• Meervogels Física 2 heerst in kraker en op drempel kampioenschap

  Na een paar weken geen korfbal voor MV 2 zijn we inmiddels aangekomen op de 11e zaalwedstrijd van dit seizoen. En dit was niet zomaar een wedstrijdje in Maartensdijk, nee dit was op papier een kraker van de bovenste plank. De koploper (us) kwamen op bezoek bij de enige ploeg die op dit moment bij us in the buurt staan namelijk DOS (hullie).

  Door de winst vorige week van DOS – terwijl een groot deel van MV 2 nog aan het bijkomen was van Tenerife – op Wit Blauw waren ze namelijk genaderd tot op 2 punten en dus was het belang van dit “potje” wel erg duidelijk.

  Winst zou betekenen dat we nog 1 overwinning nodig hebben in 3 potjes en verlies betekent dat DOS naast ons staat en dat het behoorlijk billenknijpen gaat worden. Het programmaboekje van DOS gaf het al aan “DOS 2 staat momenteel op de 2e plaats en speelt vanavond tegen de koploper, de Meervogels. De vorige wedstrijd tegen de Meervogels werd met 6 doelpunten verschil verloren, voor een eventueel kampioenschap is winnen met 7 doelpunten verschil een grote stap in de goede richting. Spannende wedstrijd dus!”

  Al met al genoeg spanning opgebouwd dus laten we vooral starten met de weergave van de wedstrijd. Lars O op de bank door wat ziekteverschijnselen en Michelle geblesseerd geraakt maar gelukkig zonder krukken en Daphne W haakt aan voor het geval dat. En nadat de voorzitter nog even wat ruzie maakte met de leidsman van de vorige pot – ja waar moet je de tassen anders laten, haha – kunnen we dan eindelijk beginnen met een supportersschare van circa 6 !!

  De ambiance ontbreekt op dit moment nog een beetje maar wellicht gaat dat gedurende de wedstrijd dan wel komen als de spanning dit wellicht opwekt. Het fluitsignaal van scheidsrechter Van Dongen – daarover later meer – gaat af en op naar …ja op naar wat!

  Het duurt 53 seconden voordat we de 1e treffer noteren maar helaas is dat er geen van onze kant en de supporters van DOS laten zich voor de 1e x horen omdat zij ook ongetwijfeld het programmaboekje hebben gelezen en dus aftellen…nog 6 verschil te gaan.

  We hebben in het begin wat moeite om de juiste afstand van de korf te vinden en mikken te hard en te hoog vooraleer we – dan zo maar – via een korte kans van Jordi de gelijkmaker op het bord zetten, anders was de stip een gevolg geweest getuige het doorfluiten van de leidsman.

  En dan nemen we ook gelijk maar de voorsprong als Kelly vanaf de zijkant accuraat binnen legt voor de 2-1 en MV Física is los en “zit” in de wedstrijd. Even later slikken we de gelijkmaker doordat Van Sverige besluit om even haar veter vast te maken in de hoop dat er zou worden gefloten maar HvD zal gedacht hebben  hé een veterstrik diploma is al verstrekt op je 4e of zo dus ik doe daar helemaal niets aan en het cadeautje wordt uitgepakt waarbij de opmerking “lekker sportief” in dit geval niet op zijn plaats zou zijn, 2-2.

  Wie had de zenuwen het best in bedwang en wie zou zich het beste voelen in een zulk beladen wedstrijd qua belang in de competitie. Nou het was in ieder geval ons helden achttal dat in ieder de beginfase van de wedstrijd wilde domineren.

  Lars W mikt een vrije bal heerlijk raak en nog geen minuut later is het Jordi die verhoogt naar 4-2 en het is duidelijk, de afstand naar de korf is gevonden.

  Er leidt geen twijfel dat Meervogels de wedstrijd en dus ook DOS gelijk wil laten zien dat er maar 1 ploeg recht zou hebben op de winst en daar horen dan ook doelpunten bij en alsof ze op bestelling werden geleverd zeg…Joost draait keurig een pirouette voor de korf , laat op tijd los en vindt de sweet spot van de korf ….recht in hart voor de 5-2.

  Als dan vervolgens Renate dan ook vrijgezet wordt voor de korf en dat buitenkansje heerlijk benut zijn de DOSsenaren of Maartensdijkenaren toch al aan het denken “dat wordt nog een aardige klus vandaag”  en genieten de supporters van de ploeg die in het begin zeker thuis geeft en in ieder geval de +4 aan marge heeft, ze kunnen maar in de tas zitten.

  Wellicht dat het iets te makkelijk ging maar de 1e aanval is dan vervolgens iets te onrustig in de schoten en is het samenspel even verdwenen maar gelukkig weet DOS – ondanks de nodige kansen – niet aan te haken, sterker nog we lopen uit naar +5 als Jeanine van een lekker afstandje goed afrondt voor de 7-2 en we zitten heerlijk te kijken naar een topduel waar er op dit moment ook echt 1 ploeg TOP speelt.

  Misschien is het dat we iets gas teug nemen of gewoon omdat DOS in eigen hal geen debacle wil meemaken, dat de oranjehemden verkorten naar 7-4. We hebben even moeite in deze fase om de dingen te doen die zo goed gingen in het begin want er zijn 10 minuten voorbij gegaan met 1 treffer en dat moet niet te lang duren.

  Die boodschap is wel duidelijk – iets te slordig moet nu klaar zijn – als Joost vanaf de zijkant insnijdt waarbij zijn heer hem enkel een klein duwtje kan geven en dat nou net onder de ogen van HvD dus maar 1 reactie…STIPPEN. Bonno zorgt voor de 8-4 en we gaan de laatste 10 minuten in van de 1e periode, nu goed afsluiten en met een goed gevoel beginnen aan de 2e helft.

  Zoals een topper betaamt was deze laatste fase in de 1e helft een evenwichtige waarbij beide ploegen nog even vaak (3) treffers op het bord zouden zetten. Allereerst weet Jordi keurig op tijd de vrijstaande Lars W te vinden die treft, Renate wacht net die halve seconde om goed af te ronden en weet Lars W de rust in de ploeg / vak te bewaren en pas afdrukt als de situatie prima is in plaats van dat we iets te snel afknallen.

  Zoals gezegd weet DOS ook 3x  te scoren waardoor we uiteindelijk gaan rust met een vooraf  gehoopte voorsprong en dat met 4 treffers verschil (11-7)  en met strakke koppies dan richting kleedkamers want 4 is mooi maar in korfbal is alles mogelijk als de mindset er maar is.

  Een flashforward als de rust voorbij is en dan is de beginperiode in met name een dergelijke topper zo enorm van belang dat we op zoek gaan naar meer en wellicht al snel DOS het gevoel willen geven dat er niets maar dan ook niets te halen valt.

  Otje was dan misschien ziek deze week of in ieder geval niet in staat om voluit te trainen, maar hij maakte zijn opwachting al in de 1e helft en wachtte nog even voor de 2e dertig minuten om los te gaan en dat was dan ook gelijk een dubbelteller.

  Weliswaar zitten er 5 minuten tussen de treffers maar beide uit de handen van Lars O en dan is het 13-7, is het verschil inderdaad 6 zoals in het programmablad staat maar helaas voor de oranjehemden wederom in hun nadeel…de berg die beklommen moest worden werd een kruising tussen de Mount Everest, de K2 en de Mont Blanc dus vanuit het perspectief van de thuisploeg -  wel nog met 25 minuten te gaan – schier onmogelijk.

  Reden was ook dat de heer die bij ons zo enorm op schot was en uit alle hoeken en gaten raak schoot, vandaag lamgelegd werd door een van de toppers van vandaag namelijk Jordi. Als een hinde omhoog om eens te blokken of een hand om te onderscheppen en gewoon enorm veel druk om ervoor te zorgen dat er enkel een noodschot kon worden gegeven een prima prestatie van Jor en dat is nog een understatement.

  DOS verzamelt de laatste krachten en scoort warempel in een kort tijdsbestek 3 keer -  helaas voor hun zat daar ook een treffer bij van Jordi die dus ook nog eens accuraat is haha – en is het na 10 minuten in de 2e helft een stand van 14-10 dus vanaf de rust is de nummer 2 in de poule nog geen steek opgeschoten en kijken we naar de klok alsof het de grootste vriend is.

  En dan de mooiste van de dag waarbij het vak ervoor zorgt dat Lars W vrij komt te staan, waarbij de heren van DOS een keuze moeten maken en deels voor Lars gaan en een oog open houden voor Jordi die achter de korf beweegt en op het juiste moment komt daar de strakke pass, vliegt Jordi naar de bal en in de lucht komt die ene hand omhoog en is het een Alley Oop van de bovenste plank wat alles op de bank doet staan en ook de 6 supporters laten zich uiteraard horen, BAM hoppa….en de 15-10 niet te vergeten.

  Dan komt Daph W in het veld en maakt op deze manier ook haar minuutjes in haar volledige herstelperiode vlak voordat Lars W en nog maar eens een stip in knuppelt voor de 16e treffer en dit kan toch niet meer fout mensen….dat gevoel is er eigenlijk de hele wedstrijd niet geweest dus waarom zou dat nu wel het geval zijn.

  We slapen nog even bij een vrije bal als 2 dames naar 1 dame toelopen en dus hebben wij nu een koekoek gevoel maar dat duur gelukkig maar even want Otje wacht niet als zijn heer struikelt of zo – de wetten van de topsport zijn keihard – en met 17-11 hebben de half way point van de 2e periode bereikt en maken we ons op voor een geruststellende – ja dat kan dus echt wel hoor, we hoeven het niet altijd zo spannend te maken – slotstuk.

  Op de een of andere manier hoort – om dat in te luiden – daar dan een beginsignaal bij en dat wordt deze keer gegeven door Kelly die in 2 minuten 2 keiharde blokken laat zien waarbij haar dame het nu nog suist van de ballen die ze net zo hard terugkreeg als dat ze probeerde te schieten.

  Het lukt nog een keer bij DOS om te scoren maar dan is het echt over en uit voor de ploeg die 60 minuten daarvoor nog een hoop hadden om het kampioenschap binnen te halen of in ieder geval mee te kunnen blijven strijden maar waarbij ze nu de sneltrein MV 2 voorbij zien razen.

  Jordi vanuit het centrum voor de 18e , zijn moeder in extase achterlatend op de tribune waarbij de voorzitter haar toch echt tot rust moet manen voordat ze haar uitvoering gaat doen van “shirt uit en zwaaien”, maar dat blijft nog even achterwege.

  Het is dan weer een variatie van “Hammertime”  waarbij Hammer vervangen kan worden door Otje want Lars speelt af te toe niet met vuur maar is nu ook “on fire” want uit alle rangen en standen…net als vorig jaar als het bij Achilles moest, als het echt moet dan staat hij zijn mannetje met 2 hele mooie treffers wordt het 21-12 en is het verschil giga geworden want ook naamgenoot – nee niet Stan maar die andere Lars -  mikt er nog even een korte kans in.

  De laatste treffers van ons overigens want in de laatste 7 minuten blijft het bij ons stil en weet DOS zelf nog 4x te scoren. Het gevoel – ook bij DOS Kampen scoorden wij niet meer in de laatste 10 geloof ik en kregen wij er nog 6 of zo tegen – is echter anders want deze wedstrijd ging vooral om het resultaat en dat was / is er absoluut.

  Het laatste fluitsignaal is daar en als de ploeg dan vervolgens het Meervogelslied ten gehore brengt dan weet je dat het goed zit en is daar alles eigenlijk al mee gezegd.

  Zijn er vandaag dan uitblinkers,  ja daar kan ik er wel een paar noemen maar eigenlijk moet ik ze dan allemaal langsgaan maar dat bewaar ik dan liever voor over een week.

  YEP het is na vandaag wel duidelijk dat we – helaas Lars W – niet op de 2e plaats staan maar al wekenlang koploper zijn en we niet meer onder stoelen of banken gaan steken dat het kampioenschap dat vorig jaar zo jammerlijk aan onze neus voorbij ging  - nu dichter bij is dan ooit. Terry en Arjan hadden de high fives vlak voor het einde al gegeven als zijnde “job well done” maar we moeten nog “even” de puntjes op de i gaan zetten.

  Nog 3 wedstrijden te gaan en met 4 punten voorsprong zeg je dan dat er nog 3 punten nodig zijn. Omdat wij echter tegen de nummers 2 zijnde De Meeuwen en DOS een positief onderling resultaat hebben geboekt is winst tegen HKC aanstaande zaterdag voldoende.

  Het is echter zo dat de grootste nederlaag tegen HKC werd geleden en die doet nog steeds heel erg pijn kan ik u zeggen dus daar is wel wat tegen goed te maken. De spanning zal er zeker zijn en er zijn nog 2 kansen als het niet lukt maar een week later iedereen mobiliseren om naar Kampen te gaan, dat wil je ook niet dus laten we het volgende week dan vooral afmaken.

  Luitjes, enorm bedankt voor deze galavoorstelling en ik hou voor de zekerheid de zaterdagavond en de zondagochtend vrij….doen jullie de rest J…thanx a lot

  Eric Plugge

  p.s. de treffers vandaag door;  Lars, Lars & Jordi (5), Renate (2), Bonno,  Jeanine, Joost & Kelly (1)

  p.p.s. nog een woord over de scheidsrechter. Een toonbeeld vandaag hoe de heer van Dongen (lid van VIOS uit Ottersum gemeente Geleen !!!!) de wedstrijd leidde, rustig kalm en bedaard en zorgde ervoor dat er geen onvertogen woord viel….hulde en dat mag ook wel eens gezegd worden.

  Lars W….hoe dan