• Meervogels Física 2 beleeft prima avond in Kampen en wint 24-17

  DOS Kampen 2...oef en dan zegt de kilometerteller ineens 143 kilometer...en dat is alleen heen he. Als t nou allemaal goed verlicht was dan ok maar op sommige wegen waren de rekeningen niet betaald en verdwenen auto's voor je ineens in een zwart gat.....oops bocht dus.

  En dan ben je op de plek van bestemming na zowat een andere tijdzone en ben je vast overtuigd dat je de enige ben met eega Fab. Dat werd al geloochenstraft toen je de gochemobiel van de voorzitter ziet en met vrouwlief waren daar ook Tom T en de moeders van Renske en Boaz.

  Granted die kwamen door uit Zaandam wat ook lekker was als de daar de punten uit mee terugnamen maar dan nog een aardig eindje tuffen en noodzakelijk. Jordi en Jeanine naar S1 in Alphen en Renate nog niet vanaf t begin inzetbaar geen risico's.

  Goed de ploeg die gedeeld bovenaan staan in deze crazy poule versus de rode lantaarndrager maar zoals gezegd dat is in deze poule absoluut geen garantie.

  We beginnen een paar minuten later maar nog genoeg om te horen dat HKC de punten heeft gelaten aan Wit Blauw en dat is toch vrij verrassend. Maar een goede bekende zei ooit tegen mij "moet ik blij als een ander verliest als je zelf de punten  nog niet hebt".

  Dus op naar wellicht wel dat goede gevoel maar de 1e score is voor de thuisploeg als we even niet attent zijn en een stip incasseren.

  Ik noteer nog deze treffer en hoor gejuich aan de andere -voor onze goede - kant. Ik kan de video natuurlijk terugdraaien maar gelukkig is Tommie T zo aardig om aan te geven dat Bonno de gelijkmaker scoort...gelijk geeft ie aan dat ik oud word en beter op moet letten...thanx chef haha.

  Ook de volgende treffers worden gedeeld als we de hernieuwde achterstand herstellen als Rens vanaf zowat hetzelfde plekje als bij KVA 7 dagen eerder de 2-2 maakt en we zijn begonnen.

  We ogen scherp met name in de aanval als we op 4-2 komen door een absolute teameffort bij de 3e door Lars W en dezelfde Lars -vandaag bijgenaamd sikkie- op 2 benen het niet moeilijker maakt dan het hoeft te zijn en de 1e voorsprong van 2 punten is een feit.

  We weten nog van de thuispot dat DOS een taaie ploeg kan zijn. Het was onze 1e wedstrijd in de zaal en zeker niet de beste maar desondanks een kleine overwinning.

  We slikken de 4-3 maar dit keer is het Renske die met een vrije bal scoort waarbij haar coach dit overigens van tevoren al had aangekondigd, en dag de emotie bij een treffer...thnx Rasta Rostelli.

  DOS is alleen gevaarlijk door snelle doorbraken door het hart van onze verdediging en de 5-4 komt zo tot stand.

  Bonno stipt voor nummer 6 als Michelle op haar hand wordt getikt maar zoals gezegd een taaie ploeg want exact halverwege de 1e helft komen de Kampenaren langszij en kunnen we bij 6-6 opnieuw beginnen. Kwam o.a. door een treffer waarbij 5x een schot wordt afgevangen door de geel-zwarte eenden.

  Ja er loopt een eend op bij DOS en een groot spandoek geeft aan"Het hart van een eend is geel -zwart". Euh ok dat kan zijn maar het is vooral lekker bij een 30 jaar oude Chianti maar dat terzijde.

  Bij deze 6-6 lijkt de ploeg van Arjan en Dick het wel eventjes welletjes te vinden en plaatsen we een goed geplande demarrage waar DOS even naar adem hapt.

  Allereerst komt Michelle in aanvaring met haar dame die als een goed geoliede curlingschijf richting uitgang glijdt en waar de hal wacht op een fluitsignaal. De scheidsrechter geeft echter aan dat we gewoon doorgaan...helemaal prima en afronden. De DOS bank in rep en roer maar we nemen geen slachtoffers.

  We zetten door met een onderhandse van Lars W en ook Rens heeft zijn schwung helemaal terecht als hij vanuit de hoek nummer 9 scoort.

  Even later heeft Iris weinig ruimte nodig voor de 10e en zie hier een ploeg die in het begin de kat uit de boom keek om deze met een good getimde tik daar uit te laten vallen (en opving he voordat ik dierenliefhebbers wat ik zelf ook ben op mijn dak krijg).

  De 10-7 als intermezzo maar Lars W trekt op tijd weg om de bal even later de mand in te zien rollen, lekkâh.

  We krijgen nog een stip tegen maar houden de Kampenaren op meer dan een armlengte afstand als Rens weer scoort. Je gaat er bijna aan wennen en dat is een lekker gevoel hoor.

  De slotfase nadert en dan komt de aanvoerder nog even op de proppen met een centeumtreffer (Bonno) en als Lars W dan vlak voor rust de stand op 14-8 brengt is het een prima 1e helft waarbij wel de thuisploeg het slotwoord heeft en we daardoor gaan rusten met een geruststellende 14-9.

  In de rust nog even met de voorzitter afgesproken dat we "goed zo dames" mogen afwisselen met "goed zo meiden" althans zo begreep ik het en zo niet...wie schrijft bepaald :-).

  Goed we gaan op naar een even zo mooie 2e helft en het lijkt alsof ze een duidelijke boodschap meekregen en dat was er dan 1 van "gelijk erop zitten, veel druk en DOS de lucht uit de adem halen".

  Nu scoren wij snel via een stip van Rens en verdedigen vervolgens hartstochtig waarbij DOS geen mm ruimte krijgt en de bal keer op keer moet inleveren.

  Zelf zijn we echter te slordig met de kansen en scoren we pas in de 10e minuut de 16-10 door sikkie maar dus na een 1e treffer na rust van de geel-zwarte eenden.

  Een strakke pass van Iris vindt Rens die via een korte kans afwerkt, en als heer Molenaar even later ook de 18e scoort is de sporthal doodstil..behalve die gekken van Meervogels Física 2.

  Inmiddels is DOS (W) ook onderuit gegaan bij KVA en lijkt het een nog mooiere avond te worden.

  We denderen door als dit keer Bonno 2x scoort met de 2e door een stip die echt 0.1 mm nodig heeft om erin te rollen en 20-10 met nog 17 minuten te gaan.

  Ja en als we allemaal 2x scoren dan wil de topscorer van de dag en wellicht wel MVP Rens niet achterblijven. Een stip en een treffer in het achterland voor zijn 8e (bleek recordje te zijn) en 22-10 is een meer dan prima stand nee is gewoon een prachtige stand van een ploeg die sterker wordt wedstrijd na wedstrijd.

  In de tussentijd nog een staaltje van sportiviteit als R. de bal teruggeeft na een vrije bal voor ons omdat er onduidelijkheid was over voor wie de vrije bal eigenlijk was. Even de verdediging verrast dus oei maar de beker voor sportiviteit heeft die ook...maar bij een 18-17 stand doen we dat niet he..haha.

  We zetten Boaz, Annika, Renate en Joost in met nog ruim 12 minuten te gaan. Wedstrijd gespeeld en uiteraard belonen voor de vele kilometers vandaag luitjes.

  De slotfase is een rommelige waarbij we zowaar met 7-2 verliezen wat gezien de stand geen ramp was maar was geheel onnodig en dat was toch nog het enige smetje omdat je weet dat nu ook de 30 dichtbij was.

  Nee ligt zeker niet aan de invallers maar automatisme was weg en stukje "we zijn er al" was daar debet aan denk ik zomaar. Renate en Bonno scoren nog als we eindigen met 24-17.

  Een dik verdiend applaus als de ploeg de supporters bedankt en v.v. en door de uitslagen is het goed terug rijden uit Kampen en kan t verslag gelijk getikt worden in de auto.

  Volwassen, dik verdiend, hechte ploeg en focus op de goede dingen. Ik had een paar weken geleden aangegeven dat deze 2 uitpotjes zouden bepalen hoe je het verdere seizoen in gaat en het moet gezegd het kan minder als de uitslagen zo blijven uitvallen.

  Maar geleerd van vorig jaar en van de wijze woorden van Lars "we doen net of we 2e staan".....hmmmm weet niet of dat werkt maar we gaan t proberen. 

  Volgende week is t DVO 4 en volgens Lars is dat dan de koploper....goede tactiek. Zes potjes te gaan luitjes....zet t voort...trots op jullie.

  Eric Plugge.

  Toch handig zo een verre uit pot. Pijn nek maar nog 22.2 kilometer tot huis..laterrrrr.

  Treffers van: Rens (8), Lars W en Bonno (6), Michelle, Renske, Renate en Iris (1).

  Strakke koppies bij het inschieten