• Meervogels Física 3 glorieus kampioen en de weg er naartoe

  Definitie vereniging: Een vereniging is een groep mensen met gelijke interesse, die in een samenwerkingsvorm tracht een bepaald doel te realiseren en/of een bepaalde activiteit te ontplooien.

  Een paar jaar geleden is er door een aantal leden een beleidsplan voor ZKV De Meervogels opgesteld. In dat plan ligt de Topsport ambitie om een stabiele hoofdklasser te worden vastgelegd. Over de andere belangrijke pijler wil ik het nu hebben: de Wedstrijdsport aspiraties.

  Vooraf zijn we op zoek gegaan naar mensen die het plan met betrekking tot de Wedstrijdsport onderschreven én in samenwerking konden gaan vormgeven.

  Bob Korte, vader van de jonge Kim, kwam zelf vanuit Rijswijk/Refleks net bij Meervogels kijken. Hij wilde wel iets voor de vereniging gaan doen... maar... iets anders. Na veel praten, werd Bob de vaste trainer/coach van het derde.

  Op een heerlijke zomeravond nadat het korfbalseizoen was afgelopen, kwam ik op het veld waar een klein select gezelschap lekker aan het ballen was. Geen zware conditietraining, maar veel oefeningen gericht op de techniek. Daar stond hij, Peter Westerhuis, zelf ook oud korfballer bij een aantal Haagse clubs. Met plezier gaf hij training aan zijn dochter, Chantal, Larissa van Velzen, Vincent van den Burg en nog een aantal korfbalfanaten. Ook zij hadden er lol in.

  Iets langer dan drie jaar geleden hebben we onder de leden gepolst naar de interesse voor Westrijdsport, de vorm die tussen Topsport en Breedtesport in zit. Twee keer in de week trainen onder begeleiding van vaste trainers en spelen op een niveau die aansluit op de Topsport. In twee kantinesessies is hierover uitleg gegeven.

  Bob had aangegeven het derde te willen doen en Peter vond het wel leuk om Bob te assisteren... De animo voor deze vorm naast de bekende vriendenteams was groot. Gelukkig wilde Bob en Peter samen Meervogels 3 én 5 gaan trainen (het vierde bestond uit routinés).

  De eerste twee seizoenen was het wennen. Er moest geselecteerd worden. Wie in het derde en wie in het vijfde. Xander Theil kwam erbij als vaste trainer/coach; Chantal Westerhuis naast speelster ook toegevoegd aan de technische staf.

  Zoals het in het leven gaat, veranderen ook binnen de Wedstrijdsport zaken regelmatig. Mensen besluiten toch te gaan voor het vriendenteam. Ook prima, zeker als ze blijven korfballen (en dit zaalseizoen ook voor het kampioenschap gaan) én leuke evenementen voor de vereniging blijven organiseren.

  Afgelopen zaterdag was het tijd om te oogsten. Na drie seizoenen is het Bob en Peter gelukt om met Meervogels 3 ongeslagen kampioen te worden. Proficiat! Het was niet altijd makkelijk. Velocitas staat zes doelpunten voor, maar de winst wordt er op het laatst toch nog uitgesleept. Naaste concurrent Madjoe wordt te nauwer nood op een gelijkspel houden....

  Gisteren was TOP “aan de beurt”. Uit werd 17-20 gewonnen, maar het was volgens insiders geen makkelijke wedstrijd. “We” kwamen 0-1 achter. TOP was niet gekomen om op haar rug te liggen, wil ik maar zeggen. Ronald Brinkers, TC lid, kijkt mij aan als of hij wilde zeggen: “we hebben toch niet voor Nix alles vanavond opgetuigd”. Het schotpercentage lag hoog bij de gasten in de beginfase. Maar, “wij” lieten ons niet gek maken. De opgetrommelde familieleden zorgde voor een goed gevulde Veur. Ze waren er allemaal: Hehemannen, Pannemannen, Westerhuisjes, Van Zoelens, Gfellers en van Zwedens. Jullie wilden ons wat laten zien. En dat gebeurde. Wat een rendement! Wat een rebound! Jullie gingen drop en dr over. De laatste minuten werden de reserves/geblesseerden ook nog ingezet om te laten zien dat dit een teamprestatie is. Het is een Topprestatie! Jullie hebben laten zien dat er binnen ZKV De Meervogels ruimte is voor de Wedstrijdsport, naast Top-en Breedtesport. Echt Super.

  Na afloop van de wedstrijd was er ontlading. Mooie foto’s. Geluksmomentjes.

  In de kleedkamer kwamen mooie woorden van Bob met voor iedereen een teamfoto én een persoonlijke boodschap. Peter nam het woord. Hij begrijpt als geen ander hoe belangrijk dit kampioenschap is voor de groep én de vereniging. Ronald Brinkers sprak wijze woorden namens TC en onder schrijft dit hele verhaal. De weddenschap (tussen Bob en Tom) moest worden ingelost. De taart, het bier en de wijn werden genuttigd. De bloemen en bitterballen kwamen van onze vereniging. Wat een feest.

  De Wedstrijdsport binnen Meervogels heeft potentie om met drie teams in de eerste tot en met derde klasse uit te komen, naast de Topsportselectie in de overgangsklasse (op weg naar de stabiele hoofdklasser). De aanstormende en komend jaar overgaande A jeugd heeft hier wel oren naar. Laten we verder bouwen aan deze mooie vereniging.

  Tom Duivestijn