• Meervogels 1 onderuit in laatste thuispot tegen Groen Geel

  Aan de ene kant zie je misschien een beetje op tegen de laatste thuispot maar aan de andere kant hoop je op een “vrij” spelend MV1 dat zich nog van hun beste kant wil laten zien om zo met opgeheven hoofd de hoofdklasse te verlaten. Alhoewel uit tegen Nieuwerkerk volgende week gaat nergens meer over maar in ieder geval voor het thuispubliek.

  Ook een beetje rare setting omdat de gebruikelijke opbouw via de A1 en S2 er niet is maar een voorwedstrijd van de A4 tegen Reeuwijk A2 is dan toch ook wel verfrissend hoor.

  Met wat wisselingen – waarbij Jeanine en Danny starten – op naar een goede pot voor toch wel een goed gevulde sporthal waarbij zeker ook de gasten uit Wormer aan bijdroegen, daar stond nog een play off plek op het spel. Gek spelletje want in de uitwedstrijd hadden we ze halverwege de 2e helft bijna liggen maar werd GG net op tijd wakker om toch nog de winst te pakken.

  Vooraf gaf Patrick ook nog wel aan dat “er in principe gewoon 6 ploegen beter zijn dan MV in deze klasse maar dat ook andere elementen uiteindelijk besluiten of je ook daadwerkelijk dan op die 7e plaats eindigt. In 3 potjes – minimaal – had met een beetje geluk…..” Ja dat is inderdaad een waarheid als een herkauwer echter dat gebeurde helaas niet met als gevolg de degradatie.

  Goed dan vooral afsluiten met een  goed gevoel moet het devies zijn geweest en in de beginfase – en grote dele van de 1e helft - was er ook sprake van een klein klassenverschil.

  Daar waar wij scoorden uit fraaie acties waarin het spel over de 4 vakgenoten werd verdeeld, daar was GG in het begin vooral in het zadel geholpen door de arbitrale duo. Deze 2 warrige heren waren totaal niet op elkaar ingespeeld en het leek wel of ze voor het eerst een wedstrijd samen floten gezien het gebrek aan communicatie. Op een x moment snauwde de assistent grensrechter H.S. tijdens een blessure behandeling dat de 3 spelers die met Patrick in gesprek waren “ in je EIGEN vak moesten blijven in  je EIGEN vak moesten blijven” …frappant want het waren drie verdedigers die in hun verdedigende vak stonden…oops een beetje te strak gespannen dit duo.

  Maar goed de stippen die snel vielen waren natuurlijk niet volledig debet aan de ruststand van 8-13. Op hoofdklasse niveau is 8 gewoon te weinig. Kijk het hoeft niet gelijk 52 te zijn zoals PKC tegen KCC maar 8 is onvoldoende om mee te doen. Verdedigend zat het echt wel ok in elkaar en werden vele aanvallen onschadelijk gemaakt maar een aantal plaats fouten plus een paar spelers die in het geheel niet in de wedstrijd zaten, met een paar gemiste korte kansen levert dan een -5 stand op bij rust.

  Je hoopt dan in de 2e helft dat je – net zoals in Wormer – gas kan geven maar het was binnen 1 minuut van 8-13 naar 8-15 en vanaf dat moment werd het een schier onmogelijke taak.

  Groen Geel heeft met een jonge ploeg laten zien dat een paar lichtingen doorgroeien – een aantal jaren geleden nog A1 winst in de Ziggo dome – de basis gelegd is om een fraaie toekomst tegemoet te zien.

  Hoogtepunt – hoe gek ook – was even voor tijd toen Daphne Weidmann  het veld in kwam. Na bijna een jaar blessureleed werd haar toch nog het genoegen gegund om een paar minuten van de hoofdklasse te proeven. Iets waar ze vorig jaar ook zeker debet aan was en laten we hopen dat dit weer het begin is van een blessurevrij 2019.

  Uiteindelijk eindigen wij met 19-29 in een wedstrijd waarbij zeker bij vlagen hebben laten zien waarom vorig jaar om deze tijd ongeveer er een feestje te vieren viel. Dat gebeurt nu hopelijk bij MV 2 en MV 3 die op het punt staan om dat feestje te vieren dus de aansluiting is zeker coming.

  Volgende week wordt er afgesloten in en tegen Nieuwerker om 20:00…..deze pot staat altijd garant voor een brok emotie dus kom op tijd want het kan vrij snel vrij vol zijn.

  Eric Plugge

  Treffers van; Jaimy Roos (5), Thom Weidmann, Danny Schulting &, Mike Roos (3), Eline van Lomwel (2), Jeanine Plooster, Lisanne Kerrebijn en Tariq de Wit (1).