• MV 1 na nederlaag tegen DSC in netelige positie

  Vooraf was het duidelijk, winst vandaag tegen DSC uit Eindhoven was een absolute noodzaak als je nog enige kans wilde hebben op lijfsbehoud. Volgende week dan Avanti een nederlaag toebrengen en je wipt zomaar naar de 6e plek.

  Dat was het gevoel zo rond 20:00 in de zaal maar hoe anders was het om 21:30 na het laatste fluitsignaal.

  Het was duidelijk dat DSC een maat te groot was voor de onzen op deze februari avond in sporthal De Veur. De ploeg wilde wel, de supporters onder leiding van de fancurve waarbij een hartstochtelijke Demy van Leeuwen tot aan de laatste minuut bleef aanmoedigen en spijt, het mocht niet zo zijn.

  Alleen bij 0-0 en 1-1 was er sprake van een gelijke stand maar de rollen waren duidelijk. Meervogels in de achtervolging en de ploeg uit Eindhoven die het tempo dicteerde.

  Op 4-5 kwamen met nog op 1 punt maar dat was dan ook alles. Vanaf de buitenkant was vooral in de 1e helft het niet benutten van de korte open kansen het euvel van de ploeg van Patrick waarbij DSC iedere kans die ze kregen dan ook benutte. Welkom in de keiharde wereld van de hoofdklasse korfbal.

  Via 4-7 liepen de rood-zwarten uit naar een ruststand van 9-16 waarbij het algemene gevoel was dat er niet heel veel eer was te behalen.

  Het moet echter gezegd dat de ploeg in de 2e helft alles uit de kast haalde om de score draaglijk te maken en het trouwe publiek nog iets om te juichen geven. Het achter verdedigen zorgde voor een gek schouwspel waar DSC – met in de hoofdrol Robert Roubos – op een x moment niet meer hoefde en wij niet meer konden.

  De enige 2 momenten die dan nog de rubriek “leuke weetjes”’ halen was de enorme TI-TA-TOVENAAR bal van Tariq die in de laatste seconde van de 1e helft de bal achteloos van een meter of 8 richting korf slingert achter zijn rug om en verdomd die valt ook nog, gebeurt je nooit meer.

  Verder wilde de juryvoorzitter er nog een act van maken toen hij van zijn stoel flikke…euhh viel en waarbij Tim en Rudi aan de jurytafel zich opwierpen als redders in nood.

  Door de winst van Avanti is er – eerlijk gezegd – slechts nog een rekenkundige kans dat we in de hoofdklasse blijven maar zolang het kan dan moeten we die kans met beide handen aangrijpen. Tegen Avanti volgende week dan maar en we gaan niet degraderen in eigen huis guys, doe dat je zelf niet aan….aan de andere kant de wetten zijn keihard maar we zijn nog niet klaar om de gifbeker volgende week al te gaan leeg drinken, hoe moeilijk het ook is…als hoofdklasser ga je naar Tenerife toe om daar eens te kijken naar een paar afleveringen van Harrie Houdini.

  Eric Plugge

  Treffers van Danny (6), Tariq (3), Mike, Jaimy en Thom (2), Lars O, Nienke en Lisanne (1) met een eindstand van 18-33.

  MV 1 en de toekomst de F-jes