• Meervogels B2 wordt in kolkende Veur kampioen tegen TOP

  Een volgepakte sporthal De Veur was op de 30e maart 2019 het strijdtoneel voor de absolute topwedstrijd tussen Meervogels B2 en TOP B3. In het laatste duel in de B aspiranten Poule 020 van de zaal waren het deze twee ploegen die de dienst uit maakten.

   

  MV ongeslagen zonder puntverlies aan de leiding en TOP volgende op slechts 2 punten die ze – hoe kan het ook anders – tegen MV verloren ja duuuhhh.

   

  Vooraf het verzoek om de wedstrijd te filmen maar door een misverstand dacht A dat B de camera mee zou nemen en B dacht dat A de camera mee zou nemen, met als gevolg geen camera (zucht).

   

  Dan maar een zodanige wedstrijd spelen die niet meer uit het geheugen geprent kan worden en waar nog een lange tijd over nagepraat zal gaan worden. Zo op het oog moet een coach de rust uitstralen en dat deed Syl dan ook haha maar Dennis was een geheel ander verhaal. De spelers ogenschijnlijk kalm aan en het komt wel goed maar Dennis kon de slaap niet vatten, heeft in de nacht voor deze wedstrijd nog een analyse gemaakt van TOP inzake de zwakte en sterktepunten en heeft daarvoor nog een presentatie gemaakt die in een 3 uur durende sessie met de spelers werd gedeeld.

   

  IJsberend langs de kant was het wachten totdat de matadoren het veld (de zaal) zouden gaan betreden en om 13.00 was het zover. Strakke koppies, gretige ogen en , niet te vergeten, de oproep had gevolg gehad op Facebook en menig selectielid was komen opdagen om hun concurrentie over een paar jaar te aanschouwen.

   

  We gaan van start en laten we eens kijk of ze de zenuwen onder de knie zouden krijgen. Het was helaas TOP dat het eerste zou scoren en na een kleine 3 minuten spelen stonden we op een achterstand maar niet getreurd want nog geen minuut later door een vrije bal weer op gelijke hoogte wat ervoor zorgde dat de heren (en ook een enkele dame) van de S1/S2 selectie luidkeels zich liet horen, hoppa 1-1.

   

  De ploeg wil graag en op sommige moment te graag waardoor er wat onnodige vrije ballen tegen komen en wat ook zorgt voor de 1-2. Als dan de scheidsrechter ook nog een dame van MV onderuit wandelt – kan gebeuren maar o o o – dan ga je vrezen of het onze dag niet is van daag…maar snel die gedachtes uitbannen hoor.

   

  Bijna 10 minuten onderweg als we de gelijkmaker weer op het bord zetten maar ook nu weet TOP direct hun stempel weer op de wedstrijd te drukken door op 3-2 voor (voor ons achter dan) te komen en we weten nu wel dat het geen makkie gaat worden.

   

  We missen dan ook nog een stip door een prachtige insnij actie is het op 10 minuten voor de rust weer een gelijke stand en worden de nageltjes door het bijten toch wel steeds korter en korter. Op 8 minuten voor de rust dan eindelijk de welverdiende en langverwachte voorsprong als zoonlief v.d. Lubbe himself de MV kelen laten juichen en de 4-3 is geboren. Nu maar hopen dat het een beetje tot rust gaat leiden ……bij Dennis haha.

   

  Een heerlijke crosspass – euh niet al te moeilijke woorden Plug – een diagonaal pass van zoonlief Kerrebijn op een MV dame (sorry ging zo snel) en via de korte kans een 5-3 voorsprong en we krijgen een beetje lucht.

  TOP weet nog wel aan te sluiten bij de rust maar we gaan thee drinken met een mooie 5-4 voorsprong waarbij een TOP heer het op 1 minuut voor de rust nog presteert om het dak te raken met een schot…..HOE DAN?

   

  Door de orkaan van geluid weten de spelers elkaar nauwelijks te verstaan als de 2e periode gaat beginnen en misschien daarom weet TOP snel te gelijkmaker te scoren en moeten we in de 1e 10 minuten van de 2e helft vrezen dat we weer op een achterstand komen want TOP is nu wel de bovenliggende partij.

   

  Maar zoals alle grote teams (in welke sport dan ook) moet je de tegenstander ook een beetje het gevoel geven dat er wat te halen valt om vervolgens het gaspedaal flink in te drukken en weg te sprinten.

   

  Alhoewel gemakkelijk ging het niet want er vielen randballen, gemiste vrije ballen, felle duels en een scherpe verdediging aan beide kanten zodat er na bijna 10 minuten in de 2e helft nog steeds een 5-5 stand op het bord stond.

   

  En dan, als heerlijke duveltjes uit nog mooiere doosjes (euhhh u bedoelt ?) vallen er in 2 minuten tijd een paar heerlijke treffers. De 7-5 wordt nog vastgelegd op foto en staat onderaan het verslag.

   

  We hebben nog bijna 13 minuten te gaan als TOP toch weer de aansluiting vind en ze op 7-6 komen maar er is toch wel het gevoel dat de B2 het niet meer uit handen gaat geven. En dan, in een flits, is daar een overname in de verdediging van TOP, pikt hij van Elings de bal op en zet zijn MV dame vrij onder de paal BAM jongu voor de 8-6 en het bier (euh o nee de AA) wordt al bijna geproefd.

   

  Als dan op 7:55 van het einde de 9-6 ok ook nog valt door een heerlijke doorloop (zie foto) is de beer helemaal los en kunnen de kurken van de champagne (kindereditie) worden losgedraaid.  We krijgen nog wel een stip tegen voor de 10-7 maar het is gebeurd. De koppies van TOP gaan hangen en de spelers weten dat het feest bijna kan beginnen.

   

  Een zalige doorloop voor de 10e en de supporters vragen dan om de DAB ..en wie niet weet wat dat is dan klik je even op deze link maar die bewaren we dan voor een volgende keer. Nog de 10-8 en een hoop schoten van TOP die de korf niet halen, wij zorgen nog voor de11-8 voor de kers op de – niet aanwezig zijnde – taart. en dan is daar het eindsignaal van de prima leidende heer M.van Leeuwen uit Habbekwakkeveen

   

  Vlak voor tijd heft de MV 1-2 selectie nog het “Sta op als je een Vogel bent” lied op, worden de bloemen en heerlijke gevulde donuts in ontvangst genomen en neemt de ploeg nog het verdiende applaus in ontvangst wat kampioenen toekomt.

   

  Dennis is uit zijn spanningscoma gekomen en viert net zo hard mee hoor haha.

   

  B2 Super gefeliciteerd met een prachtige zaalcampagne…we zijn trots op jullie

   

  Een anonieme aanwezig supporter.

   

  De 7- 5 in de maak