• MV1 verliest, verlaat met kop omhoog de hoofdklasse

  De laatste strohalm was hetgeen we wilden en moesten pakken tegen de direct concurrent Avanti. Alhoewel met 5 punten achterstand en 3 wedstrijden te gaan niet echt een eerlijke strijd maar zoals gezegd, it ain’t over untill Karin Bloemen has sang.

  De wil is en was er en het moet gezegd, ondanks een stroeve start waarbij onze 1e treffer pas na 8:15 zuivere speeltijd viel, was Avanti nou echt niet echt als een komeet uit de startblokken geschoten met 2 treffers.

  Mike scoort de onze maar na 10 minuten staat het 1-3 waarbij gedachtes uitgaan naar wel een heel erg kort verslag voor op de site. Nienke maakt het wat draaglijker voor de 2-3 maar het echt gejuich komt pas echt uit de fancurve als de gelijkmaker uit een vrije bal van Taar binnenvalt dus na ruim 11 minuten kunnen we dan ook aangeven dat we echt begonnen zijn aan de wedstrijd.

  En gelukkig werd het ook een echte wedstrijd waarbij beide ploegen voor de winst gingen en elkaar in de 1e 25 minuten geen seconde rust gunden. Ondanks dat we na een vrije bal van Pien op 4-6 achter kwamen was het niet zo dat de Pijnackerarennezen beter waren, nee wij waren aanvallend te slordig en leden te makkelijk balverlies zonder tot een schot te komen soms.

  Maar zoals gezegd, de eerzucht om in een volgepakte De Veur de punten in huis te houden bleek wel uit de stippen van Mike – hé daar moeten overtredingen aan vooraf gaan – die voor de 6-6 zorgen.

  Ook bij een volgend paar tikken op de kin naar 6-8 weigeren we de koppies te laten zakken want Thom en Wendy buigen de achterstand weer om naar 8-8 en als we vervolgens voor het eerst op voorsprong komen door Mike en Pien (Eline voor intimi) een heerlijk blokkie laat zien staan we spreekwoordelijk op de banken bij 9-8.

  De rust wordt helaas toch bereikt met een 10-11 achterstand waarbij Danny nog een keer scoort maar we zijn volledig deel aan deze pot aan het nemen en nemen geen genoegen met de bijrijdersstoel dus all to play for in the 2nd helft.

  Na de verplichte 10 minuten pauze – ook zo gek want ben je in de Overgangsklasse 2x zo moe of zo want daar is het 5 minuten – is het MV dat snel langszij komt als Nienke een doorloop omzet in een treffer 11-11.

  En dan vanuit het niets heeft Avanti het schot te pakken en krijgen we drie doffe kreunen te verwerken en dat doet behoorlijk pijn. Dit moeten we snel wegzetten maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We proberen de kloof te dichten dus kom maar weer op.

  Mike met een mooie draaier maar gelijk de 12-15. Thom met een “koekoek tegenstander waar ben je’, zijn armen gespreid naar de tribune – en ook Tariq met een Duitser zetten ons nog op 1 punt maar de gehoopte gelijkmaker blijft uit ook al mist Avanti een stip.

  Nog een staaltje Rick v.d. Blink theater – maar dat is bekend – als hij een bij de gemiste stip nog iets wil versieren en daar heisa bij maakt maar helaas.

  Het is echter een moeizame kloof om te dichten ook al lijkt 1 punt so close. Als we echter bij de volgende 6 treffers maar liefst 5 keer aan de ontvangende partij staan is het bij 15-20 een nagenoeg niet uit te voeren opdracht. De treffer overigens van Thomas maar dat lijkt straks echter nog voor de statistieken.

  Wederom Thom maar nu met Danny verkleinen naar 17-20 maar Avanti houdt ons vakkundig op armslengte als ze een stip scoren. Nog 1 x zetten we aan en als Tariq (stip) en nogmaals jonkie De Wit terug klauteren naar 19-21gaat het publiek er nog 1x voor zitten.

  We blijven constant nu hangen op -2 ook als Danny en Eline scoren en bij de volgende aanval moet de aansluiting dan toch echt komen. We schieten 4 keer en 4 keer veert alles wat MV aanhangt op om te juichen voor de aansluitingstreffer maar 4x valt de bal op de rand, hoe moedeloos worden we daar van.

  Het blijk te veel van het goede te zijn want bij 21-23 scoort Avanti nog 2 keer en op 30 seconden voor het einde wordt het publiek van de blauw-witten ook wakker en juicht hun ploeg naar de wrange nederlaag voor ons.

  Het sprookje hoofdklasse is voorbij en ons rest nog wedstrijden tegen Groen Geel en Nieuwerkerk om toch deze campagne goed af te sluiten. Het was een leerzaam seizoen moet je dan zeggen maar daar heb je geen ene ruk aan. Het prachtige kampioenschap van vorig jaar is er niet minder door hoor maar je had graag wat meer de tijd gehad willen hebben om te wennen aan de 2e divisie van het zaalkorfbal.

  Zeker niet het lelijke eendje van de poule maar wel met een aantal punten dat niet genoeg is om het lijf te behouden. Kop omhoog en als echte Vogels het seizoen afsluiten. We zullen nog een rol spelen in de competitie i am sure helaas niet eentje die je zou willen.

  Trots op jullie inzet en trots op de manier waarop de ploeg zich heeft hersteld van een pittige gewenningsperiode …

  Eric Plugge

  Treffers van : Mike (5), Thom en Tariq (4), Danny (3), Eline en Nienke (2), Wendy (1)

   I believe i can fly Weidmann