• Meervogels 2 wint kraker tegen De Meeuwen

  Zo en dan sta je ineens tegen De Meeuwen 2. Vooraf in de poule was de kans groot dat deze 2 ploegen mee zouden draaien om de prijzen. Alhoewel er is maar 1 prijs want “mooiste goal’ of “beste wedstrijd”  of “hardste overtreding” is niet echt een prijs.

   

  De uitwedstrijd was er 1 om niet snel te vergeten want we haalden daar een hoog niveau echter was het net niet genoeg om een punt mee te nemen naar Zoetermeer.

   

  In de periode na deze pot was er ons alles aan gelegen om de video op te vragen van deze wedstrijd maar alles wat we ook probeerden, bellen, e-mailen, Facebook etc bij De Meeuwen waren ze opeens stommertje aan het spelen en overhandigden ze de beelden niet, categorie beetje Calimero gedrag maar het zij zo.

   

  Vorige week waren ze nog goed voor 41 treffers tegen DOS Kampen dus een gewaarschuwd  MV2  telt voor 2. Iet giet oan of zoiets dan maar. De winnaar van vandaag zou goede zaken doen, winst voor de onzen en je bent voor even verlost van de plaaggeest uit Putten en verlies zou – gek genoeg – betekenen dat je het niet meer in eigen hand zou hebben door het onderlinge resultaat.

   

  De opstelling is gemaakt en na 26 seconden is het Lars W die de 1-0 voor zijn rekening neemt door een stip en we zijn los. Wie echter ook los waren, zijn de dames van de tegenpartij van deze hadden ADHD pillen vermengd met een dosis schot precisie om eng van te worden.

   

  Bonno met een vrije bal wel voor de 2e treffer maar de dames van De Meeuwen sloten gelijk weer aan met de 2-2. Het was al heel erg snel duidelijk dat we in de beginfase – en eigenlijk de gehele pot – geen enkele mm ruimte moesten weggeven want dat zou aardig afgestraft worden.

   

  Vanuit de hoek is het Kelly die de hernieuwde voorsprong op het scorebord zet maar onze concurrent in de poule – een van velen overigens nog op dit moment – was niet van plan om los te laten en niet alleen was even later de gelijkmaker te noteren maar in de 7e minuut ook de 1e achterstand van de dag 3-4.

   

  Je merkte dat er behoorlijk wat spanning op deze wedstrijd stond omdat we soms iets te gehaast schoten om weer langszij te komen, de wedstrijd is nog lang luitjes dus eerst maar eens in je ritme komen en dan het eigen spel spelen.

   

  Iris had haar stijgende lijn van vorige week doorgezet want de gelijkmaker komt uit haar handen vanuit het centrum voor de 4-4 en we haken aan.

   

  Helaas duurt dan aanhaken niet al te lang want we krijgen drie doffe treffers te incasseren in een kleine 2 minuten tijd zodat we tegen een – voor ons – bijzondere -3 punten achterstand aan kijken. De dames bij De Meeuwen waren – als ik het goed kon herinneren – debet aan alle (WTF) treffers van de bezoekers en dan is dat een mega belangrijk wapen.

   

  Als dat vorige week ook al het geval was dan kan je je inderdaad voorstellen dat het 41 doelpunten waren maar ja, hoe stop je dit geweld dan , dat is de volgende vraag.

   

  Het allerbelangrijkste in zo een geval is meescoren en hopen dat de storm gaat liggen voordat je tegen een schier onmogelijke berg aan het klimmen bent. Lars O had de boodschap begrepen en knalt vanuit het centrum de 5-7 binnen en het inhalen kan beginnen.

   

  Als naamgenoot Knotje – He Knotje en Otje ook een nieuw duo?  - alert is onder de korf en met een hand binnenlegt en Jordi nog geen 2 minuten later scoort is de stand 7-7 en kan het betere nagelbijt werk beginnen – ja nu al kan ik u zeggen.

   

  We zijn halverwege de 1e helft en de spanning zit er al goed op. Bij iedere treffer van De Meeuwen veert de bank op en is het gejoel van verre te horen dus ook zij weten hoe belangrijk deze wedstrijd is, aanhaken en alles winnen betekent kampioenschap en verlies betekent dat ze Meervogels Física een hele tijd kwijt zijn en wat ons betreft voorgoed.

   

  De volgende treffers vallen om en om waarbij Iris die van ons scoort vanuit de zijkant maar ook de 8e treffer tegen is vanuit de poezelige handjes van niet zulke lieve poesjes..gekke zin maar jullie snappen wat ik bedoel.

   

  Dan maar eens tijd voor een versnelling moeten onze kanjers hebben gedacht want binnen 30 seconden is het Jordi die van de zijkant scoort en maatjes Knotje – Ok Lars van der Weg  - is goed voor de 10-8.

   

  De 1e 10 minuten waren voor de geduchte tegenstander en de volgende 10 minuten voor de onzen dus kijken wie goed afsluit richting de kamille, honing of gewoon groene thee.

   

  Nou een 1e antwoord op die vraag leek naar DM te gaan want een stip tegen en te enthousiast inspringen – wat een makkelijke tegentreffer oplevert – zorgen voor de 10-10 en we kunnen weer helemaal opnieuw beginnen.

   

  Alhoewel daar had jongeheer De Bruin toch andere gedachtes over want met twee prachtige treffers waarbij hij echt nauwelijks ruimte heeft om te schieten zet hij deze schoten “gewoon” om in treffers. Je ziet aan zijn reactie – normaal een gedweeë reactie maar nu toch de gebalde vuisten – dat het wel menens is vandaag en we kruipen weer weg naar 12-10 met nog een slordige 5 minuten te spelen.

   

  Het is slag om slag vandaag en dat was eerlijk gezegd wel verwacht, zolang wij de knock-out   maar uitdelen vind ik het nu niet erg om wat te incasseren. De 12-11 wordt dan geslikt maar we zetten onze tanden nu echt in de zwart-witten want Lars O zet puur op wilskracht door en met een accuraat eenhander is hij niet alleen goed voor de 13-11 maar de sfeer gaat er steeds beter in komen en we nemen de tegenstander bij de cohones.

   

  We knijpen nog even flink door als Jordi – on fire – vanaf de zijkant akelig accuraat de 14-11 scoort en zowaar in deze kraker staan we op 3 punten en naderen we het einde van de 1e helft.

  Damn jammer is dan het tweetal treffers dat je nog tegen krijgt waarbij de laatste echt een makkelijke stip is in de allerlaatste seconde maar hé een voorsprong met nog een helft te gaan, we zijn onderweg en hebben het 1e gedeelte positief afgesloten.

   

  Even bijkomen op de bank en opladen voor de 2e periode. We zullen minimaal dezelfde vecht en veerkracht moeten tonen om de punten in huis te houden maar op de 1 of andere manier voelde het goed aan. De strakke koppies vooraf en de prima warming-up…halverwege  klopte het plaatje prima.

   

  Maar goed na 108 seconden in de 2e helft is je drie punten voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen en moeten we wederom starten alsof het 0-0 staat.

   

  Onder de ogen van uw correspondent is het dan Michelle die de 16e scoort, WAT heb je wat vergeten of zo, welnee even kijken of iedereen op zat te letten want Lars W had vanaf de achterkant ook al de 15e gescoord dus we goed uit de kleedkamer en vinden de korf gelukkig snel en beschouwen hem ook nu als onze vriend.

   

  De Meeuwen vecht nu al om in de wedstrijd te blijven en maakt de 15e maar dan is daar het keiharde werken van Iris als zij als een bezetene om de paal loopt, op tijd aangespeeld wordt en dan ook nog eens prima afwerkt voor de 17-15.

   

  Ruim 7 minuten onderweg en het is niets dat de twee ploegen kan scheiden anders dan het minieme verschil wat aan onze kant ligt als we 17-16 incasseren en we naderen 2/3e van dit topduel.

   

  Ook Lars W loopt via het achterveld om zich vrij te spelen, krijgt ook de bal op tijd maar zijn tegenstander zit hem op de huid dus nauwelijks tot geen ruimte om te schieten DUS…..schiet hij toch maar pfff en nog raak ook met een gekke stuiter op de korf waarna de bal besluit om linea directa weer richting aarde te storten maar wel door de korf heen dan hoppa de 18-16.

   

  Bonno – onze captain – was nog niet helemaal in het verslag voorgekomen anders dan dat hij het pittig had tegen zijn even lange en ervaren heer en dan moeten de kansjes net maar goed vallen. En als het een stip is – goed doorzetten van Daphne hoor – dan is het een stip ..tellen is tellen voor de 19-16 en bijna 12 minuten onderweg en een 3 punten voorsprong – die kan je maar alvast hebben.

   

  Dit duurt zeggen en schrijven 19 seconden en het overtuigend juichen van De Meeuwen wordt langzaam een hoopvol juichen om hunzelf het geloof te geven dat er wellicht toch nog wat te halen valt in de Hel van Zoetermeer, ok we draven door.

   

  Jordi vanuit het centrum houdt zijn moyenne – ja ik zie er al weer een paar naar Google switchen – goed hoog vanuit het midden voor de 20e waarbij uw correspondent in de ogen van de leidsman wat de enthousiast reageert. Of ik moet mijn mond houden of naar de tribune en niet aanmoedigen. Ja en als je ooit voor 300 man in de Fortuna of PKC hal fluit , stuur je dan de hele linkerzij van 300 man naar rechts maar ok we zijn stil, voor 10 seconden want dat is geen doen dus richting tribune.

   

  In het wandelen daar naartoe valt de 20-18 maar nu antwoorden wij direct als Daphne haar wilskracht ten toon spreidt en vanuit het midden de perfecte sprintactie aanzet en op tijd afwerkt en daardoor staan alle basisspelers op het scorebord met een of meerder treffers achter hun naam, hoe bedoel je teameffort.

   

  Een stip tegen voor de 21-19 want waarom zouden we het snel afmaken – voor de nagels maakt het toch niets meer uit – en dan weer een gek moment. Een overtreding. scheids geeft duidelijk voordeel, door de overtreding iets uit balans dus herstellen en dan een loopfout tegen. Ja gek, wel commentaar dan inslikken maar helaas…dan een gele kaart slikken Kelly en de time out in – aangevraagd door Ar – om de koppies nog 1 x op scherp te zetten met +2 en nog 10 ½ minuut te gaan.

   

  Zo belangrijk dat we DM niet op 1 punt laten komen en Michelle had dat goed begrepen en de overwinning komt dichterbij als de kleine Lots scoort voor numero 22. Als 1 minuut later Jordi dan met 0,1 mm over tussen bal en korf 23-19 scoort is de overwinning op ruikafstand.

   

  Nu vooral met het koppie spelen en gelijk na de 23-20 weer de focus op de aanval en vooral accuraat ballen en geen balverlies of onnodige schoten lossen. Wederom goed begrepen want Otje had oog voor de doorbraak die enkel gestopt kon worden door een overtreding en een simpele stip levert een gejoel op bij de 24-20 en nog 7 te gaan.

   

  Om en om is het devies en het gejuich van DM wordt stiller en stiller, de dames hadden in de 1e 20 minuten al hun kruit al verschoten en raakten niets meer, de conditietraining van Glenn zijn vruchten afwerpende.

   

  Jordi scoort ondanks dat een Meeuwen heer verwoede pogingen ondernam om de paal onder zijn arm alvast De Veur uit te dragen maar bij 25-21 gunnen we dat souverniertje dan, whatever makes you happy.

   

  Nog een stip (Bonno) en twee tegentreffers later is het bij 26-23 afgelopen en wordt deze zege gevierd door MVF 2 ….omdat we het onderlinge resultaat aan onze zijde hebben dus is 4 punten voorsprong op DM een heerlijk einde van deze speeldag.

   

  Alhoewel als om 23:26 ook nog een nederlaag van HKC binnenkomt kan de dag dus nog iets beter maar vooral naar jezelf kijken en niet naar andere uitslagen. Maar lekker is het wel als het nieuws gedeeld wordt met het gajes dat inmiddels bezit heeft genomen van de serre beneden.

   

  Luitjes het was een teamprestatie op het juiste moment en super genoten van deze o zo belangrijke overwinning waardoor met nog 4 potjes te gaan alle kaarten in onze handen liggen. Maar als DM en HKC punten laten liggen is daar opeens DOS (W) dat nu de grootste concurrent is want die staan op slechts 2 verliespunten maar zij moeten nog een potje spelen tegen Wit Blauw op 2 maart.

   

  We wachten dat rustig af maar ongeacht dat resultaat wordt de wedstrijd op 9 maart in en tegen DOS (W) dus een megabelangrijke pot. Thuis met 26-20 gewonnen dus we hebben wat te verdedigen.

   

  Dat is overigens na Tenerife dus eerst maar afwachten of iedereen heel blijft haha. Zo de spanning is er af voor vandaag, over 3 weken rendez-vous in Westbroek en dat de terugreis maar een zeer prettige mag zijn….10 potjes down 4 to go.

   

  Eric Plugge

   

  Treffers van : Jordi (8), Lars W (5), Bonno (4), Iris (3), Michelle en Lars O (2), Kelly en Daphne (1)

   

   

  p.s. als De Meeuwen deze wedstrijd op video wil dan zullen wij dat uiteraard maar al te graag doen.

   

  Hoe bedoel je blij met een treffer