stip van Otje gaat de rust in met 12-11 in het voordeel van de Lakebirds.

  In de rust de nodige woorden ongetwijfeld maar most important is het "we pakken potver....die punten mee hier" mentale gevoel.

  Rens zorgt voor de 1e treffer heerlijk in de hoek onder de neus van de 3 meegereisde supporters- Fab en Joep waren er ook bij - voor 13-11 en als we doorhebben dat uit de beweging schieten (knipoog) beter werkt als op 2 benen is het Lars W opnieuw die goed is voor 14-11.

  We zien wat werkt, qua paalbezetting, dan dat vooral herhalen ....echter plots laten we dat concept los en slikken direct 2 treffers en haakt KVA aan bij de 14-13.

  De treffers zijn zeldzaam en de eerste 10 minuten glijden voorbij voordat Jeanine ook mee scoort uit t hoekje maar KVA is niet weg te slaan in deze fase hoe hard we ook meppen..  dit wordt nog te spannend vrees ik, de klok geeft nog 15-14.

  Uw correspondent houdt t niet meer van spanning en stopt even sanitair en bij terugkomst heeft Joep gelukkig genoteerd dat Jordy "onder de paal" scoort en dus 16-14.

  Het zou de opmaat worden voor een heerlijke tussenfase waarbij we de rust goed bewaren en de aanvallen pas afronden als we de kansen ook echt krijgen.

  Afvang staat goed als de ingebrachte  Bonno en Kelly er voor zorgen dat we steeds weer kunnen opbuwen. Michelle  profiteert 2x  waanzinnig goed en de 19e valt ringloos door Daph en we genieten toch op de iele tribune want de klok staat op 18:56.

  De laatste 10 minuten zijn wat doods wellicht en we "killen" de pot door het tempo eruit te halen en ondanks 2 tegentreffers is de klok onze vriend geworden.

  Beiden ploegen scoren nog 1x waarbij de onze valt door een inlopertje van Jeanine voor de 20-16..en de  eindstand 20-17.

  De ploeg heeft keihard geknokt en insiders ( nee noem geen naam beste insider haha ) gaven aan dat t spel nog te wensen overliet maar desondanks waren de supporters dik tevreden over de vechtlust overall want we doen volop mee nadat de topper HKC Meeuwen er nu voor zorgde dat de Puttenaren even afhaken.

  De verschillen zijn echter zo klein in deze poule (3 koplopers met 10 uit 6) dat iedere misstap een paar plekken verlies betekent. Iets waar wij van verschoond blijven deze week dus met een lekker gevoel volgende week ri Kampen om de plaatselijke DOS te bekampen...padam ptttssssss

  Eric Plugge

  Treffers: Lars W (6), Rens, Michelle (3) Iris, Daphne, Jeanine (2), Jordy, Lars O (1)

  p.s. de KNKV mag weer wat pegels, doekoe's of munten bijschrijven door dat Lars W nog een prent kreeg....mmmmmm domoor.

  Rens legt aan

  Jeanine teister de korf