• Meervogels boekt als kampioen 11e zege in Kampen

  Op naar nog 1 keer een verre uitwedstrijd. Thom vergezelde ons - rest luitje van S1 waar was the support ?? _ nog dus met 3 supporters richting Kampen want Joep lag ziek in bed. Vorige week een heerlijk feest na een prachtig zaalseizoen dat we dan nu ook een passend slot willen geven.

  Onderweg nog een lekkere lunch met de hele groep in restaurant Moeke te Nijkerk waar ’t zo warm was dat we bijna de saunajassen uit de kast moesten trekken.

  Dan een schok want MV2 was dus geen kampioen - althans volgens het programmablad van Wit Blauw (zie onder aan verslag). 


  Helaas was in dit stukje van Nederland nog niet doorgekomen dat het onderlinge resultaat de doorslag geeft maar dan in ieder geval een getergde tegenstander en wellicht dan nog een feestje haha.

  En het moet gezegd het was en bleef de gehele wedstrijd een sfeervolle bedoeling met trommels en al die grappen.

  Nou beginnen maar en nadat Joost ons op 1-0 zet en WB 5 minuten later langszij komt is het de 1e demarrage van de kampioenen. Altijd benieuwd of de ploeg nog gretig genoeg is maar gezien de beginfase was het antwoord een duidelijk YES.

  Lars- vandaag enkel Otje tussen de lijnen- krijgt een vrije bal op de knieën aangespeeld maar dat deert nix van feilloos de 2-1 en 1 minuut later vanaf de hoek wederom Lars voor de 3-1 en als Joost de 4e scoort uit een vrije bal is WB al na 7 minuten genoodzaakt om een time out te nemen.

  Er volgt wel een 2e treffer maar ook in de 13e zaalwedstrijd willen de helden er geen gras over laten groeien om te laten zien dat er maar één team recht had op de holy grail.

  Lars al snel met 3 treffers na een lekkere vrije bal en dan moet ook Rens maar een loskomen want het is tenslotte zijn hal. Althans bij het vorige bezoek aan dezelfde hal tegen DOS Kampen vlogen er bijna 10 in dus adel verplicht en daar is ie dan met zijn 1e en de 6-2.

  We nemen no prisoners want Michelle komt ook meedoen met het feestje als zij vanaf de zijkant scoort en als Iris een klassieke wegtrekbal tot in de perfectie uitvoert is het na 17 minuten al 8-2 en lijkt de wedstrijd al gespeeld

  WB scoort dan 2x maar grossiert het in passfouten en wij maken daar gretig gebruik van. "alles op Michelle" schreeuwt de aanhang van WB en oké als je dat wil dan doet Michelle wel mee ...de onze dan hè die de 9-4 maakt. Ja daar hadden ze niet op gerekend dat wij ook zo een exemplaar in huis zouden hebben met die naam.

  Bonno is ook van plan zijn naam op het formulier te krijgen en met een zijkantje is het nummer 10 maar het slotwoord van de 1e helft is voor de nestor van het team (toch?) als hij eigenhandig de ruststand op 11-4 zet, geen vuiltje aan de lucht en rustig onderuit gezakt op de zeer ongemakkelijke houten tribunes.

  De 2e helft start vervolgens waar de 1e stopt als Rens een vrije bal binnen tikt als hij vrij gezet wordt en 12-4.  De thuisploeg speelt dan naar "hun" kant en net als de hoofdsponsor van die andere MV geeft ze dat vleugels...doordenkertje? Van de 4 treffers die volgen zijn er 3 van de thuisploeg enkel onderbroken door wie anders op dit moment , inderdaad Mini.

  Er zijn 40 minuten gespeeld en met een 13-7 worden de supporters niet echt verwend quea doelpunten maar wellicht is dat het sein voor beide ploegen om er dan een schotfestijn van te maken.

  Komt ook een beetje door Thom die eens ging kijken in welke wedstrijd in de zaal MV2 de minste goals tegen kreeg...lekker slim Wiedemann..iets van goden verzoeken.

  De sluizen gaan open  en de pen maakt overuren. Allereerst besluiten wij er maar "even" 4 in een tijdsbestek van 4 minuten in te leggen.

  Bonno met een korte kans en Iris vanuit het centrum- die laatste treffer wordt vergezeld door een quote van de WB supporters in de trand van " die gaan echt wel kampioen worden vandaag"...hmmmm even denken hoor.

  Goed, door en Lars maakt een prachtige lay-up met een one hander (zie onderaan verslag) vrije bal en bij een volgend mannelijk duel zet hij zijn heer opzij onder de korf en rondt prima af voor de 17-7 en +10.

  Maar zoals gezegd ook WB heeft het licht gezien en scoort mee wat in het middenstuk zorgt voor maar liefst 5 treffers waarbij enkel Iris van de zijkant en Bonno met een stip iets tegenover zetten. De stand is inmiddels 19-12 en dezelfde verwarde WB supporters geven aan i quote " nog 10 minuten en 7 verschil , het gaat nu gebeuren" euh DOP.

  Alhoewel na de goal vanuit het achterland door Kelly scoort de thuisploeg nog 2x en dan is t toch 20-14 en de klok op 8:33. Maar als we dan echt de schroom van ons afgooien  doen we t goed want er volgen 4 wonderschone treffers.

  Allereerst Lars die uit een prachtige pirouette treft gevolgd nog door een WB vlekje maar dan wij weer en hoe.

  Een schitterende in-out actie (ja Brigitte die mis je gewoon hè) van Jordy en dat zorgt niet alleen voor 22-15 maar is ook de 300e zaaltreffer. HOPPA.

   

  Nummer 300 van de zaal door Jordi is ook te zien onder aan het verslag.

  Tijd om er lang bij stil te staan is er niet want het volgende kunststukje is er als Jeanine razendsnel insnijdt en als ze scoort besluit om er een (ongewilde?) buikschuiver achteraan te werpen.

  Dan ook nog Kelly die haar dame op zij zigzagt om vervolgens te weinig tijd heeft om de bal nog met 2 handen te liften dus dan maar een onvervalste one hander (zie onderaan het verslag), het kan nu niet meer op en 24-15 met nog '5.

     De slotfase gaat in en het Iris die nog even laat zien wat ze in huis heeft door in 1 1/2 minuut 2 x te scoren (5 in totaal) vanuit het middenveld, lekkâh kleine.

  WB nog 2x maar ook nu is het MV dat het laatste woord wil hebben. Lars wordt behoorlijk getorpedeerd en dan mag Rens de stip omzetten (onderaan verslag) in de laatste treffer van de avond want even later is het de prima leidende scheidsrechter die er een punt achter zet bij 27-17.

   

  Nee we hebben het niet gezien als een veredeld laatste uitpot maar echt laten zien dat er met MV niet te dollen was en dat de honger zeker nog niet gestild is.

   

  Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen KVA en dan met vlag en die wimpel afzwaaien van de 1e klasse.

   

  Luitjes het was de 286 km weer helemaal waard…hoop dat de mand met champagne etc (met de groeten van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam en het taart verhaal) lekker heeft gesmaakt.

   

  Eric Plugge

   

  Treffers van : Lars (6), Iris en Rens (5), Bonno (3), Kelly, Michelle en Joost (2), Jordy en Jeanine (1).

   Geen kampioen (hellup)

   

   

  One hander van Lars