• Meervogels 2 haalt uit tegen DVO met een teamprestatie

  Nog 6 finales te gaan voor MV 2 en te beginnen in de eigen hal tegen de rode lantaarndrager. Op zich prima om te beginnen tegen de onderste ploegen om vertrouwen te tanken als we de degens gaan kruisen met de concurrenten, maar dan moet wel eerst dit Bennekomse varkentje worden gewassen.

   In de uitwedstrijd hadden we het knap moeilijk na een prima begin dus nu maar gelijk vanaf de start volle bak en dat tempo vasthouden a.u.b. Nog even de fout van vorige week herstellen toen ik foutief gesouffleerd werd bij de 1e treffer van Bonno die dus van Lars W was, bij de Lars maar hij stond goed in je rode boek van Sinterklaas en daar gaat het ten slotte om.

  Jeanine met een lastige enkelblessure langs de kant maar gelukkig was Renate weer vanaf de start erbij dus we moeten goede zaken gaan doen vandaag.

  De start is prima te noemen als Rens gelijk bij het 1e de beste schot raak schiet en ik schrijf op “op zoek naar weer een nieuw record ??”. Lars (even nu Weggie, Veggie, Sikkie etc als enige noemen qua Lars want Ottevanger zat op zijn verjaardag nota bene op de bank …en gefeliciteerd haha..o nee _@#@()....goed  Lars dus om de verdediging heen gelopen met een doorloop voor de 2e en Michelle na een goede vlot lopende aanval over veel schijven voor de 3-0 en we zijn goed gestart.

  Het is duidelijk dat DVO niet al te veel hoop heeft want gelijk is er een soort twijfel van “het zal toch niet zo een avond worden” maar ze scoren na bijna 4 minuten hun 1e treffer en 3-1.

  Maar het moet gezegd, Meervogels Física oogt erg scherp in de beginfase als Lars keurig een korte kans afwerkt met een wegtrekbal,  Joost aan het einde staat na frivool vakspel en Lars op 2 benen de volgende 3 treffers voor hun rekening nemen.

  DVO loopt wat verloren rond en na de 6-2 moeten ze wederom 2 Zoetermeerse treffers incasseren als Lars besloten heeft om vandaag zijn doelpunten aantal eens flink aan te scherpen en zo zijn all time gemiddelde van 5,312 op te hogen naar 5,391…ja als je zoveel wedstrijden hebt gespeeld gaat dan niet met reuze sprongen maar attent onder de korf en een afstandsschot waarbij de korf vandaag 3 bij 3 lijkt en er met een tennisbal wordt gegooid zo makkelijk vliegen ze er in …inmiddels goed voor 8-2.

  Ik haal nog even het verslag van 1 december erbij waar het op een x moment ook 8-2 stond in ons voordeel en ergens in de 2e helft het 15-13 stond, dus huid en beer etc nog even wachten a.u.b.

  Er lijkt echter geen houden aan voor de groenen want iedere treffer van hun wordt beantwoord met een regen aan schoten en treffers van onze kant.  De 3e van “hullie” zorgt voor de 9e van ons door Michelle van afstand en van Iris uit het centrum en haar van Gerritsen heeft de smaak te pakken want ook de 11e komt uit haar handen, haar vader mee append naar waarschijnlijk het thuisfront.

  Nee niets lijkt MV 2 vandaag te kunnen afstoppen als we naar een kleine 22 minuten op 11-3 staan en de honger lijkt nog lang niet gestild.

  De honger naar meer, het goed willen maken van de laatste 15 minuten van vorige week alsmede het alsof voorbereiden van het hoge tempo in de komende 5 potjes moet de drijfveer zijn om vandaag 60 minuten voluit te gaan.

  Inmiddels wordt DVO echt tureluurs getikt als we de schoten lossen en de rebounds beheersen en dan wordt het een eentonig verhaal maar daar hebben we niets op tegen.

  Joost vanuit het middenveld en Jordi vanuit de hoek scoren lekker mee en inmiddels is de Bennekomse temperatuur tot onder het nulpunt gezakt met de stand op 13-3 met nog ruim 6 minuten te ballen in een lekker vollopende sporthal De Veur.

  DVO heeft echter besloten zich ook weer helemaal niet als kanonnenvoer te laten gebruiken en ineens hebben zij de afstand ook gevonden en zie daar, in de 1e 35 minuten 3 treffers en in 3 minuten tijd evenveel treffers.

  Tussen die 3 in krijgt Iris de opdracht van Arjan bij een vorige actie waar er weifelend werd gehandeld “gewoon schieten”  en dat advies dan maar opvolgen en bam nummer 3 van I.G.

  We naderen het einde en wellicht heeft Iris zich nog niet neergelegd bij de titel van topscorer van de dag want zij besluit haar 4e in een kort tijdsbestek te scoren en Pa tikt zich inmiddels een ongeluk op zijn smartphone.

  Lars heeft vervolgens nog een akkefietje met zijn tegenstander althans daar leek het op als hij even later de ruststand bepaalt op 16-6 en in de draai nog even een zwaaigebaar maakt naar zijn heer, we horen wel wat er gebeurd is dan …..maar opletten kan je zomaar een gele kaart opleveren.

  De thee wordt genuttigd en een paar minuten later staan de matadoren klaar voor de 2e helft waarbij ongetwijfeld bij MV2 het gevoel heerst dat we het tempo moeten handhaven en de score moeten opvoeren, een visitekaartje afgeven aan de concurrentie die elders in den lande probeert om de aansluiting te houden.

  Helaas had DVO een ander scenario voor ogen namelijk de wedstrijd een draai geven, niet spannend maken maar wel laten zien dat ze niet voor spek en bonen in de 1e klasse meedraaien. En het moet gezegd, ze begonnen de 2e 30 minuten ijzersterk.

  Drie puntgave treffers zorgen voor 16-9 vooraleer Iris haar vorkje heeft genoteerd met nummer 5, lekker gedaan meid, grote klasse. Joost maakt 18-9 uit de beweging waarbij zijn schouder net iets meer meegeeft dan de rest van zijn arm maar doeltreffend and who care’s about treffers uit het handboek der Nederlandse Korfballerij.

  De wedstrijd is gespeeld en dat was deze vorige week ook maar vandaag zal de ploeg gebrand zijn om het beter, nog veel beter, uit te spelen. Echter dan moet DVO niet ineens als een malle gaan scoren want zowaar weer 2 snelle treffers voor de 18-11 oplettuh luitjes.

  Lars probeert er eigenhandig een einde aan te maken – nee lezers aan de remonte …Google maar – van de DVO Accounters door een balletje wederom op 2 benen, gaat een rage worden.

  Het is nu echter slag om slag want waar we reeksen van 3 aan elkaar regen voor rust is het nu doelpuntje voor ons en doelpuntje voor “zullie”. Wij met Kelly met een fraaie ringloze treffer gevolgd door DVO en dan weer Lars voor de 21-13.

  Inmiddels heeft Kel ook de korf gevonden, helpers weg, tegenstanders vallen plotsklaps om en dan sta je vogeltjevrij van metertje of 7, aanleggen, schouders recht en juichen maar voor de 22-13. Haar ex-baas was ook komen kijken met zijn Dijkvolgende dochter en als dat een mascotte is dan verwachten wij hem de komende 5 wedstrijden, see you there Sander.

  Back to the music want inmiddels is het Lars en Lars geworden als de jarige Otje binnen de lijnen verschijnt. Maar allereerst Lars W zelf…..omstanders vroegen al aan mij “hoeveel” en ik antwoorde op dit moment dan 8.

  Dan weet je wel als hij nummer 9 scoort vanuit het centrum dat nummer 10 een kwestie van tijd is. En jaar hoor op 13:46 van het einde is daar de aangooi, de loop, het ontvangen en het scoren van Lars W zelf….althans zo leek het voor zijn 10e en het applaus is daar, dik verdiend makker.

  Inmiddels is de stand in de 2e helft wel 8-8 en daar moet nog wel verandering in komen hoor, dat kan nog even niet. De volgende 2 treffers gedeeld waar Jordi scoort en de treffers vallen nu zo snel dat de inkt in de pen dreigt op te raken,…pffff 25-15 en nog 12 minuten te gaan, waar gaat dit eindigen.

  Overigens treffers komen dan vaak in het boekje maar een prachtige actie mag zeker ook niet ontbreken. In plaats van te passen heeft Otje een prachtige tikbal met een stuit in zijn trucen doos echter volgt er geen treffer uit maar zelden gezien en erg ingenieus.

  Om en om scoren we als Joost van achter de korf nummer 27 scoort en de magische 30 komt erg dichtbij hoor. Jordi scoort uit een enigszins twijfelachtige stip maar we tellen hem als Lars O even later aan het einde staat van een prachtige één-twee met als slotakkoord  een kort schot onder de korf en het verjaardagscadeau wordt uitgepakt.

  DVO scoort nog 2 keer maar blijken hun laatste treffers te zijn als we bij 28-20 op zoek gaan naar een lekkere eindsprint. Joost van far far away voor 29-20 en dan is het wachten……en dan wordt beloond door de 11e van Lars die nu met Otje een prachtige één-twee opzet en onderhands afwerkt voor de 30e.

  Maar hé die score hadden we al een keer gehaald althans dat aantal treffers (red: 19 januari tegen Wit Blauw) dus nog 1 erbij in de laatste seconden please. Gelukkig heeft Jordi geluisterd want hij werkt de 31e binnen en als even later het fluitsignaal gaat staat daar een prachtige 31-20 op het scorebord….

  Normaal gevolgd door high-fives en het bedanken van het publiek maar deze keer even niet omdat Renate haar – ik meen – linkerbeen in de kramp schiet en ze minutenlang blijft liggen. Gelukkig krabbelt ze op maar even de komende dagen in de gaten houden, geen risico’s nemen graag en het beste er van hopen.

  De 11e wedstrijd is in winst om gezet , het hele MV 2 2018-2019 seizoen bestaat uit 19 wedstrijden waarbij er 17 in winst zijn omgezet, een meer dan prachtige reeks maar….we hebben nog helemaal niets. Klinkt lullig maar de prijzen gaan in de komende weken verdeeld worden.

  De uitslagen in deze speelronde zag HKC voorlopig afhaken (niet erg want een flinke uit nederlaag maak je niet zomaar goed) en De Meeuwen vreselijk uithalen met 41!! treffers. Alles goed en wel maar dat gebeurd voorlopig allemaal onder ons.

  De komende 2 potjes zijn al vreselijk belangrijk als we de ploegen ontmoeten die op 2 punten staan in de persoon van De Meeuwen (a.s. zaterdag thuis) en DOS op 9 maart in Maartensdijk. Het is aan jullie hoe spannend jullie het willen maken, 4 punten in de komende wedstrijden zou in ieder geval een fenomenale stap in de goede richting zijn…maar om met de woorden van Lars W te citeren “niet denken dat we bovenaan staan” helaas Lars het is uitgewerkt, ik geloof het niet meer.

  Mooie pot guys and dolls wederom de 30+ en dat met heerlijk spel en een enorm stuk spelplezier. Leukst is nog dat er een paar dames aangaven dat ze soms blijer zijn als hun maatje scoort dan dat ze zijn als ze zelf scoren, ahum ik ken er een paar die dat niet hebben maar dat is oké hahaha.

  Rendez-vous volgende week in de kraker tegen De Meeuwen…start 17.40 be there.

  Eric Plugge

  Treffers van Lars W (11), Iris en Joost (5), Jordi (4), Kelly en Michelle (2), Lars O en Rens (na 17 seconden ha) beiden 1x.

  Lars voor 1 van de 11